Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Een auto huren in Aberdeen

Huur voor Aberdeen online je auto

De welvarende havenstad Aberdeen is een mooie bestemming aan de noordoostkust van Schotland. Het is een levendige en kosmopolitische stad die op het gebied van cultuur en architectuur veel te bieden heeft. De ‘granieten stad’, zoals Aberdeen wel wordt genoemd vanwege de prachtige, uit lokaal graniet opgetrokken gebouwen is rijk aan festivals en culturele evenementen, heeft mooie architectuur en een prachtige haven waar je onder meer dolfijnen kunt zien. Maar ook het omliggende Aberdeenshire is zeer de moeite waard, met whiskytrails en kastelen, het mooie spoortraject van de Royal Deeside Railway, de natuur van de Sands of Forvie en het Glen Tanar Natural Nature Reserve, en in de winter het skigebied van Lecht en Glenshee. Als je voorafgaand aan je bezoek online via Expedia een auto huurt, kun je comfortabel van al dit moois genieten.

Huurauto’s in Aberdeen

De opties die je voor een huurauto in Aberdeen worden geboden, zijn uitgebreid. Als je via Expedia online een auto boekt, huur je bij de grote nationale en internationale verhuurbedrijven, die over een heel gevarieerd aanbod beschikken. Dat strekt zich uit van compacte, zuinige modellen tot luxe SUV’s, sportauto's en bestelbussen. Alle modellen zijn van moderne functionaliteit en veiligheidsopties voorzien en tegen voordelige prijzen te boeken. Je haalt je auto af op een handige plek, bijvoorbeeld het Q Park Trinity Centre pal bij de haven, aan Skene Square in het centrum of op de luchthaven van Aberdeen.

Met de auto rijden en parkeren in Aberdeen

Aberdeen lijkt misschien wat afgelegen te liggen, maar is heel goed bereikbaar via de snelwegen, waaronder de A90. In Aberdeen zelf is het echter goed opletten tijdens het rijden. De wegen in de stad zijn vaak van slechte kwaliteit door de strenge winter enkele jaren geleden. Ook is het goed oppassen geblazen met de vele bochten en nauwe rijbanen en de roekeloze snelheid van veel lokale bestuurders. Parkeergelegenheid is ruim voorhanden, soms gratis, zoals aan Crombie Road bij de haven, en meestal betaald, met tarieven vanaf 1 GBP per uur.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Aberdeen

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Aberdeen?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Aberdeen.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Aberdeen?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Aberdeen .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Aberdeen?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Aberdeen?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.