Voordeligste vluchten naar Aberdeen

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Over Aberdeen

De kuststad Aberdeen ligt in het noordoosten van Schotland, waar de rivieren Dee en Don uitmonden in de zee. Aberdeen staat bekend om haar haven, maar ook om de vele gebouwen van grijs graniet uit de regio. De stad heeft een oud centrum met kasseistraatjes en de versterkte St Machar's Cathedral. Ook de oude wijk Footdee aan het water, met leuke felgekleurde huisjes, is het bezoeken waard. Verder vind je er interessante museums als het Aberdeen Maritime Museum en de Aberdeen Art Gallery. Probeer ook dolfijnen te spotten in de haven of maak een tocht langs de spectaculaire kliffen net buiten de stad.

Vliegen naar Aberdeen

Aberdeen International Airport (ABZ) ligt circa 9 kilometer ten noordwesten van het centrum van Aberdeen. Je kunt rechtstreeks naar Aberdeen vliegen vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS). Er gaan bijna het hele jaar door meerdere vluchten per dag. De vluchtduur bedraagt ongeveer 1,5 uur, maar omdat het in Schotland een uur eerder is, kom je in lokale tijd maar een half uur later aan dan je bent vertrokken.

Voorzieningen op de luchthaven van Aberdeen

Na de vlucht kun je even ontspannen in de aankomsthal, waar je kunt kiezen uit verschillende restaurants en koffietentjes. Je kunt in de aankomsthal ook geld wisselen bij een wisselkantoor, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Als je nog iets nodig hebt voor je vakantie, zoals een boek of tijdschrift, zijn er enkele winkels op de luchthaven waar je vast vindt wat je zoekt. De meeste winkels bevinden zich wel na de beveiliging, dus je komt hier pas voor je terugvlucht langs. Na het passeren van de beveiliging kom je ook bij enkele lounges, waar je even fijn kunt ontspannen voordat je terugvlucht vertrekt.

Op en in de buurt van de luchthaven zijn verschillende hotels met drie en vier sterren gevestigd. Ook hebben verscheidene bekende, internationale autoverhuurders een balie op de luchthaven, zodat je meteen na aankomst je huurauto kunt ophalen. Verder kun je op Aberdeen Airport gratis gebruikmaken van wifi en zijn er meerdere rookruimtes verspreid over de luchthaven. Als je verder nog hulp nodig hebt, kun je terecht bij het informatiepunt naast de ingang.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Aberdeen

Als je een auto hebt gehuurd op de luchthaven, is het ongeveer 20 minuten rijden naar het centrum van de stad via de A96. Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Aberdeen reizen. Zo gaat er ongeveer om de 10 minuten een bus richting het centrum: van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Je kunt ook een shuttlebus naar het nabije treinstation van Dyce nemen, waar je niet alleen met de trein verder kunt reizen naar Aberdeen maar ook naar onder andere Glasgow, Inverness en Edinburgh. Bevindt je accommodatie zich niet in de buurt van een trein- of busstation, dan kun je ook een taxi nemen vanaf de standplaats voor de terminal.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Aberdeen, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Aberdeen op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Informatie over vluchten naar Aberdeen

Luchthaven van aankomst Aberdeen
IATA-code aankomstluchthaven ABZ