Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Een auto huren in Amsterdam

Je wilt Amsterdam in? Geen probleem. Met een auto kun je zelf bepalen wanneer je vertrekt en waar je in de stad naartoe gaat. Manoeuvreer tussen de fietsers naar Oud-Zuid voor een kijkje bij de Nachtwacht in het Rijksmuseum of zet je auto op de Keizersgracht en verken de Negen Straatjes. Ook in de omgeving van Amsterdam heb je keuze genoeg met je auto. Ga lekker uitwaaien in de duinen van Haarlem, of rij rond totdat je de ideale plek voor een picknick tegenkomt. Ook Zandvoort is een aanrader, zeker als het weer zich leent voor een dag aan het strand. Niets is buiten bereik met je eigen auto.

Auto’s en verhuurlocaties in Amsterdam

De meeste bedrijven voor autoverhuur bevinden zich rond de A10, maar ook in de stadsdelen West en Zuid kun je hiervoor terecht. Daarnaast kun je via Expedia ook een auto huren op Schiphol. Bekijk het aanbod en kies je ideale auto voor je tijd in of rond Amsterdam. Kies voor een kleine auto als je gemakkelijk in de stad wilt rijden. Wil je juist genoeg ruimte hebben voor al je winkeltassen? Neem een stationwagen en ga zonder zorgen op weg. Let erop dat er bij autoverhuur vaak een minimum leeftijd en minimum aantal jaren rijervaring geldt. Ook is het goed om van tevoren even na te gaan of je voldoende bent verzekerd.

Rijden in Amsterdam

Als je Amsterdam met je gehuurde auto wilt bezoeken, is het handig om een paar dingen in gedachten te houden. Zo zijn er diverse parkeergarages in het centrum en is parkeren op zondagen gratis als je je auto buiten de parkeerzone Centrum neerzet (parkeer je auto op zondagen bijvoorbeeld gratis vlak bij het Museumplein, waarna je binnen 5 minuten op het Leidseplein staat). Op andere dagen geldt in hartje Amsterdam meestal een flink uurtarief. Als je dit liever vermijdt, kun je op deze dagen ook parkeren op een van de P+R-locaties, te vinden in de buitenwijken van de stad. Je staat er al vanaf 1 euro per 24 uur. Als je voor P+R kiest, let er dan op dat je kunt aantonen dat je vanaf de P+R-locatie met het openbaar vervoer naar het centrum bent geweest. Dit kan eenvoudig via je OV-chipkaart of een speciale P+R OV-kaart.

Wil je ook graag in Amsterdam verblijven? Bekijk dan hier ons aanbod hotels in Amsterdam.

Ontdek Amsterdam

Ontdek Amsterdam met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.