Topactiviteiten in Amsterdam

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Amsterdam

Topactiviteiten in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam

Amsterdam is de mooie hoofdstad van Nederland en een van de meeste bezochte steden ter wereld. In het centrum van Amsterdam vind je de karakteristieke 17e-eeuwse grachtengordel, omringd door prachtige architectuur. Een rondvaart over de Amsterdamse grachten vormt dan ook een populaire eerste kennismaking met deze veelzijdige stad. Amsterdam heeft een rijk cultuuraanbod, met gerenommeerde musea zoals het Rijksmuseum waar je Rembrandts wereldberoemde Nachtwacht kunt aanschouwen. In Amsterdam kun je ook gemakkelijk op pad met het openbaar vervoer, per bus, tram of metro. En bij lekker weer kun je als een echte Amsterdammer al fietsend op verkenning gaan.

Sightseeing in Amsterdam

Waar in andere toeristische steden vaak een hop-on, hop-off-bus te vinden is, kun je Amsterdam verkennen met een heuse Hop-on, hop-off-boottocht door de Amsterdamse grachten. Deze excursie in Amsterdam vaart langs twee routes in de grachtengordel en stopt op tien verschillende plekken dicht bij bezienswaardigheden. Ga je liever niet aan wal, dan kun je ook kiezen voor een grachtenrondvaart met 100 hoogtepunten, inclusief audiogids. Vanaf het water tour je ontspannen door de stad in een rondvaartboot met glazen dak. Ondertussen word je van context voorzien via je eigen koptelefoon. Ga je rond etenstijd aan boord van de rondvaartboot, dan vormt een smakelijke grachtencruise met 4-gangen gourmetdiner en drankjes een perfecte combi van varen en dineren. Je geniet dan van heerlijke hapjes met een telkens veranderend uitzicht op de verlichte grachten.

Wereldberoemde musea bezoeken in Amsterdam

Met zo'n enorm aanbod aan musea is een museumbezoek in Amsterdam een must! Het Rijksmuseum vormt daarom een perfecte activiteit in Amsterdam. Dit ruim 200 jaar oude museum is een van de bekendste musea van de stad. In het prachtig gerestaureerde historische gebouw vind je topstukken van 17e-eeuwse Hollandse Meesters zoals Frans Hals en Johannes Vermeer. In het Rijksmuseum kan het soms druk zijn. Daarom zijn de tickets met toegang zonder wachtrij voor het Rijksmuseum ideaal. Je kunt ook van tevoren tickets aanschaffen voor andere musea in Amsterdam, zoals het Amsterdam Museum, het Stedelijk Museum of Museum Ons' Lieve Heer op Solder.

Ontdek het Amsterdamse nachtleven

Amsterdam staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven. Ook wanneer de avond valt, zijn er nog veel dingen om te doen in Amsterdam. Wil je je onderdompelen in het Amsterdamse nachtleven, dan kun je gebruikmaken van een 7-daagse Nightlife pas voor toegang tot clubs, drankjes en speciale kortingen. Als begin van de avond kun je gaan dineren bij het Hard Rock Cafe met versnelde zitplaatstoewijzing of een cocktailcruise over de grachten maken. Daarna kun je de stad tot in de late uurtjes gaan verkennen tijdens een kroegentocht door Amsterdam inclusief drankjes en VIP-clubentree. Heb je inmiddels al zin gekregen om zelf nog meer bezienswaardigheden in Amsterdam te gaan ontdekken? Bekijk dan ook eens het ruime aanbod aan goedkope vluchten naar Amsterdam. Ben je van plan om eveneens in deze levendige stad te overnachten, bekijk dan ook ons uitgebreide aanbod aan hotels in Amsterdam.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.