Amstelveen

Reisgids
Amstelveen
Je wilt graag een leuke stad ontdekken, maar ook nabij de natuur zijn? Bezoek Amstelveen voor het beste van beide werelden!

Kies voor een verblijf in Amstelveen en profiteer van de nabijheid van zowel natuur als de topstad Amsterdam! Zo kun je ’s ochtends van een boswandeling genieten, en ’s middags lekker shoppen in de Kalverstraat. Wat wil je nog meer?

Wat tegenwoordig een leuke stad vormt, was in de 13e eeuw een klein veenwerkersdorpje. Na de bouw van de kerk in 1278 ontstond er een kern en groeide Amstelveen uit tot bescheiden dorp. Het werd later, in de 17e en 18e eeuw, zeer populair onder de rijke Amsterdammers, die hier huizen huurden om van de landelijke omgeving te genieten.

Tegenwoordig kun je vanuit Amstelveen nog altijd eenvoudig Amsterdam bereiken. Neem de bus, of pak tramlijn 5, die je rechtstreeks naar hartje Amsterdam vervoert. Stap uit bij het Museumplein voor een bezoek aan het Rijksmuseum of Van Gogh Museum, woon ’s avonds een voorstelling bij in het Concertgebouw of probeer bekende Nederlanders te spotten in de P.C. Hoofdstraat.

Ook in Amstelveen zelf valt genoeg te beleven. Bezoek het indrukwekkende Stadshartplein, met een groot winkelcentrum, en geniet hier van een drankje. Verder is de natuur ook een grote trekpleister van Amstelveen. Ga een dagje het Amsterdamse Bos in, verken Groengebied Amstelland of huur fietsen en volg de route door de Groene AS, waarbij je onder andere door het prachtige natuurgebied de Middelpolder wordt geleid.

Amstelveen is een van de groenste gemeentes van ons land, dus plan zeker wat tijd in de natuur! Je kunt er fietsen, vogels spotten, wandelen en varen. Bereik het met de bus als je met het openbaar vervoer bent gekomen, of loop er zo naartoe vanuit het centrum van de stad. Met de auto kun je tegen betaling op straat of in een van de parkeergarages je auto kwijt.

Amstelveen ligt net ten zuidwesten van Amsterdam en is daarmee uitstekend met de auto bereikbaar. Wil je met het OV reizen? Neem dan de bus naar Amstelveen of ga naar Amsterdam Centraal en neem hier tram 5, die je zo naar je eindbestemming brengt.

Kies voor een bezoek aan het afwisselende Amstelveen. Of je nu voor een dagje of week weg wilt, je vindt hier altijd van alles te doen.

Waar overnachten in Amstelveen

Default Image

Elsrijk

Ook al zijn er geen topbezienswaardigheden te vinden in Elsrijk, je kunt nog altijd de omgeving verkennen en geweldige bezienswaardigheden zoals Cobra Museum voor Moderne Kunst verkennen. Neem de metro bij Overstaphalte Onderuit om je door de stad te verplaatsen.

Elsrijk
Default Image

Stadshart

Maak tijdens je verblijf in Stadshart wat tijd vrij voor bezienswaardigheden zoals Cobra Museum voor Moderne Kunst of Schouwburg Amstelveen. Je kunt bij Tramhalte Amstelveen Stadshart of Overstaphalte Oranjebaan de metro nemen om de stad verder te verkennen.

Stadshart
Default Image

Nessersluis

Nessersluis heeft niet echt veel topbezienswaardigheden, maar in de buurt liggen wel twee plekken die je kunt bezoeken: Bloemenveiling Aalsmeer en Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Nessersluis