Zaandam

Reisgids
Zaandam
Ga varen over de Zaan, gezellig winkelen in Amsterdam, zoek de natuur op en leer over het lokale verleden in een van de talloze musea rond deze leuke bestemming.

Knijp er even tussenuit met een bezoek aan Zaandam, waar je niet alleen traditionele architectuur kunt bewonderen, maar ook kunt genieten van prachtige natuurgebieden. Verder is het de ideale uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam.

Het gebied rond Zaandam wordt al eeuwenlang bewoond en kent een rijk cultureel erfgoed. Door de eeuwen heen ontstond hier een hele eigen identiteit, met een typische architectuur en klederdracht. Tegenwoordig vind je hier nog steeds delen van terug, bij de Zaanse Schans bijvoorbeeld.

Als je interesse hebt in hoe de Zaanstreek er vroeger uitzag, vormt de Zaanse Schans een must, waar je talloze oude molens en huizen kunt bewonderen die in de jaren 60 uit de hele Zaanstreek hiernaartoe zijn verplaatst. Geniet van de prachtige natuuromgeving en krijg een idee van hoe ons land er vroeger uitzag. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Czaar Peterhuisje, een van de oudste houten huisjes van Nederland. Het huisje is vernoemd naar de Russische tsaar Peter de Grote, die hier in 1697 logeerde.

Combineer je bezoek aan Zaandam met een dagje Amsterdam! De stad ligt op slechts 10 minuten afstand met de trein. Bezoek het Museumplein met de talloze bekende musea, ga shoppen in de Kalverstraat of geniet hier van de sfeer op een terrasje. Verder ligt Zaandam niet ver van de kust verwijderd, fijn voor een dagje uitwaaien in Zandvoort of Wijk aan Zee.

Zaandam zelf kun je prima te voet verkennen. Slenter door de straten, langs de Zaan of ga voor een wandeltocht naar de Zaanse Schans. In plaats hiervan kun je ook de fiets pakken om de Schans te bezoeken. Automobilisten kunnen tegen betaling in Zaandam parkeren op straat of in een van de parkeergarages.

Zaandam ligt vlak bij Amsterdam en is zowel met de trein als bus of eigen vervoer prima bereikbaar. Volg de borden naar de stad, zet je auto neer en pak een terrasje of huur fietsen en bezoek de Zaanse Schans.

Dankzij de ligging van Zaandam heb je hier zowel toegang tot de prachtige natuur en traditionele architectuur als grote steden zoals Amsterdam.

Waar overnachten in Zaandam

Zaanse Schans inclusief een huis

Zaanse Schans

4/5(1 beoordeling over de buurt)

De musea en de koffiehuizen zijn slechts enkele zaken van Zaanse Schans die populair zijn bij reizigers. We raden je ook aan om Zaans Museum te bezoeken als je tijd hebt om de omgeving te verkennen.

Zaanse Schans