Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Een auto huren in Dublin

Online auto huren in Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en een goede vertreklocatie om het land met een huurauto te verkennen. Huur een auto online via Expedia en geniet van voordelige tarieven en gratis annuleren. Cultuurliefhebbers kunnen de Christ Church Cathedral, St Patrick’s Cathedral of Dublin Castle bezoeken. Meer hedendaagse attracties zijn onder meer het Guinness Storehouse, de Old Jameson Distillery en bezoekjes aan het rugbystadion van Leinster.

Autoverhuurlocaties in Dublin

Huurauto’s kunnen via Expedia geboekt worden en op diverse locaties in Dublin opgehaald worden. Als je met het vliegtuig arriveert, dan zijn de nationale en internationale bedrijven ter plaatse aan te raden. Overige maatschappijen bevinden zich in het stadscentrum, met name bij Trinity College, langs de R111 – dat deel uitmaakt van de zuidelijke ringweg rond Dublin – en in de westelijke stadsrand bij afrit 9 van de snelweg M50. Kies een kleine auto als je in het centrum wilt blijven (de klassen Mini of Compact zijn goede voorbeelden) of reserveer een groter autotype (Standaard of Premium) als je door heel Ierland wilt rijden. Hoewel de minimumleeftijd voor het besturen van een auto in Ierland 17 jaar is, dien je als bestuurder van een huurauto minstens 21 jaar oud te zijn. Mogelijk geldt er een toeslag voor jonge bestuurders.

Autorijden in en rond Dublin

Autorijden in het centrum van Dublin is overdag niet aan te raden, vanwege het drukke verkeer, vele eenrichtingsstraatjes en gebrek aan parkeerplaatsen. Parkeer in een garage of ergens aan de stadsrand, waarna je met de bus of taxi naar het centrum reist. Parkeren is niet goedkoop, dus zorg dat je genoeg geld bij je hebt. Overtreders krijgen een hoge boete en een wielklem, waarvan de kosten tussen 70 en 150 euro per 24 uur kunnen liggen. Andere zaken om op te letten zijn onder meer de (online te betalen) tol op de snelweg M50 tussen afrit 6 en 7, en het links rijden. De maximumsnelheid op de snelweg (120 km per uur) en in de bebouwde kom (50 km per uur) is hetzelfde als in Nederland.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Dublin

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Dublin?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Dublin.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Dublin?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Dublin .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Dublin?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Dublin?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.

Ontdek Dublin

Ontdek Dublin met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.