Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Dublin

Alle huurauto’s in Dublin

Ontdek Dublin

Ontdek Dublin met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Een auto huren in Dublin

Online auto huren in Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en een goede vertreklocatie om het land met een huurauto te verkennen. Huur een auto online via Expedia en geniet van voordelige tarieven en gratis annuleren. Cultuurliefhebbers kunnen de Christ Church Cathedral, St Patrick’s Cathedral of Dublin Castle bezoeken. Meer hedendaagse attracties zijn onder meer het Guinness Storehouse, de Old Jameson Distillery en bezoekjes aan het rugbystadion van Leinster.

Autoverhuurlocaties in Dublin

Huurauto’s kunnen via Expedia geboekt worden en op diverse locaties in Dublin opgehaald worden. Als je met het vliegtuig arriveert, dan zijn de nationale en internationale bedrijven ter plaatse aan te raden. Overige maatschappijen bevinden zich in het stadscentrum, met name bij Trinity College, langs de R111 – dat deel uitmaakt van de zuidelijke ringweg rond Dublin – en in de westelijke stadsrand bij afrit 9 van de snelweg M50. Kies een kleine auto als je in het centrum wilt blijven (de klassen Mini of Compact zijn goede voorbeelden) of reserveer een groter autotype (Standaard of Premium) als je door heel Ierland wilt rijden. Hoewel de minimumleeftijd voor het besturen van een auto in Ierland 17 jaar is, dien je als bestuurder van een huurauto minstens 21 jaar oud te zijn. Mogelijk geldt er een toeslag voor jonge bestuurders.

Autorijden in en rond Dublin

Autorijden in het centrum van Dublin is overdag niet aan te raden, vanwege het drukke verkeer, vele eenrichtingsstraatjes en gebrek aan parkeerplaatsen. Parkeer in een garage of ergens aan de stadsrand, waarna je met de bus of taxi naar het centrum reist. Parkeren is niet goedkoop, dus zorg dat je genoeg geld bij je hebt. Overtreders krijgen een hoge boete en een wielklem, waarvan de kosten tussen 70 en 150 euro per 24 uur kunnen liggen. Andere zaken om op te letten zijn onder meer de (online te betalen) tol op de snelweg M50 tussen afrit 6 en 7, en het links rijden. De maximumsnelheid op de snelweg (120 km per uur) en in de bebouwde kom (50 km per uur) is hetzelfde als in Nederland.