Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Een auto huren in Kaapstad

Auto huren in Kaapstad

Kaapstad is een stad die bij vele reizigers tot de verbeelding spreekt. De regio rond Kaapstad is heel uitgestrekt, zodat het een ideale omgeving is om met een huurauto te verkennen. Breng een bezoekje aan de Tafelberg, ga met de auto naar het wijnland rond Stellenbosch of rijd naar Kaap de Goede Hoop in een Economy, Standaard of Premium auto en geniet van het wondermooie Afrikaanse landschap, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar tegenkomen.

Autoverhuurlocaties in Kaapstad

Omdat Kaapstad zo’n uitgestrekte stad is, zijn er verschillende locaties waar je een auto kunt huren. De meeste locaties bevinden zich bij de luchthaven, op ongeveer 20 km ten oosten van het stadscentrum, dat te bereiken is via de N2 Freeway. Aan de voet van de Tafelberg, rondom de buurt De Waterkant, vind je de meeste verhuurders in het centrum. Er zijn een aantal verhuurlocaties langs de N1 Freeway en rondom Stellenbosch, de hoofdstad van de Kaapse Wijnlanden. Zorg er wel voor dat iemand dienstdoet als BOB!

Autorijden in Kaapstad

De afstanden in Zuid-Afrika kunnen niet vergeleken worden met die in Nederland. Vraag je daarom af of een grotere auto geen betere optie is als je lang onderweg bent. Er is ook een groot verschil te merken in de kwaliteit van het Zuid-Afrikaanse wegdek. In Kaapstad zijn de wegen onderhouden en glad, terwijl de routes op het platteland vaak onverhard zijn. Pas je rijstijl dus aan! Misschien de grootste aanpassing voor Europeanen is dat je aan de linkerkant van de weg rijdt (net als in Engeland) en dat de auto’s dus het stuur aan de rechterkant hebben. Let daarnaast goed op, want niet alle lokale bewoners nemen de verkeersregels even serieus. Voetgangers steken de straat over bij rood licht en taxi’s of bestelwagens zijn niet altijd even hoffelijk. Het is ook mogelijk dat je antilopen of andere wilde dieren op je pad vindt. Geef ze geen eten, want dit is strikt verboden en levert je een boete op. En bovenal, blijf veilig, houd je auto ’s nachts op slot en stop niet voor lifters.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Kaapstad

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Kaapstad?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Kaapstad.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Kaapstad?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Kaapstad .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Kaapstad?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Kaapstad?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.