Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Kaapstad

Alle huurauto’s in Kaapstad

Een auto huren in Kaapstad

Auto huren in Kaapstad

Kaapstad is een stad die bij vele reizigers tot de verbeelding spreekt. De regio rond Kaapstad is heel uitgestrekt, zodat het een ideale omgeving is om met een huurauto te verkennen. Breng een bezoekje aan de Tafelberg, ga met de auto naar het wijnland rond Stellenbosch of rijd naar Kaap de Goede Hoop in een Economy, Standaard of Premium auto en geniet van het wondermooie Afrikaanse landschap, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar tegenkomen.

Autoverhuurlocaties in Kaapstad

Omdat Kaapstad zo’n uitgestrekte stad is, zijn er verschillende locaties waar je een auto kunt huren. De meeste locaties bevinden zich bij de luchthaven, op ongeveer 20 km ten oosten van het stadscentrum, dat te bereiken is via de N2 Freeway. Aan de voet van de Tafelberg, rondom de buurt De Waterkant, vind je de meeste verhuurders in het centrum. Er zijn een aantal verhuurlocaties langs de N1 Freeway en rondom Stellenbosch, de hoofdstad van de Kaapse Wijnlanden. Zorg er wel voor dat iemand dienstdoet als BOB!

Autorijden in Kaapstad

De afstanden in Zuid-Afrika kunnen niet vergeleken worden met die in Nederland. Vraag je daarom af of een grotere auto geen betere optie is als je lang onderweg bent. Er is ook een groot verschil te merken in de kwaliteit van het Zuid-Afrikaanse wegdek. In Kaapstad zijn de wegen onderhouden en glad, terwijl de routes op het platteland vaak onverhard zijn. Pas je rijstijl dus aan! Misschien de grootste aanpassing voor Europeanen is dat je aan de linkerkant van de weg rijdt (net als in Engeland) en dat de auto’s dus het stuur aan de rechterkant hebben. Let daarnaast goed op, want niet alle lokale bewoners nemen de verkeersregels even serieus. Voetgangers steken de straat over bij rood licht en taxi’s of bestelwagens zijn niet altijd even hoffelijk. Het is ook mogelijk dat je antilopen of andere wilde dieren op je pad vindt. Geef ze geen eten, want dit is strikt verboden en levert je een boete op. En bovenal, blijf veilig, houd je auto ’s nachts op slot en stop niet voor lifters.

Ontdek Kaapstad

Ontdek Kaapstad met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.