Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Huur een auto in Zuid-Afrika

Ik heb een kortingscode

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Zuid-Afrika is een bijzonder land waar toeristen door de vriendelijke en gastvrije bevolking hartelijk welkom worden geheten. De veelzijdige natuur, van dorre steppes tot groene bossen en een schitterende kust, en het boeiende dierenrijk, met wilde dieren als olifanten, leeuwen en zebra’s, maken Zuid-Afrika tot een fascinerende vakantiebestemming. Tijdens een rondreis in een huurauto kun je dit geweldige land beter leren kennen. Je huurauto boek je vooraf eenvoudig online via de website van Expedia.

Vind jouw huurauto in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kun je auto's huren bij zowel de bekende internationale verhuurbedrijven als bij kleinere lokale bedrijven. Je kunt je vooraf geboekte huurauto afhalen in verschillende steden, bijvoorbeeld in bekende plaatsen als Kaapstad, Johannesburg, Durban en Port Elizabeth. Door je auto af te halen op het vliegveld, kun je gelijk na aankomst aan je vakantie beginnen. Je kunt zelf kiezen of je de auto weer inlevert op je beginpunt of dat je deze inlevert in een andere stad. Zo heb je alle vrijheid om een route voor je rondreis door Zuid-Afrika uit te stippelen.

Wanneer je begint met het zoeken naar een huurauto, zul je al snel zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn als het gaat om het type auto en de bijbehorende opties. Het is daarom goed om je van te voren te bedenken met welk doel je een auto huurt. Als je echt een rondreis wilt maken, is het verstandig te kiezen voor een robuuste en comfortabele auto waarmee je ook op wat mindere wegen en in de schitterende nationale parken goed uit de voeten kunt. Ben je van plan de auto alleen te gebruiken om bijvoorbeeld Kaapstad op je gemak te verkennen? Kies dan voor een compacte auto. Afhankelijk van je eigen wensen kun je kiezen voor opties als airconditioning, kinderzitjes of gps. Ook kun je kiezen of je een handgeschakelde auto of automaat wilt rijden.

Rijden in Zuid-Afrika

Houd er bij het autorijden in Zuid-Afrika rekening mee dat in dit land links wordt gereden. Buiten de steden zijn de wegen in dit land doorgaans vrij rustig en ze zijn goed begaanbaar. Hierdoor is het soms verleidelijk het gas wat dieper in te trappen, maar er wordt regelmatig door de politie op snelheid gecontroleerd en de boetes voor te hard rijden zijn er fors.