Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Super autodeals in Leeuwarden

Alle huurauto’s in Leeuwarden

De Friese hoofdstad Leeuwarden heeft veel historische bezienswaardigheden, waarvan de scheve toren de Oldenhove misschien wel het meest opvallend is. Mensen komen echter ook naar Leeuwarden om een bezoek te brengen aan het Fries Museum of om gewoon lekker te winkelen en een terrasje te pakken. Vanuit Leeuwarden kun je ook allerlei dagtochten maken. Bezoek het merengebied in de buurt van Sneek of neem een kijkje in leuke historische stadjes als Franeker, Makkum of Hindeloopen aan de Friese westkust. Met een huurauto die je via Expedia boekt, kun je de hele provincie Friesland doorkruisen of een uitstapje maken naar dichtbijgelegen provincies als Groningen en Drenthe. De vrijheid die je met een huurauto hebt, is zonder meer de moeite waard: je hoeft geen rekening te houden met aankomst- en vertrektijden van het openbaar vervoer. Uiteraard kies je de auto die bij jou en je situatie past: een compacte auto als je met z'n tweeën bent en een fullsize of personenbus als je met je hele familie op stap gaat.

Leeuwarden en omgeving ontdekken met je ideale huurauto

Er zijn diverse mogelijkheden voor een huurauto in Leeuwarden. De autoverhuurders zijn vooral te vinden aan de randen van de stad. Via Expedia kun je onder meer een huurauto boeken bij Budget, Europcar of Green Motion, een bedrijf dat milieuvriendelijke auto's verhuurt. Ben je van plan om in Leeuwarden te blijven en je auto in de stad te gebruiken? Dan is een mini of compact model een verstandige keuze. Ben je echter met een groter gezelschap dan is een personenbus erg handig, want dan heb je ruimte genoeg voor passagiers en hun bagage. Parkeren hoeft in Leeuwarden geen probleem te zijn. Er zijn in de binnenstad verscheidene parkeergarages: Zaailand, Oldehove, Klanderij, Hoeksterend en Oosterstraat. Je kunt je huurauto ook op een P +R-terrein parkeren en daarvandaan naar het centrum lopen of de bus nemen.

De voordelen van een huurauto in Leeuwarden zijn groot: je bent vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Bovendien hoef je niet moeilijk te doen over het brandstofpeil bij aflevering. Je haalt je huurauto volgetankt op en levert de wagen ook weer met een volle tank in.

Een uitstapje maken naar de meren bij Terherne

Vanuit Leeuwarden rijd je in een half uurtje naar Terherne, dat ook wel Terhorne wordt genoemd en dat tussen vier meren in ligt. Huur een bootje en ga varen op Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen. Voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen, is Kameleon Terherne een must. Dit is een pretpark dat een nabootsing is van het dorp van Hielke en Sietse uit de Kameleon-boeken. Met een huurauto ben je zo vrij als een vogeltje en kun je alle kanten op. Het boeken van je auto is al net zo gemakkelijk: kies een autotype, vink een prijscategorie aan en geef aan welke opties je wilt. Een fluitje van een cent!

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Leeuwarden

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Leeuwarden?

In de afgelopen 7 dagen was € 60 de laagste prijs voor het huren van een auto in Leeuwarden.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Leeuwarden?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Leeuwarden € 63.

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Leeuwarden?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Leeuwarden?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.