Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Leeuwarden

Alle huurauto’s in Leeuwarden

De Friese hoofdstad Leeuwarden heeft veel historische bezienswaardigheden, waarvan de scheve toren de Oldenhove misschien wel het meest opvallend is. Mensen komen echter ook naar Leeuwarden om een bezoek te brengen aan het Fries Museum of om gewoon lekker te winkelen en een terrasje te pakken. Vanuit Leeuwarden kun je ook allerlei dagtochten maken. Bezoek het merengebied in de buurt van Sneek of neem een kijkje in leuke historische stadjes als Franeker, Makkum of Hindeloopen aan de Friese westkust. Met een huurauto die je via Expedia boekt, kun je de hele provincie Friesland doorkruisen of een uitstapje maken naar dichtbijgelegen provincies als Groningen en Drenthe. De vrijheid die je met een huurauto hebt, is zonder meer de moeite waard: je hoeft geen rekening te houden met aankomst- en vertrektijden van het openbaar vervoer. Uiteraard kies je de auto die bij jou en je situatie past: een compacte auto als je met z'n tweeën bent en een fullsize of personenbus als je met je hele familie op stap gaat.

Leeuwarden en omgeving ontdekken met je ideale huurauto

Er zijn diverse mogelijkheden voor een huurauto in Leeuwarden. De autoverhuurders zijn vooral te vinden aan de randen van de stad. Via Expedia kun je onder meer een huurauto boeken bij Budget, Europcar of Green Motion, een bedrijf dat milieuvriendelijke auto's verhuurt. Ben je van plan om in Leeuwarden te blijven en je auto in de stad te gebruiken? Dan is een mini of compact model een verstandige keuze. Ben je echter met een groter gezelschap dan is een personenbus erg handig, want dan heb je ruimte genoeg voor passagiers en hun bagage. Parkeren hoeft in Leeuwarden geen probleem te zijn. Er zijn in de binnenstad verscheidene parkeergarages: Zaailand, Oldehove, Klanderij, Hoeksterend en Oosterstraat. Je kunt je huurauto ook op een P +R-terrein parkeren en daarvandaan naar het centrum lopen of de bus nemen.

De voordelen van een huurauto in Leeuwarden zijn groot: je bent vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Bovendien hoef je niet moeilijk te doen over het brandstofpeil bij aflevering. Je haalt je huurauto volgetankt op en levert de wagen ook weer met een volle tank in.

Een uitstapje maken naar de meren bij Terherne

Vanuit Leeuwarden rijd je in een half uurtje naar Terherne, dat ook wel Terhorne wordt genoemd en dat tussen vier meren in ligt. Huur een bootje en ga varen op Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen. Voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen, is Kameleon Terherne een must. Dit is een pretpark dat een nabootsing is van het dorp van Hielke en Sietse uit de Kameleon-boeken. Met een huurauto ben je zo vrij als een vogeltje en kun je alle kanten op. Het boeken van je auto is al net zo gemakkelijk: kies een autotype, vink een prijscategorie aan en geef aan welke opties je wilt. Een fluitje van een cent!

Ontdek Leeuwarden

Ontdek Leeuwarden met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.