Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Een auto huren in Leeuwarden

Leeuwarden is een bruisende, historische stad. Je kunt er prima terecht om gezellig te winkelen, wandelingen langs de gracht te maken en de geschiedenis van de stad te ontdekken. Online je autoverhuur regelen voor Leeuwarden is de ideale manier om deze prachtige stad en de omgeving bij aankomst direct te verkennen.

Autoverhuur Leeuwarden

Op diverse adressen kun je terecht voor autoverhuur in Leeuwarden. Verschillende internationale bedrijven bieden een ruime keuze uit online huurauto’s van vele merken in variërende prijsklassen. Kies bijvoorbeeld uit handgeschakeld of automaat, beperkte of ruime persoonscapaciteit en veel of weinig bagageruimte. Alle online huurauto’s zijn voorzien van airco en je kunt er een onbeperkt aantal kilometers mee rijden.

In het centrum bevinden zich de vijf parkeergarages Oosterstraat (beperkt open), Zaailand, Oldehove, Hoeksterend en De Klanderij, waar je overal uitsluitend tegen betaling kan parkeren. Als je Leeuwarden binnenrijdt, volg je de borden om de gewenste parkeergarage te bereiken. In de straten rondom het centrum is er zowel betaald parkeren als parkeren in blauwe zones, waar je huurauto met een blauwe parkeerschijf maximaal twee uur gratis kan staan. Bij betaald parkeren geldt een tarief op maandag tot en met zaterdag tot 18.00 uur en op koopavond tot 22.00 uur.

Leeuwarden met de auto verkennen

De hoofdstad Leeuwarden is de grootste stad van Friesland. De historische binnenstad van Leeuwarden heeft 617 rijksmonumenten inschrijvingen. Bijzondere monumenten zijn De Waag en Oldehove, een nooit afgebouwde scheve kerktoren. Daarnaast heeft de stad beschermde stadsgezichten, waaronder de binnenstad met singels. Een pas geopende bezienswaardigheid in het centrum is het nieuwe Fries Museum. Ook is Leeuwarden een eigentijdse stad met een groot winkelaanbod. Met een huurauto kan je makkelijk de mooiste attracties in en rondom de stad ontdekken en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Ontdek Leeuwarden

Ontdek Leeuwarden met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.