Autoverhuur in Friesland

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Friesland

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Friesland wil annuleren?
Afhankelijk van de verhuurvoorwaarden van het autoverhuurbedrijf van jouw keuze, kom je wellicht in aanmerking voor een terugbetaling. Bij de meeste voorafbetaalde boekingen krijg je je geld terug als je ons hierover ten minste zes uur voor de afhaaltijd op de hoogte stelt. Heb je vragen over ons annuleringsbeleid? Als je het antwoord niet kunt vinden in je reserveringsbevestiging, kun je ook altijd bij onze klantenservice terecht.
Welke auto's kan ik huren in Friesland?
Voordelig, eenvoudig te manoeuvreren en zuinig in het verbruik; het is niet zo gek dat compacte auto’s de populairste huurauto’s zijn in Friesland. Rijd rond in deze stad in een van deze wagens en je kunt parkeren waar je wilt en rijdt met gemak door smalle straten. Een compacte auto is ideaal voor stadsexcursies en korte roadtrips. Maar er zijn meer mogelijkheden. Ga voor een écht klein model met een economy auto, of juist voor meer ruimte met een fullsize of premium model. Er is altijd wel een wagen die bij je past!
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Friesland via Expedia?
Expedia maakt het eenvoudig om kosten, aanbiedingen en verhuurbedrijven te vergelijken en beoordelingen te bekijken. Combineer jouw huurwagen voor Friesland met je boekingen van hotels en vluchten en krijg meer korting.
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Friesland?
Volgens de autoverhuurregels in Friesland dienen bestuurders minimaal 18 jaar oud te zijn. Ben jij een jonge bestuurder? Mogelijk zijn er dan enkele beperkingen. De meeste autoverhuurders berekenen een additionele toeslag voor jonge bestuurders bovenop de standaardprijs. Ook gelden er over het algemeen beperkingen op het soort auto dat zij mogen huren. Leeftijdsgrenzen verschillen per autoverhuurder, dus controleer dit zeker voordat je boekt.
Wat heb je nodig om een auto in Friesland te huren?
Over het algemeen heb je alleen een geldig rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam nodig wanneer je de auto ophaalt. Als je geen verzekering bij de aanbieder wilt afsluiten, kan er ook gevraagd worden om bewijs van verzekering bij een andere aanbieder. Regels zoals deze zijn vaak verschillend per leverancier, dus controleer deze zeker voordat je boekt.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Friesland?
Expedia maakt het makkelijk om een betrouwbare huurauto voor de lange termijn te reserveren in Friesland. Ga naar onze pagina voor autoverhuurdeals voor lange termijn, voer je reisinformatie in, en vergelijk de aanbiedingen.
Waar vind ik een huurauto in Friesland als ik jonger dan 25 ben?
Het is verstandig om het leeftijdsbeleid van de verhuurbedrijven in Friesland die je overweegt goed door te lezen. Als je jonger dan 25 bent, moet je er rekening mee houden dat sommige bedrijven extra toeslagen rekenen. Het is nuttig om dit vooraf te weten, zodat je dit mee kunt nemen in je budget. Elk autoverhuurbedrijf heeft haar eigen regels voor jongere bestuurders, dus het is verstandig om dit uit te zoeken.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia