Zuid-Holland

Nederland
Zuid-Holland
Ga shoppen in Rotterdam, bezoek een van de talloze musea, zoek de natuur op of kijk waar ons parlement is gezeteld. Het kan allemaal in deze diverse provincie.

De provincie Zuid-Holland vormt een afwisselende regio en biedt voor ieder wat wils. Bezoek het culturele Rotterdam, slenter door het politieke Den Haag of zoek de natuur op met het hele gezin.

Zuid-Holland vormde een lange tijd één provincie samen met Noord-Holland, maar werden in 1840 om praktische redenen opgesplitst. Er was namelijk al sinds het begin van de 19eeeuw sprake van twee besturen in Holland.

Ruim een eeuw na de opsplitsing, in de Tweede Wereldoorlog, viel Zuid-Holland in Duitse handen en werd onder andere Rotterdam hevig gebombardeerd. Hierdoor vind je er vandaag de dag vooral naoorlogse en moderne bouw.

De stad Rotterdam is de ideale plek voor een stedentrip als je houdt van musea, shoppen en bijzondere architectuur. Bewonder de bekendeErasmusburg, slenter door deKoopgooten beklim deEuromastvoor een fantastisch uitzicht. Met de kleintjes kun jeDiergaarde Blijdorpbezoeken.Ook is Den Haag natuurlijk een must, dankzij het gezellige centrum, hetMauritshuisen natuurlijk hetBinnenhof. Geniet vervolgens ter afwisseling van de natuuromgeving en het strand van het geliefdeScheveningen, vanuit het centrum eenvoudig bereikbaar met de tram.

Zowel Leiden, Den Haag als Rotterdam is voorzien van een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Daarnaast heeft Zuid-Holland talloze snelwegen, ideaal als je meerdere steden wilt bezoeken of je stadsbezoek wilt afwisselen met een dagje de natuur in.

Controleer of je je auto bij je accommodatie kunt parkeren, want er gelden hoge parkeertarieven in het centrum van de grotere steden. Enkele hebben P+R-locaties, handig als je voordelig je auto kwijt wilt!

Dankzij de uitstekende treinverbindingen zijn de grotere steden van Zuid-Holland eenvoudig bereikbaar vanuit elke hoek van ons land. Kom je liever met de auto? Rij dan via de A12 als je over Utrecht komt, of volg de A15 vanuit het oosten van ons land.

Dankzij het uitgebreide aanbod zul je je zeker vermaken tijdens een stedentrip of langer verblijf in Zuid-Holland. Ontdek deze fascinerende provincie op eigen bodem!

Populaire steden in Zuid-Holland

Beestenmarkt bevat een klein stadje of dorpje en een rivier of beek en ook een grote groep mensen
Den Haag
Staat bekend om Dineren, Business en Gezinsvriendelijk
Shop naar hartenlust in het centrum, bezoek het voormalige woonhuis van prinses Beatrix en ontdek de musea van deze veelzijdige stad op steenworpafstand van de kust.

Redenen voor een bezoekje

  • Vredespaleis
  • Strand van Scheveningen
  • Scheveningse Pier
Zuid-Holland toont een plein en buiten eten
Rotterdam
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums
In de op een na grootste stad van ons land heb je toegang tot moderne architectuur, een gezellig uitgaansleven en talloze musea, ideaal voor een weekendje weg.

Redenen voor een bezoekje

  • Erasmusbrug
  • Euromast
  • SS Rotterdam