Begin van hoofdinhoud

Delft

Staat bekend om Cafés, Historische gebouwen en Museums

Slenter langs de grachten, beklim de kerk, ga gezellig winkelen en geniet op een terrasje van het weer in deze historische, charmante stad. 

Hoe geraak je in Delft?

Delft kent niet alleen een interessante geschiedenis, maar is ook een leuke stad voor een dagje winkelen. Maak een vaartochtje door de grachten en kies vervolgens voor een gezellige lunch op het terras. Verken deze stad op je gemak tijdens een leuk weekendje weg!

Delft dankt haar naam aan het ‘delven’ van een oude gracht, waarna hier een kleine nederzetting ontstond. Eeuwen later, in 1584, werd hier prins Willem van Oranje vermoord, waarvan je de sporen tegenwoordig nog altijd kunt terugzien. In de Gouden Eeuw kwamen er steeds meer aardewerkfabriekjes in de stad, die het inmiddels bekende Delfts blauw produceerden, geïnspireerd door het Chinese porselein.

Wil je de geschiedenis van Delft met eigen ogen zien? Bezoek dan het Museum Prinsenhof Delft, waar de kogelgaten te zien zijn van de aanslag op Willem van Oranje. Verder zijn er twee kerken in het stadscentrum. De grootste en bekendste van de twee is de Nieuwe Kerk, gelegen aan de Markt. Beklim zijn ruim 100 meter hoge toren voor een fantastisch uitzicht over de stad. Kies vervolgens voor een bezoekje aan het Vermeer Centrum Delft, een museum over een van de bekendste bewoners van Delft: Johannes Vermeer. Sluit je dag af met een hapje eten op het terras en geniet nog even na. Als je je stadsbezoek met natuur wilt combineren, dan biedt de Delftse Hout een uitkomst. Dit natuur- en recreatiegebied net ten noorden van de stad leent zich uitstekend voor een dagje paardrijden, wandelen, fietsen of picknicken.

Delft is geen grote stad, dus kun je gemakkelijk te voet verkennen. Vaar door de grachten voor een bijzonder stadsperspectief en ga ’s middags gezellig winkelen. Parkeer in een van de 3 24-uurse parkeergarages in het centrum als je vlak bij de winkelstraten wilt staan. Ben je liever voordelig uit? Zet je auto dan achter het Station Delft neer, op het Nijverheidsplein. Parkeertarieven zijn hier namelijk een stuk lager en je loopt in een klein kwartiertje zo het centrum in.

Delft ligt tussen Den Haag en Rotterdam in en is daardoor uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Geniet van deze prachtige, sfeervolle stad met een indrukwekkende historische achtergrond.

Activiteiten in Delft

In dit park met schaalmodellen kun je in een paar uur alle belangrijke plaatsen in Nederland zien en baanbrekende Nederlandse ontwerpen bewonderen.

Bekijk het beroemde Meisje met de parel en andere meesterwerken van Vermeer, Rembrandt en andere Hollandse schilders in dit unieke museum.

Tijdens een bezoek aan dit koninklijk paleis word je uitgedaagd door de bijzondere en slimme optische illusies van kunstenaar M.C. Escher.

Wandel langs de boulevard, koel af in de Noordzee, ga surfen of doe mee aan een andere activiteit die wordt georganiseerd op een van de populairste stranden van het land.

Bezoek de indrukwekkende vertrekken en kamers van dit 20e-eeuwse paleis, waar landen bijeenkomen om hun geschillen proberen bij te leggen. 

Stap in de voetsporen van Nederlandse koningen en premiers die dit complex sinds de 15e eeuw als regeringscentrum hebben gebruikt. Het Nederlandse parlement is nog steeds gehuisvest in het complex.

Dit charmante 17e-eeuwse paleis is de residentie geweest van achtervolgende generaties van de Nederlandse koninklijke familie.

Kom meer te weten over de lokale geschiedenis tijdens je bezoek aan Scheveningse Pier, een bekende historische plek in Den Haag. Maak hier een wandeling langs prachtige stranden of beleef de fascinerende musea.

Tickets & tours

De grachten behoren tot de grootste trekpleisters van Amsterdam en de pas biedt een ideale manier om door de stad te reizen en de bezienswaardigheden te zien.

Tickets & tours

Breng een avond op het water door en geniet van pizza vers uit de oven en verfrissende drankjes terwijl je door de pittoreske grachten van Amsterdam vaart. Geniet van heerlijke Italiaanse pizza's, ijs als nagerecht en koud Heineken-bier terwijl je langs de bezienswaardigheden van de stad vaart.

Tickets & tours

Bij Madame Tussauds Amsterdam kun je tussen de sterren schitteren. Middenin het centrum van Amsterdam kun je een kopje koffie drinken met George Clooney, op de foto gaan met leden van de Nederlandse Koninklijke familie en samen met wereldberoemde kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt een verfkwast oppakken.

Tickets & tours

Ervaar een unieke en spannende bezienswaardigheid die je terugvoert naar de gevaarlijkste periode van Nederland. Zie, hoor, voel en ruik de ijzingwekkend intrigerende personages uit het verleden, die voor je ogen tot leven komen.

Tickets & tours

Tijdens deze tour geniet je van een weids uitzicht op de drukke haven van Rotterdam vanaf de hoge Euromast. Kijk hoe in Delft fijn aardewerk wordt gemaakt en bewonder het charmante centrum van Den Haag op deze aangename dagexcursie.

Tickets & tours

Geniet van een smakelijk 4-gangendiner aan je tafel terwijl je vaart over de sfeervol verlichte grachten. Kom langs bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis en de Hermitage. Je kunt hier bijzondere verhalen over de stad horen terwijl je met een drankje in de hand van de sfeer geniet.

Tickets & tours

Neem plaats op een rondvaartboot en geniet van de stad vanuit een ander perspectief: het water. Vaar langs interessante kenmerken via de grachtengordel, te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, luister naar het interessante verhaal via je eigen koptelefoon en bewonder de iconische oude bruggen en mooie herenhuizen.

Tickets & tours

Verlaat je cruiseschip en stap in een dubbeldekker om alle belangrijke bezienswaardigheden van Rotterdam te ontdekken. Deze bruisende havenstad staat ook wel bekend als de toegangspoort tot Europa.