Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Een auto huren in Newark

Een verblijf in Newark

Met een accommodatie in Newark zul je zeker kunnen genieten van een topverblijf. Hier vind je de rust van een plaats omgeven door recreatieplassen zoals Richard W. DeKorte Park, maar ben je tegelijkertijd vlak bij wereldstad New York City. Huur vooraf online een auto en stippel je verblijf helemaal uit. Shoppen aan Fifth Avenue of vissen in een nationaal park, hier is het allemaal mogelijk. Toch valt er ook in Newark zelf genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld The Newark Museum voor een bijzondere kunstcollectie of kies voor een voorstelling in het New Jersey Performing Arts Center.

Een auto huren in Newark

Er zijn misschien één of twee autoverhuurbedrijven in het centrum, maar de meeste bevinden zich bij het vliegveld, Newark Liberty International Airport. Dat komt natuurlijk goed uit, want zo kun je na het landen je gelijk melden en in de auto van je keuze wegrijden. Kijk vooraf thuis online naar wat de mogelijkheden zijn. Kies je voor een Amerikaanse klassieker met open dak? Of kies je liever voor een uitvoering voorzien van de laatste technologische snufjes? Waar je ook voor kiest, je zult veel hebben aan je huurauto in een uitgestrekt land zoals Amerika. Zo kun je eenvoudig nabij gelegen plaatsen zoals Elizabeth verkennen naast genieten van de ongerepte natuur in parken zoals South Mountain Reservation, of door te kiezen voor een schilderachtige route langs Upper en Lower Bay. Zorg er wel voor dat je bij het huren van een auto goed let op de regels. Zo geldt er vaak een minimum leeftijd, een aantal jaren rijervaring en heb je een creditcard nodig.

De stad verkennen

Als je in Newark verblijft, kun je genieten van een rustige uitvalsbasis met talloze mogelijkheden in de omgeving. Newark staat natuurlijk vooral bekend om de nabijheid van New York, maar ook Newark zelf is het bezoeken waard. Huur je auto en begin je Amerikaanse avontuur met het verkennen van de plaats. Begin ten noorden van het stadscentrum, bij Cathedral Basilica of the Sacred Heart, een van de grootste kathedralen van de Verenigde Staten. En geniet vervolgens van het groen in het ernaast gelegen Branch Brook Park. Rij vervolgens langs de Passaic River richting het zuiden en bezoek The Newark Museum. Hier bevindt zich een collectie van Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse kunst. En je huurauto? Die kun je gemakkelijk kwijt in een van de parkeergarages in het centrum. Kijk hiervoor in de straten rondom het Newark Museum en Military Park.

Een Amerikaans avontuur

Wat valt er buiten Newark te beleven? Het meest voor de hand liggende antwoord is natuurlijk een bezoek aan New York City! Laat je auto achter bij je accommodatie in Newark als je een dagje The Big Apple gaat verkennen. Als je namelijk eenmaal in het centrum bent, zul je weinig of niets meer hebben aan je auto door het uitstekende openbare vervoer. Daarnaast is het vaak ontzettend lastig om in Manhattan te parkeren. Neem het openbaar vervoer en binnen 50 minuten kun je al op Times Square staan, Central Park bezoeken of een rondleiding nemen bij The Statue of Liberty. Wil je juist de natuur opzoeken? Bezoek dan South Mountain Reservation, te vinden ten oosten van Newark. Hier ligt ook de Turtle Back Zoo, met dieren uit vijf continenten. Bekijk de beren, wolven, kangoeroes en jaguars!

Ontdek Newark

Ontdek Newark met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.