Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Cimetière du Père-Lachaise

Bekijk de graftombe van Oscar Wilde, bezoek het graf van Molière en sta even stil bij de drie monumenten die zijn opgericht ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.

Cimetière du Père-Lachaise is een enorm grote en zeer bekende begraafplaats met verscheidene oorlogsmonumenten en bijzondere graven. De 44 hectare grote begraafplaats dient als de laatste rustplaats van enkele legendarische personen uit de geschiedenis, van Oscar Wilde tot Jim Morrison. Wandel over het fraaie, bloemrijke terrein en bekijk de verschillende graven die variëren van weelderige en rijkelijk versierde kapelletjes tot eenvoudige grafzerken.

Het hoogtepunt van de begraafplaats is het graf van de Ierse schrijver Oscar Wilde, die Engeland was ontvlucht en zich in Parijs had gevestigd om de schande te ontlopen vanwege zijn veroordeling voor 'grove onzedelijke handelingen'. Lees zijn gedicht over rouw, dat naast een naakte engel in het grafmonument staat gegraveerd. Tot 2011 hadden veel bezoekers het merkwaardige gebruik om, nadat ze hun lippen hadden gestift, het graf te kussen. Tegenwoordig staat er een glazen scherm dat het graf beschermt tegen deze kussen. Lees de teksten die met lippenstift op het scherm zijn geschreven.

Wanneer je over de paden wandelt, kun je het ontwerp van deze gewijde plek bewonderen, die is aangelegd als een park in Engelse landschapsstijl. Je kunt er allerlei soorten graven zien: graven in gotische stijl, graven in de stijl van de Parijse stadsarchitect Haussmann en fraaie mausoleums. Bekijk de indrukwekkende graftombes waar je vaak namen vindt van rijke en beroemde personen zoals Frédéric Chopin en Édith Piaf.

Ontdek op dit enorme terrein ook de drie monumenten ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Bekijk het onheilspellende monument 'Aux Morts' met de vele naakte engelen.

De begraafplaats heeft een zeer lange wachtlijst voor graven en hanteert de strikte regel dat degenen die hier hopen te worden begraven, in Parijs moeten hebben gewoond of er moeten zijn gestorven. In bepaalde graftombes liggen hele families met een groot aantal stoffelijke resten, want ruimte is iets wat hier zeer gewild is. De begraafplaats is genoemd naar de biechtvader van de Franse koning Lodewijk XIV. De begraafplaats dateert uit 1804, nadat Napoleon had verklaard dat iedereen het recht had om te worden begraven, ongeacht geloof of ras.

De begraafplaats Père-Lachaise ligt in het 20e arrondissement, 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Parijs. Neem metrolijn 2 naar het station Philippe Auguste dat naast de hoofdingang van de begraafplaats ligt. De metrohaltes Père-Lachaise en Gambetta zijn hier ook vlakbij.


Begraafplaats Père-Lachaise Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Begraafplaats Père-Lachaise

Alle 7.037 accommodaties in de buurt van Begraafplaats Père-Lachaise bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 109
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  CitizenM Paris Gare de Lyon € 93
  CitizenM Paris Gare de Lyon

  CitizenM Paris Gare de Lyon

  8 Rue van Gogh, Parijs, Ile-de-France
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in 12e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Jardin des Plantes en AccorHotels Arena. Ook Notre-Dame en Centre Pompidou liggen binnen 3 km afstand. Paris-Gare de Lyon en Paris-Gare de Lyon liggen op 5 minuten lopen.

   Generator Paris € 75
   Generator Paris

   Generator Paris

   9-11 Place du Colonel Fabien, Parijs, Paris
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit hostel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Parc des Buttes-Chaumont. Ook Grands Boulevards en Place de la République liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Colonel Fabien ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Bolivar is het 6 minuten lopen.

    Les Jardins du Marais € 169
    Les Jardins du Marais

    Les Jardins du Marais

    74 Rue Amelot, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Deze wellness residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Canal Saint-Martin, Musée Picasso en Place des Vosges. Ook Grands Boulevards en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Sebastien - Froissart ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Filles du Calvaire is het 5 minuten lopen.

     Acacia Hotel € 67
     Acacia Hotel

     Acacia Hotel

     30 bis avenue Parmentier, Parijs
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Atelier des Lumières en Canal Saint-Martin. Ook Place de la Bastille en Place de la République liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Voltaire ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Ambroise is het 6 minuten lopen.

      Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste € 101
      Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

      Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

      12 rue Pierre Bayle, Parijs, Paris
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit aparthotel ligt in 20e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Canal Saint-Martin en Opéra Bastille. Ook Place de la Nation en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Philippe Auguste ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Alexandre Dumas is het 5 minuten lopen.

       Hotel Marais Bastille € 116
       Hotel Marais Bastille

       Hotel Marais Bastille

       36 Boulevard Richard Lenoir, Bastille-Republique (11 arr.), Parijs, Paris
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Canal Saint-Martin, Place des Vosges en Opéra Bastille. Ook Place de la Bastille en Rue de Rivoli liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Brégeut-Sabin en Metrostation Richard-Lenoir liggen op 5 minuten lopen.

        Mercure Paris Bastille Marais € 90
        Mercure Paris Bastille Marais

        Mercure Paris Bastille Marais

        53 Rue Richard Lenoir, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 2 km afstand van Place de la Bastille, Place des Vosges en Place de la République. Ook Musée Picasso en Notre-Dame liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Voltaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Charonne is het 6 minuten lopen.