Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Cimetière du Père-Lachaise

Bekijk de graftombe van Oscar Wilde, bezoek het graf van Molière en sta even stil bij de drie monumenten die zijn opgericht ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.

Cimetière du Père-Lachaise is een enorm grote en zeer bekende begraafplaats met verscheidene oorlogsmonumenten en bijzondere graven. De 44 hectare grote begraafplaats dient als de laatste rustplaats van enkele legendarische personen uit de geschiedenis, van Oscar Wilde tot Jim Morrison. Wandel over het fraaie, bloemrijke terrein en bekijk de verschillende graven die variëren van weelderige en rijkelijk versierde kapelletjes tot eenvoudige grafzerken.

Het hoogtepunt van de begraafplaats is het graf van de Ierse schrijver Oscar Wilde, die Engeland was ontvlucht en zich in Parijs had gevestigd om de schande te ontlopen vanwege zijn veroordeling voor 'grove onzedelijke handelingen'. Lees zijn gedicht over rouw, dat naast een naakte engel in het grafmonument staat gegraveerd. Tot 2011 hadden veel bezoekers het merkwaardige gebruik om, nadat ze hun lippen hadden gestift, het graf te kussen. Tegenwoordig staat er een glazen scherm dat het graf beschermt tegen deze kussen. Lees de teksten die met lippenstift op het scherm zijn geschreven.

Wanneer je over de paden wandelt, kun je het ontwerp van deze gewijde plek bewonderen, die is aangelegd als een park in Engelse landschapsstijl. Je kunt er allerlei soorten graven zien: graven in gotische stijl, graven in de stijl van de Parijse stadsarchitect Haussmann en fraaie mausoleums. Bekijk de indrukwekkende graftombes waar je vaak namen vindt van rijke en beroemde personen zoals Frédéric Chopin en Édith Piaf.

Ontdek op dit enorme terrein ook de drie monumenten ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Bekijk het onheilspellende monument 'Aux Morts' met de vele naakte engelen.

De begraafplaats heeft een zeer lange wachtlijst voor graven en hanteert de strikte regel dat degenen die hier hopen te worden begraven, in Parijs moeten hebben gewoond of er moeten zijn gestorven. In bepaalde graftombes liggen hele families met een groot aantal stoffelijke resten, want ruimte is iets wat hier zeer gewild is. De begraafplaats is genoemd naar de biechtvader van de Franse koning Lodewijk XIV. De begraafplaats dateert uit 1804, nadat Napoleon had verklaard dat iedereen het recht had om te worden begraven, ongeacht geloof of ras.

De begraafplaats Père-Lachaise ligt in het 20e arrondissement, 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Parijs. Neem metrolijn 2 naar het station Philippe Auguste dat naast de hoofdingang van de begraafplaats ligt. De metrohaltes Père-Lachaise en Gambetta zijn hier ook vlakbij.


Begraafplaats Père-Lachaise Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Begraafplaats Père-Lachaise

Alle 9.816 accommodaties in de buurt van Begraafplaats Père-Lachaise bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste € 84
  Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

  Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

  12 rue Pierre Bayle, Parijs, Paris
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit aparthotel ligt in 20e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Place de la Nation. Ook Canal Saint-Martin en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Philippe Auguste ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Alexandre Dumas is het 5 minuten lopen.

   Hôtel de L'Horloge € 94
   Hôtel de L'Horloge

   Hôtel de L'Horloge

   25, Passage de Menilmontant, Parijs, Paris
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 2 km afstand van Théâtre national de la Colline, Place Gambetta en Musée Picasso. Musée Carnavalet ligt op 2,3 km. Metrostation Menilmontant en Metrostation Rue Saint-Maur liggen op 5 minuten lopen.

    Enjoy THE Traditional Parisian Life
    Enjoy THE Traditional Parisian Life

    Enjoy THE Traditional Parisian Life

    Boulevard Charonne, 151, Parijs, Ile-de-France
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en AccorHotels Arena. Ook Place de la Nation en Canal Saint-Martin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Philippe Auguste ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Alexandre Dumas is het 5 minuten lopen.

     BLC Design Hotel € 87
     BLC Design Hotel

     BLC Design Hotel

     4 rue Richard Lenoir, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Place de la Bastille, Opéra Bastille en Grands Boulevards. Ook Canal Saint-Martin en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Charonne en Metrostation Voltaire liggen op 5 minuten lopen.

      Appartement spacieux quartier Père-Lachaise
      Appartement spacieux quartier Père-Lachaise

      Appartement spacieux quartier Père-Lachaise

      151 bis rue de la roquette, Parijs
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Hotel de Ville. Ook Canal Saint-Martin en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Philippe Auguste ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Voltaire is het 6 minuten lopen.

       Apartment Near Père Lachaise for 3 People
       Apartment Near Père Lachaise for 3 People

       Apartment Near Père Lachaise for 3 People

       8 Passage de la Folie-Regnault, Parijs, Ile-de-France
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Canal Saint-Martin. Ook Place de la Bastille en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Père Lachaise ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Philippe Auguste is het 6 minuten lopen.

        Bed & Coworking
        Bed & Coworking

        Bed & Coworking

        226 Boulevard Voltaire, Parijs, Paris
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 2 km afstand van Place de la Nation en Place de la Bastille. Ook Place de la République en Notre-Dame liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Rue des Boulets ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Charonne is het 4 minuten lopen.