Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Cimetière du Père-Lachaise

Bekijk de graftombe van Oscar Wilde, bezoek het graf van Molière en sta even stil bij de drie monumenten die zijn opgericht ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.

Cimetière du Père-Lachaise is een enorm grote en zeer bekende begraafplaats met verscheidene oorlogsmonumenten en bijzondere graven. De 44 hectare grote begraafplaats dient als de laatste rustplaats van enkele legendarische personen uit de geschiedenis, van Oscar Wilde tot Jim Morrison. Wandel over het fraaie, bloemrijke terrein en bekijk de verschillende graven die variëren van weelderige en rijkelijk versierde kapelletjes tot eenvoudige grafzerken.

Het hoogtepunt van de begraafplaats is het graf van de Ierse schrijver Oscar Wilde, die Engeland was ontvlucht en zich in Parijs had gevestigd om de schande te ontlopen vanwege zijn veroordeling voor 'grove onzedelijke handelingen'. Lees zijn gedicht over rouw, dat naast een naakte engel in het grafmonument staat gegraveerd. Tot 2011 hadden veel bezoekers het merkwaardige gebruik om, nadat ze hun lippen hadden gestift, het graf te kussen. Tegenwoordig staat er een glazen scherm dat het graf beschermt tegen deze kussen. Lees de teksten die met lippenstift op het scherm zijn geschreven.

Wanneer je over de paden wandelt, kun je het ontwerp van deze gewijde plek bewonderen, die is aangelegd als een park in Engelse landschapsstijl. Je kunt er allerlei soorten graven zien: graven in gotische stijl, graven in de stijl van de Parijse stadsarchitect Haussmann en fraaie mausoleums. Bekijk de indrukwekkende graftombes waar je vaak namen vindt van rijke en beroemde personen zoals Frédéric Chopin en Édith Piaf.

Ontdek op dit enorme terrein ook de drie monumenten ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Bekijk het onheilspellende monument 'Aux Morts' met de vele naakte engelen.

De begraafplaats heeft een zeer lange wachtlijst voor graven en hanteert de strikte regel dat degenen die hier hopen te worden begraven, in Parijs moeten hebben gewoond of er moeten zijn gestorven. In bepaalde graftombes liggen hele families met een groot aantal stoffelijke resten, want ruimte is iets wat hier zeer gewild is. De begraafplaats is genoemd naar de biechtvader van de Franse koning Lodewijk XIV. De begraafplaats dateert uit 1804, nadat Napoleon had verklaard dat iedereen het recht had om te worden begraven, ongeacht geloof of ras.

De begraafplaats Père-Lachaise ligt in het 20e arrondissement, 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Parijs. Neem metrolijn 2 naar het station Philippe Auguste dat naast de hoofdingang van de begraafplaats ligt. De metrohaltes Père-Lachaise en Gambetta zijn hier ook vlakbij.


Gids voor Begraafplaats Père-Lachaise


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.038 accommodaties in de buurt van Begraafplaats Père-Lachaise bekijken
Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste € 101
Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

12 rue Pierre Bayle, Parijs, Paris
   
  4,0
  / 5, op basis van 450 beoordelingen
  0.0 van 5.0

  Dit aparthotel ligt in 20e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Place de la Nation. Ook Place de la Bastille en Place des Vosges liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Philippe Auguste en Metrostation Alexandre Dumas liggen op 5 minuten lopen.

  Grand Hotel Nouvel Opera € 68
  Grand Hotel Nouvel Opera

  Grand Hotel Nouvel Opera

  152 Avenue Ledru Rollin, Parijs, Paris
    
   3,3
   / 5, op basis van 982 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, Parijs.

   Opéra Bastille (0,7 km) • Place de la Bastille (0,7 km) • Place des Vosges (1 km) • AccorHotels Arena (1,8 km) • Canal Saint-Martin (1,9 km)

   2 Slaapkamers, 1 BAD IN HET Hart VAN Oude Parijs W Lift / Accommodatie Voor 4 Personen
   2 Slaapkamers, 1 BAD IN HET Hart VAN Oude Parijs W Lift / Accommodatie Voor 4 Personen

   2 Slaapkamers, 1 BAD IN HET Hart VAN Oude Parijs W Lift / Accommodatie Voor 4 Personen

   21 Rue Emile Lepeu, Parijs, Île-de-France
     
    4,0
    / 5, op basis van 1 beoordelingen
    0.0 van 5.0

    Deze accommodatie ligt in 11e arrondissement, Parijs.

    Opéra Bastille (1,3 km) • Canal Saint-Martin (1,8 km) • AccorHotels Arena (2,2 km) • Centre Pompidou (2,5 km) • Notre-Dame-kathedraal (2,7 km)

    ibis Paris Père Lachaise € 98
    ibis Paris Père Lachaise

    ibis Paris Père Lachaise

    80 Rue De La Folie Regnault, Parijs, Paris
      
     4,0
     / 5, op basis van 172 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Les Halles. Ook Place de la Bastille en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Père Lachaise ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Rue Saint-Maur is het 6 minuten lopen.

     Hipotel Paris Père Lachaise République € 89
     Hipotel Paris Père Lachaise République

     Hipotel Paris Père Lachaise République

     37 Rue Servan, Parijs, Paris
       
      2,7
      / 5, op basis van 167 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Centre Pompidou. Ook Place de la Bastille en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rue Saint-Maur ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Père Lachaise is het 6 minuten lopen.

      Modern Hotel € 66
      Modern Hotel

      Modern Hotel

      121 Rue Du Chemin Vert, Parijs, Paris
        
       3,0
       / 5, op basis van 429 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en Centre Pompidou. Ook Place de la Bastille en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Père Lachaise en Metrostation Rue Saint-Maur liggen op 5 minuten lopen.

       Schattige Goed Ingericht Centraal Gelegen Appartement, Comfortabel en Superattrezzato
       Schattige Goed Ingericht Centraal Gelegen Appartement, Comfortabel en Superattrezzato

       Schattige Goed Ingericht Centraal Gelegen Appartement, Comfortabel en Superattrezzato

       15 Passage Courtois, Parijs, Ile-de-France
         
        4,2
        / 5, op basis van 9 beoordelingen
        0.0 van 5.0

        Deze accommodatie ligt in 11e arrondissement, binnen 3 km afstand van Grands Boulevards, Opéra Bastille en AccorHotels Arena. Ook Place de la Nation en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Charonne ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Philippe Auguste is het 6 minuten lopen.

        2 Bedroom Flat Near Père Lachaise
        2 Bedroom Flat Near Père Lachaise

        2 Bedroom Flat Near Père Lachaise

        Boulevard de Charonne, Parijs, Ile-de-France
          
         0.0 van 5.0

         Dit appartement ligt in 20e arrondissement, Parijs.

         Place de la Nation (1,1 km) • Opéra Bastille (1,8 km) • Canal Saint-Martin (2,2 km) • AccorHotels Arena (2,3 km) • Place de la Bastille (1,8 km)