Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Cimetière du Père-Lachaise

Bekijk de graftombe van Oscar Wilde, bezoek het graf van Molière en sta even stil bij de drie monumenten die zijn opgericht ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.

Cimetière du Père-Lachaise is een enorm grote en zeer bekende begraafplaats met verscheidene oorlogsmonumenten en bijzondere graven. De 44 hectare grote begraafplaats dient als de laatste rustplaats van enkele legendarische personen uit de geschiedenis, van Oscar Wilde tot Jim Morrison. Wandel over het fraaie, bloemrijke terrein en bekijk de verschillende graven die variëren van weelderige en rijkelijk versierde kapelletjes tot eenvoudige grafzerken.

Het hoogtepunt van de begraafplaats is het graf van de Ierse schrijver Oscar Wilde, die Engeland was ontvlucht en zich in Parijs had gevestigd om de schande te ontlopen vanwege zijn veroordeling voor 'grove onzedelijke handelingen'. Lees zijn gedicht over rouw, dat naast een naakte engel in het grafmonument staat gegraveerd. Tot 2011 hadden veel bezoekers het merkwaardige gebruik om, nadat ze hun lippen hadden gestift, het graf te kussen. Tegenwoordig staat er een glazen scherm dat het graf beschermt tegen deze kussen. Lees de teksten die met lippenstift op het scherm zijn geschreven.

Wanneer je over de paden wandelt, kun je het ontwerp van deze gewijde plek bewonderen, die is aangelegd als een park in Engelse landschapsstijl. Je kunt er allerlei soorten graven zien: graven in gotische stijl, graven in de stijl van de Parijse stadsarchitect Haussmann en fraaie mausoleums. Bekijk de indrukwekkende graftombes waar je vaak namen vindt van rijke en beroemde personen zoals Frédéric Chopin en Édith Piaf.

Ontdek op dit enorme terrein ook de drie monumenten ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Bekijk het onheilspellende monument 'Aux Morts' met de vele naakte engelen.

De begraafplaats heeft een zeer lange wachtlijst voor graven en hanteert de strikte regel dat degenen die hier hopen te worden begraven, in Parijs moeten hebben gewoond of er moeten zijn gestorven. In bepaalde graftombes liggen hele families met een groot aantal stoffelijke resten, want ruimte is iets wat hier zeer gewild is. De begraafplaats is genoemd naar de biechtvader van de Franse koning Lodewijk XIV. De begraafplaats dateert uit 1804, nadat Napoleon had verklaard dat iedereen het recht had om te worden begraven, ongeacht geloof of ras.

De begraafplaats Père-Lachaise ligt in het 20e arrondissement, 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Parijs. Neem metrolijn 2 naar het station Philippe Auguste dat naast de hoofdingang van de begraafplaats ligt. De metrohaltes Père-Lachaise en Gambetta zijn hier ook vlakbij.


Gids voor Begraafplaats Père-Lachaise


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.775 accommodaties in de buurt van Begraafplaats Père-Lachaise bekijken
Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste € 74
Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

Aparthotel Adagio access Paris Philippe Auguste

12 rue Pierre Bayle, Paris
   
  4,0
  / 5, op basis van 444 beoordelingen
  0.0 van 5.0

  Dit aparthotel ligt in 20e arrondissement, binnen 3 km afstand van Place de la Nation, Place des Vosges en Musée Picasso. Ook Galéries Lafayette en Parc des Buttes-Chaumont liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Philippe Auguste en Metrostation Alexandre Dumas liggen op 5 minuten lopen.

  Paris from all angles
  Paris from all angles

  Paris from all angles

  121 Avenue Philippe-Auguste, Paris
    
   0.0 van 5.0

   Dit appartement ligt in 11e arrondissement, Parijs.

   Place de la Nation (1,1 km) • Place des Vosges (1,8 km) • Musée Picasso (2,1 km) • Parc des Buttes-Chaumont (2,8 km) • Musée Georges Pompidou (2,8 km)

   Hipotel Paris Père Lachaise République € 54
   Hipotel Paris Père Lachaise République

   Hipotel Paris Père Lachaise République

   37 Rue Servan, Paris
     
    2,7
    / 5, op basis van 157 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 2 km afstand van Opéra Bastille, Place des Vosges en Musée Picasso. Ook Musée Georges Pompidou en Parc des Buttes-Chaumont liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Rue Saint-Maur ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Père Lachaise is het 6 minuten lopen.

    Grand Hotel Nouvel Opera € 58
    Grand Hotel Nouvel Opera

    Grand Hotel Nouvel Opera

    152 Avenue Ledru Rollin, Paris
      
     3,3
     / 5, op basis van 959 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 3 km afstand van Place de la Bastille, Musée Georges Pompidou en Jardin des Plantes. Ook Grande Galerie de l'Evolution en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Voltaire ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Ledru-Rollin is het 6 minuten lopen.

     Modern Hotel € 60
     Modern Hotel

     Modern Hotel

     121 Rue Du Chemin Vert, Paris
       
      3,0
      / 5, op basis van 423 beoordelingen
      0.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 11e arrondissement, op 1,5 km van Place de la Bastille en binnen 5 km afstand van Musée Georges Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Jardin des Plantes en Grande Galerie de l'Evolution liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Père Lachaise en Metrostation Rue Saint-Maur liggen op 5 minuten lopen.

      2 Slaapkamers, 1 BAD IN HET Hart VAN Oude Parijs W Lift / Accommodatie Voor 4 Personen
      2 Slaapkamers, 1 BAD IN HET Hart VAN Oude Parijs W Lift / Accommodatie Voor 4 Personen

      2 Slaapkamers, 1 BAD IN HET Hart VAN Oude Parijs W Lift / Accommodatie Voor 4 Personen

      , Paris
        
       0.0 van 5.0

       Deze accommodatie ligt in 11e arrondissement, Parijs.

       Opéra Bastille (1,3 km) • Musée Georges Pompidou (2,5 km) • Notre-Dame-kathedraal (2,7 km) • Grande Galerie de l'Evolution (2,8 km) • Jardin des Plantes (2,8 km)

       ibis Paris Père Lachaise € 90
       ibis Paris Père Lachaise

       ibis Paris Père Lachaise

       80 Rue De La Folie Regnault, Paris
         
        4,0
        / 5, op basis van 168 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in 11e arrondissement, binnen 2 km afstand van Hôpital Tenon en Place des Vosges. Ook Musée Picasso en Parc des Buttes-Chaumont liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Père Lachaise ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Rue Saint-Maur is het 6 minuten lopen.

        Acacia Hotel € 51
        Acacia Hotel

        Acacia Hotel

        30 bis avenue Parmentier, Paris
          
         3,7
         / 5, op basis van 222 beoordelingen
         0.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Place de la Bastille en Place de la République. Metrostation Saint-Ambroise ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Voltaire is het 6 minuten lopen.