Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Benin

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Benin

Het land Benin ligt aan de westkust van Afrika. De voormalige Franse kolonie heeft sinds haar onafhankelijkheid in 1960 een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt en ontpopt zich als een van de interessantste vakantielanden in de regio. De regenwouden en savannes zijn een aanrader voor natuurliefhebbers.

Vind een vlucht naar Benin

Er zijn dagelijks vluchten van Nederland naar Benin met een of meer tussenstops. De meest voorkomende routes vliegen via Parijs en Casablanca. Vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) bedraagt de vluchtduur naar Cotonou Cadjehoun Airport (COO) minimaal 10 uur. Ook vanaf Brussels Airport (BRU) en Flughafen Düsseldorf (DUS) kun je frequent naar Cotonou vliegen, met een iets kortere vluchtduur dan vanuit Nederland. Houd in Benin rekening met een tijdsverschil van 1 uur.

Kies je voor een vlucht naar Cotonou in het zuiden van Benin, dan land je niet alleen op de grootste luchthaven van het land, maar zit je ook meteen in het politieke centrum, niet ver van de hoofdstad Porto-Novo. Vanuit Cotonou kun je gemakkelijk verder reizen naar andere bestemmingen in Benin.

In Cotonou zelf is vanalles te beleven. Er zijn verschillende markten in de stad, waaronder de kunstmarkt in het Centre Artisanal. Hier vind je prachtig traditioneel handwerk en kleurrijke kunst. Een andere bezienswaardigheid is de kathedraal van Cotonou, die geheel versierd is met witte en bordeauxrode strepen.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Benin

Benin is perfect voor een avontuurlijke vakantie in de natuur. Het Nationaal Park van de W. en Nationaal Park Pendjari liggen in het noorden van Benin. Hier leven onder meer leeuwen en een groeiende populatie jachtluipaarden. De jachtluipaard staat symbool voor dit gebied.

Wil je cultuur opsnuiven? In de stad Abomey vind je de overblijfselen van de koninklijke paleizen en het nationaal museum van Benin. Beide staan op de Werelderfgoedlijst.