Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Cyprus

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Cyprus

Parelwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en de garantie op zonneschijn. Dat is wat je kunt verwachten met Cyprus als reisbestemming. Het eiland, gelegen in het oosten van de Middellandse Zee, staat bekend om haar eeuwige jeugd. Volgens de Griekse mythologie is dit namelijk de plek waar de godin Aphrodite uit het schuim van de neerslaande golven werd geboren.

Vind een vlucht naar Cyprus

Vanuit Amsterdam Schiphol (AMS) vlieg je zonder tussenstop in slechts 4 uur en 10 minuten naar dit prachtige eiland dat twee internationale luchthavens telt, namelijk Paphos International Airport (PFO) en Larnaca International Airport (LCA). Selecteer de bestemming die bij jou past en vind een geschikte vlucht.

Zo vlieg je een keer per week naar de oudste stad van Cyprus, Paphos. Door de rijke historie en grote archeologische waarde, staat dit havenstadje op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verken het zuidoosten van het eiland door te vliegen naar Larnaca. Vluchten naar deze badplaats vertrekken meerdere keren per week. Dat is maar goed ook, want hier vind je de mooiste promenade van het eiland. Bovendien is het vanuit Larnaca per huurauto of bus slechts een uurtje naar de mooiste stranden van Cyprus.

Verblijf je het liefst wat centraler op het eiland, maar wil je toch een bestemming aan zee? Overweeg dan een verblijf in Limassol. Vanuit hier rijd je in een uur naar Paphos of naar de hoofdstad Nicosia. Door de belangrijke haven in deze stad, zijn er ook vele verbindingen met onder andere Rhodos en Port Said.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Cyprus

Het eiland leent zich uitstekend voor liefhebbers van een strand-, wandel- of cultuurvakantie.

Ga de bergen in en bezoek het Kykkosklooster op meer dan 1300 meter hoogte, neem een kijkje op het bekendste strand van Cyprus: Nissi Beach, of zie met eigen ogen de vele unieke archeologische monumenten, zoals het indrukwekkende theater van Kourion. Aan jou de keus!

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden en hoogtepunten? Neem dan een kijkje in de online reisgidsen over Cyprus.