Topactiviteiten in Larnaca

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Larnaca

De leukste activiteiten in en rondom Larnaca

De levendige havenstad Larnaca ligt aan de zuidoostkust van Cyprus, aan de Middellandse Zee. In en rondom Larnaca vind je een groot aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder het Kasteel Larnaca. Dit historische gebouw stamt uit de tijd van het Ottomaanse rijk en werd gebouwd om de stad te beschermen. Ook kun je leuke activiteiten ondernemen in Larnaca en de omgeving. Tijdens een excursie vanuit Larnaca, bijvoorbeeld naar het natuurreservaat van Paphos, kun je meer van Cyprus ontdekken.

Dingen om te doen in Larnaca

Voor of na je vlucht naar Larnaca kun je even lekker ontspannen in de luxe Executive Lounge op de luchthaven van Larnaca (LCA). Je geniet hier van prettige faciliteiten als wifi, tv, snacks en verfrissende drankjes. Hierdoor begin je compleet uitgerust aan een onvergetelijke vakantie. Een fantastische activiteit vanuit Larnaca is het maken van een 4x4-safari naar het Akamas-schiereiland met lunch. Het 4x4-avontuur brengt je ver buiten de gebaande paden. Tijdens de tocht verken je de ruige landschappen van het Akamas-schiereiland. Zo ontdek je de Avakas-kloof, de Baden van Aphrodite en de adembenemende Lara-baai. Dit zandstrand is alleen bereikbaar met een 4x4-jeep en is een van de weinige overgebleven plekken waar de beschermde groene zeeschildpad zich kan nestelen.

Bezienswaardigheden in Larnaca

De meeste hotels in Larnaca hebben een schitterende ligging aan de gelijknamige baai. Vanuit je accommodatie kun je doorgaans een aantal historische bezienswaardigheden te voet bezoeken. Wandel zeker langs de mooie Grieks-orthodoxe kerk van Sint-Lazarus. De kerk heeft een rijkversierd interieur dat het verhaal van de Heilige Lazarus verteld, die begraven ligt in de catacomben onder het bouwwerk. Neem ook een kijkje bij het kunstmatige zoutmeer van Larnaca, waaraan de prachtige moskee Hala Sultan Tekke ligt. In Larnaca vind je ook diverse zandstranden waar je kunt genieten van de zon, zoals Mackenzie Beach en het Finikoudes-strand. Hier tref je ook de Hobos Amusement Spot, waar de kinderen zich vermaken met de draaimolen en andere leuke amusementsattracties.

Uitgaan in Larnaca

Larnaca kent een gezellig nachtleven. De haven is een populaire plek om een hapje te eten of wat te drinken bij een van de levendige barretjes. Met je drankje in de hand geniet je van een uitzicht op uitvarende en binnenkomende boten. In het centrum van de stad en langs de boulevard vind je diverse bars en nachtclubs, waaronder Club DEEP waar voornamelijk R&B en house gedraaid wordt. Een van de populairste clubs is Geometry. Deze club is ingericht in jaren 60-stijl. Als je wilt dansen op een mix van Griekse en Engelse muziek, kun je een avondje gaan stappen in Club Circus.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Strand van Finikoudes

Enorme palmbomen en fijne boulevards begroeten je bij de ingang van het Finikoudes-strand, de voornaamste zandstrook aan de oostkust van Larnaca. Door zijn centrale positie en aanwezigheid van kristalhelder water blijft het strand uiterst populair onder zowel lokale bewoners als vakantiegangers. Bezoek de verschillende restaurants en cafés rond het strand.
Meer informatie
Strand van Finikoudes bevat algemene kustgezichten en een standbeeld of beeldhouwwerk

2. Jachthaven van Larnaca

Achter de rijen met palmbomen en pittoreske cafés van de wijk Finikoudes vind je de indrukwekkende jachten in de haven van Larnaca. De haven heeft in totaal plaats voor 450 boten in verschillende soorten en maten. Vaar vanuit de haven naar het wrak van de Zenobia, een bijzondere locatie waar je kunt duiken bij een gezonken schip dat in 1979 kapseisde.
Meer informatie
Jachthaven van Larnaca

3. Sint-Lazaruskerk

De Sint-Lazaruskerk is een beroemd gebedshuis dat naar zeggen op de overblijfselen is gebouwd van het Bijbelse figuur Lazarus van Bethanië. Volgens het verhaal werd hij door Jezus verrezen, waarna hij naar Cyprus vluchtte om daar de rest van zijn leven door te brengen. De stenen kerk op het Sint-Lazarusplein herinnert aan het turbulente stadsverleden.
Meer informatie
Sint-Lazaruskerk bevat een kerk of kathedraal, historische architectuur en religieuze aspecten

4. Zoutmeer van Larnaca

Het zoutmeer van Larnaca is een pittoreske omgeving bestaande uit ondiep water waar vaak roze flamingo's te vinden zijn. Maak in de zomer een wandeling over het droge, maanachtige terrein. 's Winters heeft het water een gemiddelde diepte van 1 meter.
Meer informatie
Zoutmeer van Larnaca bevat een meer of poel

5. Europaplein

Aan het Europaplein bevinden zich een aantal van de oudste Britse koloniale gebouwen van Larnaca, daterend uit de 19e eeuw. Je vindt het plein naast de kust van Larnaca en het staat vol charmante kleine boompjes, bankjes en een indrukwekkende fontein. Het is een van de belangrijkste stadspleinen en het ideale ontmoetingspunt voor zowel reizigers als lokale bewoners. Gebruik het als duidelijk oriëntatiepunt tijdens een dagje de stad in met je medereizigers.
Meer informatie
Europaplein inclusief een plein en historische architectuur

6. Middeleeuws Kasteel van Larnaca

Het Kasteel van Larnaca vormt een indrukwekkend gebouw waarin een museum is gevestigd. Bewonder hier de verschillende kamers met interessante voorwerpen uit het verleden. De exacte achtergrond van dit Byzantijnse bouwwerk blijft een mysterie, maar werd in de middeleeuwen gebouwd ter bescherming van de belangrijkste stadshaven. Het is goed mogelijk dat het kasteel is gebouwd tijdens het bewind van Jacobus I in de 14e eeuw, hoewel Ottomaanse leiders later verschillende delen aan het gebouw hebben toegevoegd.
Meer informatie
Fort van Larnaca toont kasteel of paleis en historische architectuur

Populaire plekken om te bezoeken in Larnaca

Buurten van Larnaca

Steden in de buurt van Larnaca