Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Voordeligste vluchten naar Jordanië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten dat via de Golf van Aqaba, toegang heeft tot de Rode Zee. Amman is de hoofdstad. Jordanië heeft een rijke geschiedenis en diversiteit in cultuur en natuur. Het land staat bekend om de Wadi Rum woestijn, de ruïnestad Petra en de mezza, de typische Arabische tapas.

Vind vluchten naar Jordanië

Vanuit luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS) zijn er directe vluchten naar Amman Queen Alia International Airport (AMM). Een vlucht naar Amman heeft een minimale vluchtduur van 4 uur 40 minuten en wekelijks zijn er meerdere vluchten. Naar Aqaba King Hussein International Airport (AQJ) kun je vanuit Amsterdam vliegen met één tussenstop. Deze vlucht gaat via Amman en heeft een minimale vluchtduur van 8 uur. Per week zijn er meerdere vluchten.

Een vliegticket naar Amman brengt je naar een moderne Arabische stad met een historisch centrum. Op de heuvel Jabal al-Qal'a ligt de Amman Citadel, waar je de Tempel van Hercules en een Byzantijns paleis kan bezichtigen. Daarnaast ligt in Amman de Koning Abdullah I moskee, één van de grootste moskeeën van het Midden-Oosten.

Met een vliegticket naar Aqaba arriveer je in het zuiden van het land aan de kust en Aqaba is vooral geschikt voor strandvakanties en voor duikers. Aqaba heeft nog een oud stadscentrum met een traditionele soek, een Arabische markt, en oude gebouwen.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Jordanië

Jordanië is geschikt voor stedentrips, strandvakanties, rondreizen en actieve vakanties.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Jordanië is de rotsstad Petra en deze behoort tot één van de zeven moderne wereldwonderen. In Petra zijn veel historische monumenten, zoals een schatkamer, tempel en een Romeins theater. Ook is het de moeite waard om de Wadi Rum te bezoeken, de grootste woestijn met bergen en rotsen in het zuidwesten van Jordanië.

Wil je meer weten over bezienswaardigheden en hoogtepunten? Raadpleeg dan de online reisgidsen over Jordanië.