Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Vakanties in Aman

De hoofdstad van Jordanië beschikt over een geweldig klimaat, creatieve plekjes en koffiebars en enkele van de belangrijkste oude ruïnes uit het Midden-Oosten.

Amman is een van de oudste permanent bewoonde steden ter wereld. Vandaag is het een levendige en cultureel diverse metropool, een opmerkelijke plaats vanwege zijn mix van oude monumenten en modern stadsleven. De 9000 jaar oude geschiedenis van Amman is overal in de stad terug te vinden. Ga naar de Regenboogstraat, een voetgangersvriendelijke wijk waar het creatieve hart en de koffiebars van de plaatselijke bevolking gevestigd is.

In de binnenstad van Amman ontdek je het typische Midden-Oosterse straatleven. Loop langs het fruit en de kruiden van de Souk Sukkar en begeef je vervolgens naar de levendige Saqf aan As Sayl-markt om de prijs van huishoudelijke spullen, juwelen en kledij te onderhandelen. Als je op zoek bent naar merkproducten en internationale labels, loop dan naar de boetieken van Wakalat Street.

Dwaal tussen Neolithische, Romeinse, Byzantijnse en Omajadische ruïnes bij de Citadel van Amman, een indrukwekkende archeologische site die de geschiedenis van de oude beschavingen uit de regio in kaart brengt.

Sta op het podium van het Romeins Theater en bewonder de technische vindingrijkheid van dit 2e-eeuwse amfitheater met een capaciteit voor 6000 toeschouwers. Vandaag komen de lokale bewoners hier ontspannen en elkaar ontmoeten.

Ten westen van de stad vind je de Koning Hussein Bak Talal-moskee, de grootste gebedsplaats van de moslimgemeenschap in Jordanië. De bouwstijl van de moskee weerspiegelt het Omajadische design, dat een beroep doet op Romeinse en Perzische stijlen, die overal in de stad gevonden worden.

Geniet van het moderne, kosmopolitische Amman in Jabal Ammans Regenboogstraat en in het Jabel Al Weibdeh-district. Zie tentoonstellingen bij de Darat Al Funun en de Jordan National Gallery of Fine Arts. Ontdek de geschiedenis van Jordanië en leer meer over de Hasjemitische koninklijke familie in het Jordan Museum. Wandel door de tuinen van het Koning Hussein Nationaal Park en geniet van het uitzicht op Amman. Ontspan aan het einde van de dag in een hammam, een traditioneel Turks badhuis, of relax in een luxueuze spa die door één van de populaire hotels wordt aangeboden.

Een groot deel van de bevolking van Jordanië woont in Amman en de inwoners, trots op deze snel groeiende stad, zijn gekend voor hun gastvrijheid. Amman, met zijn mix van nieuw en oud, is een geweldige plaats om te verkennen en het Midden-Oosten te ontdekken.


Beste hotelaanbiedingen

Alle 186 hotels in Amman weergeven
Dana Plaza

Dana Plaza

Zahran Street, 6Th Circle, Amman
1,3
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit ontspannende hotel in Amman ligt binnen 15 minuten lopen van Jordan Gate Towers en Baraka-winkelcentrum. Ook Strikers Entertainment Center en Salah al-Din-park liggen binnen 3 km afstand.

€ 23
Mamaya Hotel

Mamaya Hotel

King Faisal Street, Amman
3,0
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit hotel in Amman ligt binnen 5 minuten lopen van Residentie van de Hertog van Mukhyber, Darat al-Funun en Koning Hoessein-moskee. Ook Darat al Funun en Nymphaeum liggen binnen 10 minuten lopen.

Villa Dia Guesthouse

Villa Dia Guesthouse

99 Al Motasim Street, Amman
4,0
/ 5, op basis van 3 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit pension in Amman ligt binnen 15 minuten lopen van Museum of the Political History of Hm Late King Abdullah bin al-Hussein, Rainbow Street en Grand Cinema. Ook King Abdullah Design and Development Bureau en Museum voor Schone Kunsten van Jordanië liggen binnen 2 km afstand.

€ 126
Amman Rotana

Amman Rotana

Black Iris street - Abdali, Amman
4,5
/ 5, op basis van 22 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit luxe hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Winkelcentrum van Al Abdali, Koning Abdullah I-moskee en Koptisch-Orthodoxe Kerk. Abdoun-brug ligt op 2,9 km.

€ 60
Century Park Hotel

Century Park Hotel

10 Tunis Street, Amman
3,9
/ 5, op basis van 25 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in Amman ligt binnen 2 km afstand van Strikers Entertainment Center, The Prime Ministry en Salah al-Din-park. Ook Abdoun-brug en Jordan Gate Towers liggen binnen 2 km afstand.

€ 51
Gardenia Hotel

Gardenia Hotel

Abdulhameed Sharaf Street - Bldg 122, Amman
3,9
/ 5, op basis van 7 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in Amman ligt binnen 2 km afstand van Al-Mukhtar-winkelcentrum, King Hussain Sports City en Martelarenmonument en -museum. Ook Internationaal Stadion en Koninklijk Cultureel Centrum liggen binnen 2 km afstand.

€ 115
Amman Airport Hotel

Amman Airport Hotel

Queen Alia International Airport, Al Jizah
3,2
/ 5, op basis van 86 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Al Jizah ligt vlak bij de luchthaven, op 2,4 km van Qasr al-Qastal en binnen 20 km afstand van Amman Waves en Bisharat Golf Course. Qasr Mushatta ligt op 10,4 km.

€ 58
Corp Amman Hotel

Corp Amman Hotel

Al Shmeisani, Queen Alia Street, Amman
3,9
/ 5, op basis van 55 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Amman, binnen 2 km afstand van Lunapark Hussain, Internationaal Stadion en Koninklijk Cultureel Centrum. Ook Martelarenmonument en -museum en King Hussain Sports City liggen binnen 2 km afstand.

De beste Vlucht + Hotel-deals

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.