Vakanties in Aman

De hoofdstad van Jordanië beschikt over een geweldig klimaat, creatieve plekjes en koffiebars en enkele van de belangrijkste oude ruïnes uit het Midden-Oosten.

Amman is een van de oudste permanent bewoonde steden ter wereld. Vandaag is het een levendige en cultureel diverse metropool, een opmerkelijke plaats vanwege zijn mix van oude monumenten en modern stadsleven. De 9000 jaar oude geschiedenis van Amman is overal in de stad terug te vinden. Ga naar de Regenboogstraat, een voetgangersvriendelijke wijk waar het creatieve hart en de koffiebars van de plaatselijke bevolking gevestigd is.

In de binnenstad van Amman ontdek je het typische Midden-Oosterse straatleven. Loop langs het fruit en de kruiden van de Souk Sukkar en begeef je vervolgens naar de levendige Saqf aan As Sayl-markt om de prijs van huishoudelijke spullen, juwelen en kledij te onderhandelen. Als je op zoek bent naar merkproducten en internationale labels, loop dan naar de boetieken van Wakalat Street.

Dwaal tussen Neolithische, Romeinse, Byzantijnse en Omajadische ruïnes bij de Citadel van Amman, een indrukwekkende archeologische site die de geschiedenis van de oude beschavingen uit de regio in kaart brengt.

Sta op het podium van het Romeins Theater en bewonder de technische vindingrijkheid van dit 2e-eeuwse amfitheater met een capaciteit voor 6000 toeschouwers. Vandaag komen de lokale bewoners hier ontspannen en elkaar ontmoeten.

Ten westen van de stad vind je de Koning Hussein Bak Talal-moskee, de grootste gebedsplaats van de moslimgemeenschap in Jordanië. De bouwstijl van de moskee weerspiegelt het Omajadische design, dat een beroep doet op Romeinse en Perzische stijlen, die overal in de stad gevonden worden.

Geniet van het moderne, kosmopolitische Amman in Jabal Ammans Regenboogstraat en in het Jabel Al Weibdeh-district. Zie tentoonstellingen bij de Darat Al Funun en de Jordan National Gallery of Fine Arts. Ontdek de geschiedenis van Jordanië en leer meer over de Hasjemitische koninklijke familie in het Jordan Museum. Wandel door de tuinen van het Koning Hussein Nationaal Park en geniet van het uitzicht op Amman. Ontspan aan het einde van de dag in een hammam, een traditioneel Turks badhuis, of relax in een luxueuze spa die door één van de populaire hotels wordt aangeboden.

Een groot deel van de bevolking van Jordanië woont in Amman en de inwoners, trots op deze snel groeiende stad, zijn gekend voor hun gastvrijheid. Amman, met zijn mix van nieuw en oud, is een geweldige plaats om te verkennen en het Midden-Oosten te ontdekken.


Stadsgids van Amman


Hotelaanbiedingen Amman

Bekijk alle hotels in Amman
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

Vlucht + hotel: de beste deals naar Amman

Bekijk alle pakketten naar Amman

Topdeals op vliegtickets naar Amman

Toon alle vluchten naar Amman

Boek je vakantie naar Amman