Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Koeweit

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Koeweit

Koeweit is een klein emiraat op het Arabisch Schiereiland. Het grootste gedeelte van het olierijke land bestaat uit woestijn. De meeste inwoners wonen in Koeweit-Stad, aan de Perzische Golf, waar de skyline wordt getekend door glimmende wolkenkrabbers. Luxe winkelcentra, mondaine jachthavens en chique hotels trekken de internationale beau monde aan.

Vind een vlucht naar Koeweit

Koeweit heeft één publiek vliegveld dat in de buurt van Koeweit-Stad ligt. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Kuwait International Airport (KWI) gaan er meerdere keren per week rechtstreekse vluchten. De reis duurt ongeveer 5 uur 40 minuten.

Vlieg je van Brussels Airport (BRU) of een Duitse luchthaven in het grensgebied dan moet je rekenen met minstens één overstap. Meestal is dat op een Turkse luchthaven, zoals de Sabiha Gökçen International Airport (SAW) in Istanboel. Veel vluchten gaan ook via Frankfurt Airport (FRA). De reistijd is minstens 8 uur.

Vluchten naar Koeweit-Stad brengen je naar een moderne metropool. Het symbool van de stad is de 372 hoge Liberation Tower. De Koeweit Torens bieden een weids vergezicht op de blauwe zee en gele woestijn. Een gedeelte van de oude stad is bewaard gebleven. Hier tref je het Sief paleis en overblijfselen van de oude stadspoorten aan.

Langs de kust van Koeweit liggen verschillende resort-steden met luxe hotels, trendy restaurants, uitgebreide winkelmogelijkheden en andere soorten van vermaak. Een vliegvakantie naar Al Khiran of Fintas betekent een luxe vakantie aan zee en in de zon.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Koeweit

Veel zakenreizen leiden naar Koeweit-Stad. Het is een verrassende bestemming voor een alternatieve stedentrip. De Islamitische cultuur verbindt zich met een moderne levensstijl. Bekijk de uitgebreide collectie Islamitische kunst in het Kuwait National Museum en de sierrijke Grote Moskee.

Bezoek tijdens je strandvakantie Failika eiland. Koeweit is zeer geschikt voor een watersportvakantie. Je kunt er uitstekend wind- en kitesurfen, duiken en zeilen.

Ga winkelen in Fahd Al Salem of op de Souq Al-Mubarakiya. Bezoek de dierentuin en de garnalenmarkt in Koeweit-Stad.