Topsteden in Roemenië

Vind een hotel in Roemenië

In het zuidoosten van Europa ligt Roemenië met als hoofdstad Boekarest, ooit 'Klein Parijs' genoemd. In Boekarest staat het Parlementspaleis, het grootste gebouw van Europa. De Karpaten lopen dwars door het land. Roemenië grenst deels aan de Zwarte Zee, waar je 's zomers heerlijk aan het strand kunt liggen.

Kies een hotel dat bij je past in Roemenië

In Roemenië vind je een ruim en gevarieerd aanbod goede hotels, van eenvoudige toeristenklasse hotels tot stijlvolle vijfsterrenresorts. Niet alleen in de hoofdstad Boekarest, maar ook in steden als Constanta en Timisoara en aan de Zwarte Zee zijn voldoende hotels te vinden.

Zoek je een hotel in Roemenië dan kies je eerst de bestemming van je voorkeur om daarna met de zoekfilters je ideale hotel te vinden.

Boekarest is veruit de belangrijkste bestemming. De hotels in Boekarest liggen voornamelijk in of nabij het historische centrum van de stad en variëren van een tot vijf sterren. Je hebt er ook enkele appartementen. Een strandvakantie in een van de comfortabele hotels in Constanta en omgeving biedt ontspanning en vertier voor jong en oud.

Wanneer je de stad of een bepaalde regio hebt geselecteerd, dan zijn er verschillende zoekfilters beschikbaar om je uiteindelijke keuze te maken. Kies bijvoorbeeld voor het aantal sterren, een bepaald hotelthema, zoals een historisch hotel en een hotel voor shoppers of een bepaalde bezienswaardigheid.

Wat is er te doen in Roemenië?

Roemenië heeft een landklimaat met koude winters en warme zomers. Het landschap van Roemenië wordt gedomineerd door de Karpaten, met pieken tot 2600 meter. Voor het overige bestaat het land uit hoog- en laagvlaktes.

In de Karpaten kun je prima een fiets- of wandelvakantie maken. Een stedentrip naar Boekarest, een culturele rondreis of een strandvakantie aan de Zwarte Zee behoren eveneens tot de mogelijkheden.

De belangrijkste bestemmingen zijn Boekarest, de havenstad Constanta, Timisoara en de regio Transsylvanië.

Roemenië is een veelzijdig land en geschikt voor diverse typen vakantie. Je vindt er prachtig natuurschoon, indrukwekkende cultuur en prachtige stranden.

false