Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Slovenië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Slovenië

Het groene Alpenland Slovenië is de poort naar de Balkan. In het grillige Karstgebergte aan de grens met Oostenrijk liggen mysterieuze meren en kastelen. Verder naar het zuiden reis je langs oude grotten en liefelijke wijngebieden naar de stranden aan de Middellandse Zee. Het heuvelrijke land is rijk aan smaragdgroene rivieren en thermale meren.

Vind een vlucht naar Slovenië

Vanaf Nederland kun je alleen van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) rechtstreeks naar Slovenië vliegen. Je vliegt naar de Jože Pučnik Airport (LJU) in de hoofdstad Ljubljana. De reistijd bedraagt 1 uur 40 minuten. Vanuit Brussels Airport (BRU) vertrekken ook directe vluchten naar Ljubljana met ongeveer dezelfde reistijd. Vanaf beide bestemmingen kun je dagelijks naar Slovenië vliegen.

De belangrijkste luchthavens in Slovenië zijn Jože Pučnik Airport (LJU), Maribor Edvard Rusjan Airport (MBX) en Portorož Airport (POW). Door een bepaalde bestemming te selecteren ga je op zoek naar een geschikte vlucht.

Boek een vlucht naar Ljubljana om deze jonge, creatieve stad te ontdekken. Barokke en jugendstil gebouwen geven de stad een historisch karakter. Het middeleeuwse kasteel van Ljubljana troont op een heuvel boven de stad terwijl beneden drie beroemde bruggen de oversteek over de de rivier Ljubljanica mogelijk maken.

Vertrek naar het oosten van Slovenië met een vlucht naar Maribor. De stad heeft een kasteel uit 1483 en ligt in een wijngebied dat doortrokken is door meren en watervallen. Je kunt hier uitstekend wandelen en mountainbiken. Vlakbij Maribor ligt het Mariborsko Pohorje skigebied.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Slovenië

In Slovenië kun je terecht voor een actieve vakantie in de bergen, of je nou gaat wandelen in de zomer of skiën in de winter. Slovenië is een ideale bestemming voor een familievakantie of een natuurvakantie. De woeste wateren in de Vintgar Kloof en het nationaal park Triglav horen bij het mooiste natuurschoon van het kleine land.

Slovenië heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals de kerk in het meer van Bled, de Predjama Burcht en de Lippizaner hofstoeterij. Of maak een stedenreis naar Ljubljana.