Piran

Reisgids
Piran bevat een rivier of beek en een stad
Bewonder de bewaarde architectuur en de smalle middeleeuwse straatjes van deze historische plaats, waar de Venetiaanse façades de stad de sfeer van een Italiaanse kustplaats geven.

De middeleeuwse nederzetting Piran is een van de hoogtepunten van de Adriatische kust van Slovenië. De levendige stad is vol met bars met dramatisch uitzichten over de zee. De stad maakte deel uit van het Venetiaanse rijk en heeft een beetje die Italiaanse flair en een aantal prachtig onderhouden architecturale schatten.

Vanaf de waterkant van de stad kan je genieten van het uitzicht over de Golf van Piran, de Golf van Triëst en de Adriatische Zee. Loop langs de haven en neem foto’s van de veelkleurige huizen aan de waterkant.

Loop landinwaarts naar het bijzondere stadscentrum. Alleen bewoners mogen hier rondrijden en het minimale verkeer zorgt voor een serene sfeer tussen de rijen witte huizen met rode daken.

Ga naar het Tartiniplein om het 19e-eeuwse bronzen beeld van violist en componist Giuseppe Tartini te bewonderen. Op het ovaalvormige plein vind je ook het 19e-eeuwse Stadshuis. Bekijk de Sint-Petruskerk die dateert uit de jaren 1200. Kijk omhoog naar de indrukwekkende opluchting van Christus en Petrus boven de ingang. Bewonder de gotische architectuur en de rode façade van het naburige Venetiaanse Huis.

Leer meer over de geschiedenis van Piran in het Minorieten Klooster, waar zich de 14e-eeuwse Sint-Franciscus van Assisi Kerk bevindt. Ontspan op de rustige binnenplaats en luister naar de gezangen van de monniken in de zomermaanden.

Italiaans was lange tijd de hoofdtaal in deze nederzetting, hoewel het Sloveens nu de dominante taal is. In de zomer is het warm en zonnig, en de winters zijn mild met een behoorlijke hoeveelheid regen.

De stad is een van de belangrijkste centra van het Sloveense schiereiland Istrië, gelegen in het zuidwestelijke deel van het land. Vlieg naar de Luchthaven Trieste-Ronchi dei Legionari in Italië en rijd 80 kilometer in zuidelijke richting. Rijd in oostelijke richting langs de kustpromenade om het nabijgelegen vakantieoord Fiesa te bereiken, dat een groot meer en stranden heeft.

Piran trekt bezoekers met zijn serene omgeving, prachtige uitzichten en architecturale meesterwerken.

Hotel Piran
Hotel Piran
4.5 out of 5
Stjenkova 1, Piran
De prijs is € 159 per nacht van 29 jul. tot 30 jul.
€ 159
per nacht
29 jul. - 30 jul.
Verblijf in Piran bij dit met 4,5 sterren beoordeelde hotel in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis ontbijt, gratis wifi en een volledig uitgeruste ...