Topsteden in Tsjechië

Vind een hotel in Tsjechië

Tsjechië ligt in Centraal-Europa en grenst aan Duitsland, Polen, Oostenrijk en Slowakije. Bij natuurliefhebbers is het Bohemer Woud heel populair. Voor een stedentrip zit je goed in het historische Praag, maar er zijn nog tal van andere interessante plaatsen zoals Olomouc, České Budějovice en Telč.

Kies een hotel dat bij je past in Tsjechië

Met name in de grote steden Praag, Brno en Plzen vind je een ruim aanbod aan centraal gelegen hotels. Verkies je een natuurrijke regio, overnacht dan bijvoorbeeld bij het Lipnomeer, het grootste meer van Tsjechië.

Zoeken naar een geschikt hotel doe je in twee stappen. Selecteer de bestemming die jouw voorkeur heeft en daarna de verschillende criteria in de filteropties waaraan het hotel voor jou moet voldoen.

Praag wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. Je vindt een ruime keuze aan hotels in Praag op loopafstand van bezienswaardigheden als de Karelsbrug. Het aanbod drie- en viersterrenhotels is enorm. Wil je het Brno Nationaal Theater of de Kathedraal St. Peter en St. Paul bezoeken, kies dan voor een hotel in Zuid-Moravië.

Wanneer je een stad of regio hebt geselecteerd krijg je filteropties aangeboden. Geef aan hoeveel sterren, wat voor kamervoorzieningen en welke prijsklasse je wenst.

Wat is er te doen in Tsjechië?

Tsjechië kent een gematigd zeeklimaat met zachte zomers en vrij milde winters. Het is een uitstekende bestemming voor stedenliefhebbers, wandelaars en avonturiers. Het bergachtige landschap maakt Tsjechië geschikt voor wintersport in de periode december tot maart.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Praag is de Praagse Burcht. Deze behoort tot de grootste burchtcomplexen ter wereld. Het berglandschap op de grens met Polen is een populaire bestemming door bijvoorbeeld de rotsen van Adršpach. Deze zandsteenrotsen liggen op 500 meter hoogte en je kunt ze beklimmen.

Tsjechië staat bekend om zijn bier. Een bezoek aan een van de vele bierbrouwerijen kun je daarom niet overslaan. Tsjechië is een geliefd vakantieland dankzij zijn veelzijdigheid, gemoedelijke sfeer en centrale ligging.

false