Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Casa Vicens

Bewonder vanaf de straat de kleur en het metselwerk van Gaudí's eerste gebouw.

Casa Vicens is een privéwoning en het eerste gebouw dat de architect Antoni Gaudí ontwierp. Hele hordes toeristen zwermen om het huis heen om foto's te maken en de gevel te bewonderen. Het is niet mogelijk naar binnen te gaan. Het huis staat in een rustige, nauwe straat in Gràcia, ten noorden van het centrum van Barcelona. Het is tussen 1883 en 1889 gebouwd in opdracht van een rijke tegelfabrikant. Het vloeroppervlak was bij de bouw aanvankelijk slechts 12 bij 16 meter.

Het ontwerp brak met vele tradities in de architectuur die toen populair was. De versieringen waren overdadig, maar het structurele ontwerp was eenvoudig. Gaudí was net afgestudeerd toen hij dit gebouw ontwierp, maar er vallen al veel van zijn kenmerken te bespeuren. Het ontwerp bevat verwijzingen naar de natuur en scherpe contrasten tussen kleur en textuur. Gaudí combineerde voor dit gebouw oosterse, Spaanse en Arabische invloeden.

De gevel bestaat grotendeels uit bakstenen, met groene en witte tegels en bloemenmotieven. De poort is versierd met palmboommotieven.

Gaudí was van mening dat in architectuur niets op de tweede plaats kwam: elk detail was belangrijk. Alle elementen zijn uitbundig versierd, zelfs de luiken en de ventilatie. Bewonder het complexe ijzerwerk op het balkon en de levendige kleuren van de tegels.

Bezoek het huis overdag om de details te kunnen zien. De mensen die er wonen, vinden het niet erg dat er toeristen staan om foto's te nemen. Je moet alleen aan de goede kant van het hek blijven. In veel boeken over de architect staan foto's van de binnenkant van het huis. Je kunt zo'n boek bijvoorbeeld kopen bij een geschenkenwinkel in een van de andere gebouwen van Gaudí, zoals de Sagrada Família of Casa Batlló.

Het huis ligt op twee minuten lopen van metrostation Fontana en ligt vlakbij Parc Güell. Of neem een bus naar Avinguda del Príncep d’Astúries.


Gids voor Casa Vicens


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.812 accommodaties in de buurt van Casa Vicens bekijken
Hotel Condes de Barcelona € 97
Hotel Condes de Barcelona

Hotel Condes de Barcelona

Passeig de Gracia, 73-75, Barcelona
   
  4,5
  / 5, op basis van 73 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Eixample, vlak bij Passeig de Gràcia en Casa Mila. Ook Casa Batlló en Plaça de Catalunya liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 8 minuten lopen.

  Casa Fuster Hotel € 161
  Casa Fuster Hotel

  Casa Fuster Hotel

  Passeig de Gràcia, 132, Barcelona
    
   4,6
   / 5, op basis van 293 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Barcelona bevindt zich in Gracia, binnen 10 minuten lopen van Passeig de Gràcia en Casa Mila. Ook Casa Batlló en Sagrada Família liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Diagonal ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Gracia is het 8 minuten lopen.

   The One Barcelona GL € 155
   The One Barcelona GL

   The One Barcelona GL

   Provença 277, Barcelona
     
    4,8
    / 5, op basis van 106 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Eixample, vlak bij Passeig de Gràcia en Casa Mila. Ook Casa Batlló en Sagrada Família liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Verdaguer is het 8 minuten lopen.

    Pol & Grace Hotel € 51
    Pol & Grace Hotel

    Pol & Grace Hotel

    Calle Guillerm Tell, 49, Barcelona
      
     4,4
     / 5, op basis van 285 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Sarrià-Sant Gervasi, binnen 2 km afstand van Casa Vicens, Casa Batlló en Casa Mila. Ook Sagrada Família en Park Güell liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Plaça Molina en Metrostation Sant Gervasi liggen op 2 minuten lopen.

     The Mirror Barcelona € 68
     The Mirror Barcelona

     The Mirror Barcelona

     Corcega 255, Barcelona
       
      4,4
      / 5, op basis van 1.247 beoordelingen
      4.5 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 10 minuten lopen van Hospital Clínic de Barcelona en Casa Mila. Ook Casa Batlló en Plaça de Catalunya liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Provenca ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Hospital Clinic is het 9 minuten lopen.

      Blue Barcelona € 40
      Blue Barcelona

      Blue Barcelona

      Via Augusta, 65 1-1, Barcelona
        
       3,6
       / 5, op basis van 153 beoordelingen
       2.0 van 5.0

       Deze bed & breakfast ligt in Sarrià-Sant Gervasi, binnen 10 minuten lopen van Mercat de la Llibertat, Centre Artesà Tradicionarius en Casa Vicens. Ook Plom Gallery en Plaça de la Vila de Gràcia liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gracia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Fontana is het 5 minuten lopen.

       Aparthotel Silver € 55
       Aparthotel Silver

       Aparthotel Silver

       Calle Bretón de los Herreros, 26, Barcelona
         
        4,4
        / 5, op basis van 190 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit aparthotel ligt in Gracia, binnen 15 minuten lopen van Casa Vicens en Casa Mila. Ook Casa Batlló en Park Güell liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Fontana ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Gracia is het 4 minuten lopen.

        Gran de Gràcia Apartments € 70
        Gran de Gràcia Apartments

        Gran de Gràcia Apartments

        Gran de Gracia, 205, Barcelona
          
         4,2
         / 5, op basis van 112 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit appartement ligt in Gracia, binnen 2 km afstand van Casa Vicens, Casa Batlló en Casa Mila. Ook Sagrada Família en Palau de la Música Catalana liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Fontana en Metrostation Lesseps liggen op 5 minuten lopen.