Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Casa Vicens

Bewonder vanaf de straat de kleur en het metselwerk van Gaudí's eerste gebouw.

Casa Vicens is een privéwoning en het eerste gebouw dat de architect Antoni Gaudí ontwierp. Hele hordes toeristen zwermen om het huis heen om foto's te maken en de gevel te bewonderen. Het is niet mogelijk naar binnen te gaan. Het huis staat in een rustige, nauwe straat in Gràcia, ten noorden van het centrum van Barcelona. Het is tussen 1883 en 1889 gebouwd in opdracht van een rijke tegelfabrikant. Het vloeroppervlak was bij de bouw aanvankelijk slechts 12 bij 16 meter.

Het ontwerp brak met vele tradities in de architectuur die toen populair was. De versieringen waren overdadig, maar het structurele ontwerp was eenvoudig. Gaudí was net afgestudeerd toen hij dit gebouw ontwierp, maar er vallen al veel van zijn kenmerken te bespeuren. Het ontwerp bevat verwijzingen naar de natuur en scherpe contrasten tussen kleur en textuur. Gaudí combineerde voor dit gebouw oosterse, Spaanse en Arabische invloeden.

De gevel bestaat grotendeels uit bakstenen, met groene en witte tegels en bloemenmotieven. De poort is versierd met palmboommotieven.

Gaudí was van mening dat in architectuur niets op de tweede plaats kwam: elk detail was belangrijk. Alle elementen zijn uitbundig versierd, zelfs de luiken en de ventilatie. Bewonder het complexe ijzerwerk op het balkon en de levendige kleuren van de tegels.

Bezoek het huis overdag om de details te kunnen zien. De mensen die er wonen, vinden het niet erg dat er toeristen staan om foto's te nemen. Je moet alleen aan de goede kant van het hek blijven. In veel boeken over de architect staan foto's van de binnenkant van het huis. Je kunt zo'n boek bijvoorbeeld kopen bij een geschenkenwinkel in een van de andere gebouwen van Gaudí, zoals de Sagrada Família of Casa Batlló.

Het huis ligt op twee minuten lopen van metrostation Fontana en ligt vlakbij Parc Güell. Of neem een bus naar Avinguda del Príncep d’Astúries.


Casa Vicens Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Casa Vicens

Alle 3.781 accommodaties in de buurt van Casa Vicens bekijken
Seventy Barcelona € 140
Seventy Barcelona

Seventy Barcelona

Carrer de Còrsega 344, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel in Barcelona ligt binnen 10 minuten lopen van Passeig de Gràcia, Casa Mila en Rambla de Catalunya. Ook Casa Batlló en Sagrada Família liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Provenca is het 9 minuten lopen.

  Mercure Barcelona Condor € 60
  Mercure Barcelona Condor

  Mercure Barcelona Condor

  Via Augusta, 127, Barcelona, Barcelona
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Sarrià-Sant Gervasi, binnen 2 km afstand van Casa Vicens, Casa Mila en Passeig de Gràcia. Ook Rambla de Catalunya en Hospital Clínic de Barcelona liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sant Gervasi en Metrostation Plaça Molina liggen op 5 minuten lopen.

   Blue Barcelona € 66
   Blue Barcelona

   Blue Barcelona

   Via Augusta, 65 1-1, Barcelona
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt in Sarrià-Sant Gervasi, binnen 10 minuten lopen van Mercat de la Llibertat, Centre Artesà Tradicionarius en Casa Vicens. Ook Plom Gallery en Plaça de la Vila de Gràcia liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gracia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Fontana is het 4 minuten lopen.

    Casa Fuster Hotel € 177
    Casa Fuster Hotel

    Casa Fuster Hotel

    Passeig de Gràcia, 132, Barcelona, Barcelona
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Gracia, binnen 5 minuten lopen van Passeig de Gràcia en Rambla de Catalunya. Ook Casa Mila en Casa Batlló liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Gracia is het 7 minuten lopen.

     Pol & Grace Hotel € 43
     Pol & Grace Hotel

     Pol & Grace Hotel

     Calle Guillerm Tell, 49, Barcelona, Barcelona
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Sarrià-Sant Gervasi, binnen 15 minuten lopen van Casa Vicens, Passeig de Gràcia en Rambla de Catalunya. Ook Casa Mila en Park Güell liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Plaça Molina en Metrostation Sant Gervasi liggen op 2 minuten lopen.

      HG City Suites Barcelona € 61
      HG City Suites Barcelona

      HG City Suites Barcelona

      Via Augusta 89-91, Barcelona
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Sarrià-Sant Gervasi, binnen 10 minuten lopen van Casa Vicens en Passeig de Gràcia. Ook Casa Mila en Casa Batlló liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Plaça Molina en Metrostation Gracia liggen op 5 minuten lopen.

       Aparthotel Silver € 69
       Aparthotel Silver

       Aparthotel Silver

       Calle Bretón de los Herreros, 26, Barcelona, Barcelona
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit aparthotel ligt in Gracia, binnen 2 km afstand van Casa Vicens, Casa Mila en Casa Batlló. Ook Park Güell en Sagrada Família liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Fontana ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Gracia is het 4 minuten lopen.

        H10 Casa Mimosa € 125
        H10 Casa Mimosa

        H10 Casa Mimosa

        c. pau claris 179, Barcelona, Barcelona
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Casa Mila, Passeig de Gràcia en Rambla de Catalunya. Ook Casa Batlló en Hospital Clínic de Barcelona liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Provenca is het 7 minuten lopen.