Besteed een middagje wijnproeven aan het kleine maar indrukwekkende assortiment biologische wijnen van de Cooper Mountain Vineyards die zijn gelegen op de flanken van een dode vulkaan. Het biologisch en biodynamisch gecertificeerde familiebedrijf ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Portland. In een gebied van 50 hectare worden vijf druivensoorten verbouwd: pinot gris, pinot blanc, tocai friulano, chardonnay en pinot noir.
De wijnmakerij staat met name bekend om zijn pinot noir en chardonnay. Het bedrijf produceert sinds kort ook in vaten gerijpte balsamicoazijn die de medewerkers je maar al te graag laten proeven. Er is ook een sulfietvrije wijn, de oplossing voor iedereen die allergisch is voor 'gewone' wijnen. Voor het proeven wordt een kleine vergoeding gevraagd die je terugkrijgt als je iets koopt.
Op zomerse vrijdagavonden verzorgen lokale artiesten muzikale optredens in de wijnmakerij. In november opent de wijngaard zijn deuren tijdens het Willamette Valley Thanksgiving Open House Weekend. Meer dan 100 wijngaarden in Willamette Valley organiseren dan speciale proeverijen. Bezoekers van Cooper Mountain kunnen de nieuwste creaties van de wijngaarden proeven en genieten van live muziek of van 'Wining & Dining'.
Als je geïnteresseerd bent in de biologische aard van de wijnmakerij, legt het personeel je graag het proces en de voordelen van deze manier van wijn produceren uit. Ontdek meer over de geschiedenis van de wijngaard en hoe eigenaar Bob Gross' belangstelling voor biologische landbouw voortvloeide uit zijn interesse in homeopathische geneeskunde.
Cooper Mountain Vineyard is dagelijks geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en vormt een aantrekkelijk uitje weg van de stad.