Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Dunluce Castle

Op een landtong boven de Ierse Zee vind je de restanten van een middeleeuws Iers kasteel. De indrukwekkende aanblik is absoluut een foto waard!

Het oude Dunluce Castle, ooit een symbool van macht, werd gebouwd op de rand van een basalten klif dat uitkijkt op de Ierse Zee. Tijdens een storm in 1639 stortte een deel van het kasteel de zee in en werd het gebouw verlaten. Tegenwoordig biedt de ruïne op de rand van het klif een indrukwekkende aanblik. Dunluce Castle is een populaire bestemming voor fotografen en iedereen die van geschiedenis, natuur en wandelen houdt.

Volgens historici dateert het kasteel uit de veertiende eeuw, maar de oudste documenten over het gebouw stammen uit het begin van de zestiende eeuw en schrijven het toe aan de familie McQuillan. Het dorp waarin het kasteel zich ooit bevond, werd door brand verwoest. Je kunt nog zien waar het plein lag.

Vergeet vooral niet om het kasteel op de foto te zetten. Wandel over de klifrand om het kasteel vast te leggen met de indrukwekkende kliffen als achtergrond. Zeker op bewolkte dagen is het uitzicht theatraal. Vergeet ook dan dus niet je camera mee te nemen!

Ga de ruïne in en proef de sfeer van de middeleeuwen. Er is een gratis app voor smartphones beschikbaar, met handige informatie, plattegronden en interactieve activiteiten voor tijdens je bezoek,

maar een rondleiding vanaf het bezoekerscentrum is misschien een prettigere manier om het kasteel te bezichtigen. Een plaatselijke gids informeert je over het verleden van het kasteel en vertelt boeiende verhalen over de legendarische geesten die er rondwaren.

Neem het uitzicht op de Ierse Zee vanaf het kasteel in je op en volg het prachtige wandelpad over de klifrand. Sportieve mensen kunnen vanaf hier naar Bushmills wandelen.

Dunluce Castle ligt op vier kilometer rijden of lopen van Bushmills, dat weer 97 kilometer ten noordwesten van Belfast ligt. Je kunt er gratis parkeren, maar voor de ruïne wordt entreegeld gevraagd. Het kasteel is gesloten op kerstavond, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.


Gids voor Dunluce Castle


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 124 accommodaties in de buurt van Dunluce Castle bekijken
Portrush Atlantic Hotel € 88
Portrush Atlantic Hotel

Portrush Atlantic Hotel

   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Portrush, op 0,2 km van Waterworld en op 2,7 km van Royal Portrush Golf Club. Ook Portrush West Strand Beach en Portrush East Strand Beach liggen binnen 5 minuten lopen. Station Portrush ligt op 7 minuten lopen.

  Bayview Hotel € 162
  Bayview Hotel

  Bayview Hotel

  2 Bayhead Road, Portballintrae, Bushmills, Noord-Ierland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Bushmills ligt binnen 5 km afstand van Dunluce Castle, Old Bushmills-distilleerderij en Giant's Causeway. Ook Portrush East Strand Beach en Ballintoy Harbour liggen binnen 15 km afstand.

   Anchor's Rest Portballintrae
   Anchor's Rest Portballintrae

   Anchor's Rest Portballintrae

   29 Ballintrae Park, Bushmills, Noord-Ierland
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit vakantiehuis in Bushmills ligt binnen 5 km afstand van Dunluce Castle, Giant's Causeway en Old Bushmills-distilleerderij. White Rocks Beach ligt op 4,5 km.

    Causeway Hotel € 169
    Causeway Hotel

    Causeway Hotel

    40 Causeway Road, Giants Causeway, Bushmills, Noord-Ierland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Bushmills ligt op 1,2 km van Giant's Causeway en op 4 km van Old Bushmills-distilleerderij. Ook Dunluce Castle en Whitepark Bay liggen binnen 10 km afstand.

     The Open 2019 Yippee Boutique Campsite
     The Open 2019 Yippee Boutique Campsite

     The Open 2019 Yippee Boutique Campsite

       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Deze tentalow in Portrush ligt binnen 3 km afstand van White Rocks Beach, Dunluce Castle en Royal Portrush Golf Club. Ook Portrush East Strand Beach en Dunluce Centre liggen binnen 5 km afstand.

      Yippee Tents - The Open Boutique Campsite
      Yippee Tents - The Open Boutique Campsite

      Yippee Tents - The Open Boutique Campsite

        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Deze camping in Portrush ligt binnen 3 km afstand van White Rocks Beach, Royal Portrush Golf Club en Dunluce Castle. Ook Portrush East Strand Beach en Dunluce Centre liggen binnen 5 km afstand.

       Yippee Tents - The Open Boutique Campsite
       Yippee Tents - The Open Boutique Campsite

       Yippee Tents - The Open Boutique Campsite

         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze camping in Portrush ligt binnen 3 km afstand van White Rocks Beach, Dunluce Castle en Royal Portrush Golf Club. Ook Portrush East Strand Beach en Dunluce Centre liggen binnen 5 km afstand.

        The Bushmills Inn € 191
        The Bushmills Inn

        The Bushmills Inn

        9 Dunluce Road, Bushmills, Noord-Ierland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt aan de rivierpromenade, op 1 km van Old Bushmills-distilleerderij en op 4 km van Dunluce Castle. Ook Giant's Causeway en Royal Portrush Golf Club liggen binnen 10 km afstand.