Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Festung Hohensalzburg

Stap in de kabelbaan naar deze vesting op een bergtop, een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

Op een kort ritje met de kabelbaan vanaf de stad ligt het indrukwekkende Festung Hohensalzburg, dat letterlijk 'hoge vesting in Salzburg' betekent. In en om het ommuurde kasteel vind je kunstexposities, musea en een buitenmarkt. Als je het treft, wordt er net een concert gehouden tijdens je bezoek. De vesting is een geweldig uitstapje om met het hele gezin een middag door te brengen.

Festung Hohensalzburg werd in 1077 gebouwd in opdracht van de aartsbisschop Gebhard en fungeerde als vesting, privéverblijf, gevangenis en militair verblijf. Vandaag de dag is de vesting dankzij het uitzicht op de stad en de goed onderhouden regentenkamers een van de populairste attracties van Salzburg.

Wandel door de vertrekken van een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa en zie hoe vorsten vroeger dineerden en sliepen. Bewonder de gedetailleerde, gotische houtgravures in de muren van de Goldener Saal. Op een van de plafondbalken zie je een schildering van het wapenschild van de aartsbisschop Leonhard von Keutschach: een leeuw die een suikerbiet (of knol) vasthoudt. Hetzelfde symbool is op nog eens 50 andere plekken in de vesting te vinden. Het royale meubilair in de Goldener Saal is een koning waardig.

Ga op eigen houtje op verkenning uit in de enorme vesting of laat je leiden door een audiotour met informatie over verschillende aspecten van de vertrekken, martelkamer en kantelen. Beklim de Reckturm-wachttoren en geniet van het beste uitzicht op de stad en de omgeving daarvan. De vesting heeft 3 musea, waaronder het Marionettenmuseum, met poppen van het Salzburger Marionettentheater.

In het hoogseizoen (de zomermaanden) worden op het terrein verschillende culturele evenementen georganiseerd. Van juni tot en met september zijn er kunstexposities te zien. In de middeleeuwse vertrekken wordt bovendien een reeks concerten met klassieke muziek gehouden. Ga naar de website van Festung Hohensalzburg voor een overzicht van deze concerten en andere evenementen.

Festung Hohensalzburg ligt op de oostkant van de Mönchsberg, op een klein stukje lopen van het oude centrum van Salzburg. Met de kabelbaan, die elke 10 minuten vertrekt, ben je in een paar minuten boven op de berg. Een andere optie is om via het landweggetje de Festungsgasse naar de binnenplaats van de vesting te wandelen. Festung Hohensalzburg is elke dag geopend.


Festung Hohensalzburg Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Festung Hohensalzburg

Alle 1.196 accommodaties in de buurt van Festung Hohensalzburg bekijken
IMLAUER Hotel Pitter Salzburg € 159
IMLAUER Hotel Pitter Salzburg

IMLAUER Hotel Pitter Salzburg

Rainerstrasse 6-8, Salzburg, Salzburg
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, in het centrum van Salzburg.

  Salzburg Congress (0,1 km) • Slot Mirabell (Schloss Mirabell) (0,2 km) • Universität Mozarteum Salzburg (0,5 km) • Getreidegasse (0,9 km) • Geboortehuis van Mozart (Mozarts Geburtshaus) (0,9 km) Salzburg Hauptbahnhof ligt op 9 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 26 minuten lopen.

  H+ Hotel Salzburg € 74
  H+ Hotel Salzburg

  H+ Hotel Salzburg

  Südtiroler Platz 13, Salzburg, Salzburg
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Elizabeth-Vorstadt, binnen 15 minuten lopen van Salzburg Congress en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 3 km afstand. Salzburg Hauptbahnhof ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 22 minuten lopen.

   Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg
   Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

   Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

   Schallmooser Hauptstr. 1, Salzburg, Salzburg
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Salzburg Centrum, binnen 10 minuten lopen van Linzer Gasse en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 15 minuten lopen. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 16 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 21 minuten lopen.

    Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz € 146
    Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

    Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

    Wolf-Dietrich-Strasse 7, Salzburg, Salzburg
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Salzburg Centrum, binnen 10 minuten lopen van Linzer Gasse en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 15 minuten lopen. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 15 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 22 minuten lopen.

     Hotel Sacher Salzburg € 300
     Hotel Sacher Salzburg

     Hotel Sacher Salzburg

     Schwarzstrasse 5-7, Salzburg, Salzburg
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Salzburg ligt aan de rivierpromenade, binnen 10 minuten lopen van Salzburger Landestheater, Slot Mirabell (Schloss Mirabell) en Salzburger Dom. Festung Hohensalzburg ligt op 0,9 km. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 18 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 29 minuten lopen.

      Radisson Blu Hotel Altstadt € 225
      Radisson Blu Hotel Altstadt

      Radisson Blu Hotel Altstadt

      Rudolfskai 28 / Judengasse 15, Salzburg, Salzburg
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Altstadt, binnen 10 minuten lopen van Panorama Museum, Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg. Ook Slot Mirabell (Schloss Mirabell) en Slot Hellbrunn (Schloss Hellbrunn) liggen binnen 5 km afstand. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 22 minuten lopen.

       Altstadthotel Weisse Taube € 91
       Altstadthotel Weisse Taube

       Altstadthotel Weisse Taube

       Kaigasse 9, Salzburg, Salzburg
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Altstadt, vlak bij Panorama Museum en Festung Hohensalzburg. Ook Salzburger Dom en Slot Mirabell (Schloss Mirabell) liggen binnen 15 minuten lopen. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 26 minuten lopen.

        Hotel IMLAUER & Bräu € 99
        Hotel IMLAUER & Bräu

        Hotel IMLAUER & Bräu

        Rainerstraße 12-14, Salzburg
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Salzburg Centrum, Salzburg, vlak bij de luchthaven.

         Salzburg Congress (0,1 km) • Slot Mirabell (Schloss Mirabell) (0,3 km) • Universität Mozarteum Salzburg (0,6 km) • Getreidegasse (1 km) • Geboortehuis van Mozart (Mozarts Geburtshaus) (1 km) Salzburg Hauptbahnhof ligt op 8 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 26 minuten lopen.