Oostenrijk

Reisgids
Salzburg inclusief vredige uitzichten en historisch erfgoed

Bewonder de architectuur van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, ski in de Alpen, ontdek de dorpjes in het Bregenzerwald en geniet van de bruisende Weense kunst- en muziekcultuur.

Bezoek Oostenrijk in de winter om in de Alpen te skiën of ga 's zomers fietsen langs de Donau. Geniet van de bekoringen van het buitenleven, historische paleizen en grote steden.

Begin je bezoek in Wenen, met een tramritje in de Ringstrasse, waar de meeste musea, galerieën en pompeuze Habsburg-paleizen en regeringsgebouwen zich bevinden. Kijk of je de kunstwerken van Gustav Klimt kunt vinden, die zich op verschillende plekken in de stad bevinden. Pauzeer in een van de Weense koffiehuizen met een kop koffie en een stuk heerlijke Sachertorte. Deze plekken waren ooit ontmoetingsplekken voor Weense intellectuelen en creatieve types. Maak je bezoek compleet met een avondje luisteren naar muziek van Mozart en Strauss, uitgevoerd door het Wiener Mozart Orchester.

Volg de Donau de stad uit naar de wijngaarden en het groene landschap van de regio Wachau. Huur een fiets en volg de paden langs de rivier, stop onderweg om oude kloosters en kastelen te bezoeken en proef een rieslingwijn in een van de gastvrije wijngaarden.

Voor heerlijke kaas bij je wijn ga je naar het Bregenzerwald, waar je in alpendorpjes kunt verblijven die verstopt liggen in weelderige dennenbossen. De met bossen en bloemen bezaaide bergen zijn fantastisch om in te wandelen of te skiën. Het smeltwater van het Bregenzerwaldgebirge stroomt in de Bodensee, op de grens van Duitsland en Zwitserland. Je kunt op dit meer aan watersport doen of een boottocht maken, of er omheen fietsen om boomgaarden en abdijen te ontdekken en dorpjes bezoeken waar je verse vis kunt eten.

Van november tot en met april kun je skiën en snowboarden, genieten van knusse chalets en de hartige keuken van Tirol in de Alpen. Ontspan je vermoeide spieren in thermale buitenbaden omringd door besneeuwde toppen of ontmoet plaatselijke inwoners op een boerderijaccommodatie, waar je kunt helpen bij het verzorgen van het vee voordat je een maaltijd nuttigt met ingrediënten zó van de boerderij. Bezoek Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, om meer kastelen, musea en galerieën te ontdekken en strudel en worst te proeven.

Als je Oostenrijk bezoekt, kun je naar de internationale luchthaven van Wenen vliegen. Ontdek de charme van Oostenrijk per trein. Er rijden treinen tussen de stad, het platteland en de bergen. Met de trein kun je snel en via routes met veel natuurschoon het land doorkruisen. Oostenrijk heeft ook treinverbindingen naar de buurlanden.

Populaire steden in Oostenrijk

Belvedere bevat historische architectuur, een tuin en een fontein
Wenen
Staat bekend om Museums, Kasteel en Kathedralen
De charmante hoofdstad van Oostenrijk heeft theaters voor klassieke muziek, koffiehuizen en paleizen, een historische dierentuin, en moderne nachtclubs en galerieën.

Redenen voor een bezoekje

 • Vienna Christmas market
 • MuseumsQuartier
 • Schloss Schönbrunn
Kapuzinerberg toont kasteel of paleis, een stad en historische architectuur
Salzburg
Staat bekend om Historisch, Tours en Live muziek
Ontdek de middeleeuwse steegjes, indrukwekkende kastelen en bergen van deze schilderachtige stad, waar Mozart en The Sound of Music het levenslicht zagen.

Redenen voor een bezoekje

 • Salzburger Dom
 • Slot Mirabell
 • Geboortehuis van Mozart
Graz bevat een stad en historische architectuur
Graz
Staat bekend om Historisch, Winkelen en Business
Ontdek het romantische Graz, zoals de monumenten, het historische erfgoed, het kasteel en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Centrale Plein van Graz
 • Altstadt von Graz
 • Grazer Rathaus
Annasäule inclusief historisch erfgoed en nachtleven
Innsbruck
Staat bekend om Historisch, Bergen en Langlaufen
De Tiroolse hoofdstad staat niet alleen bekend om zijn historische charme, met onder meer oude gebouwen en smalle geplaveide straatjes, maar ook om zijn nabijheid tot de beste skigebieden.

Redenen voor een bezoekje

 • Gouden Dak
 • Skischans Bergisel
 • Schloss Ambras
Linz inclusief een zonsondergang, een stad en een plein
Linz
Staat bekend om Business, Historisch en Museums
De op twee na grootste stad van Oostenrijk is een culturele schatkist met festivals, het beroemde Bruckner Orchestra en een modern operahuis.

Redenen voor een bezoekje

 • Donaupark
Tirol inclusief een klein stadje of dorpje, bos en sneeuw
Sölden
Staat bekend om Langlaufen, Spa's en Zwemmen
Met vele kilometers ruig, hooggelegen gebied, een ultramoderne infrastructuur en entertainment van wereldklasse is dit een van de meest complete alpenresorts van Oostenrijk.

Populaire plekken om te bezoeken in Oostenrijk

Oostenrijk

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: