Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Huur een auto in Oostenrijk

Ik heb een kortingscode

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Oostenrijk staat qua vakanties vooral bekend om de culturele parel Wenen en de besneeuwde skiresorts in de Alpen. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook de hoogste waterval van Europa en de geboorteplaats van Mozart. Huur bij Expedia een auto om zowel de natuur als de cultuur van het land te leren kennen. En wellicht is een trip naar een van de buurlanden een idee?

Een auto huren in Oostenrijk

Je kunt overwegen om al in Nederland een auto te huren en dan zelf naar Oostenrijk te rijden. Als je daarvoor kiest, kijk je op deze pagina met huurauto's in Nederland. Je moet dan nog wel een pittige afstand afleggen, dus in plaats daarvan kun je ook naar Wenen vliegen en daar je huurauto ophalen. Voor een huurauto in Wenen voer je de gewenste ophaal- en inleverdatum in om een handig overzicht weer te geven van modellen die je kunt reserveren. Omdat het aanbod op de luchthaven Wien-Schwechat groot is, helpen de filters je om de juiste auto te vinden. Allereerst kun je een type selecteren. Denk daarbij aan een compact model, waarmee je goed kunt manoeuvreren in de stad, of juist een premium exemplaar waarbij je over beduidend meer luxe beschikt maar waarvoor je ook wat meer betaalt. Je kunt ook enkele opties selecteren, zoals airconditioning, en specifieke verhuurbedrijven kiezen. Naast grote verhuurders die wereldwijd actief zijn, heb je ook enkele lokale verhuurbedrijven om uit te kiezen. Behalve Wenen kun je natuurlijk ook een andere stad selecteren, dus als je een auto wilt huren in Salzburg, is dat natuurlijk ook geen probleem op onze site. Een aantal van de grotere verhuurders biedt de mogelijkheid om de auto die je in Salzburg hebt gehaald, in Wenen terug te brengen. Dat geeft je net even wat meer flexibiliteit tijdens een zakenreis of vakantie.

Rijden in Oostenrijk

Waar Wenen een gedegen openbaarvervoerssysteem heeft, geldt dat niet voor kleine bergdorpen, dus voor bepaalde bestemmingen wordt een auto aanbevolen. De Oostenrijkse wegen verkeren over het algemeen in goede staat. Dat ze goed onderhouden worden, is onder meer te danken aan de tol die op bepaalde wegen wordt geheven. Verdiep je vóór vertrek in de verkeersregels van Oostenrijk. Belangrijke verschillen zijn dat als je op een voorrangsweg rijdt en stopt, je geen voorrang meer hebt en dat kinderen altijd voorrang hebben. Bereid je goed voor en geniet van het bergachtige Oostenrijk.