Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Wenen

Alle huurauto’s in Wenen

Een auto huren in Wenen

Auto huren in Wenen

Wenen is niet alleen de hoofdstad, maar ook het culturele, economische en politieke centrum van Oostenrijk. Met een huurauto van Expedia is de stad goed te verkennen. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan een derde van alle transport in het centrum met de auto wordt gemaakt. Met een huurauto die je bij Expedia reserveert kun je kiezen uit diverse verhuurders en autotypes. Het centrum is een Werelderfgoedsite en een bestemming voor cultuurliefhebbers, maar Wenen staat tevens bekend om zijn ongeëvenaarde koffiecultuur, Sachertorte, de Weense Wals en zijn vele pittoreske kerstmarkten.

Autohuurlocaties in Wenen

Een auto huren in Wenen kun je op verschillende locaties doen. Je hebt niet alleen keuze uit de buurten rond de verschillende treinstations (de Hauptbahnhof en de stations Wien Praterstern en Westbahnhof) en de luchthaven van Wenen, 18 km ten zuidoosten van de stad, maar ook als je vliegt naar de luchthaven van Bratislava, zijn er genoeg autoverhuurders om uit te kiezen. Vanaf Bratislava is het amper 60 km rijden naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Autorijden in Wenen

Wenen is een autovriendelijke stad, maar aan parkeren zijn verschillende restricties verbonden. Vaak is langer dan 2 uur parkeren niet mogelijk en heb je altijd een parkeerschijf nodig. Vraag bij de autoverhuurder of deze inbegrepen is of niet. Mogelijk dien je er een aan te schaffen. Vergeet ook niet een autovignet te kopen als je met je huurauto op de autosnelwegen wilt rijden. Een vignet voor 10 dagen kost ongeveer 10 euro. Mogelijk is dit al inbegrepen bij de huurprijs, maar aarzel niet om de autoverhuurder om informatie te vragen. De parkeerkosten liggen, net als in Amsterdam, redelijk hoog. Weense automobilisten staan bekend om hun redelijk agressieve rijstijl. Kijk dus goed uit voor automobilisten die je de pas afsnijden of iets te snel voorbijrazen. Reis je met kinderen tot 12 jaar oud, vergeet dan niet om gepaste kinderstoeltjes aan te vragen bij de autoverhuurder.

Ontdek Wenen

Ontdek Wenen met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.