Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Een auto huren in Wenen

Auto huren in Wenen

Wenen is niet alleen de hoofdstad, maar ook het culturele, economische en politieke centrum van Oostenrijk. Met een huurauto van Expedia is de stad goed te verkennen. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan een derde van alle transport in het centrum met de auto wordt gemaakt. Met een huurauto die je bij Expedia reserveert kun je kiezen uit diverse verhuurders en autotypes. Het centrum is een Werelderfgoedsite en een bestemming voor cultuurliefhebbers, maar Wenen staat tevens bekend om zijn ongeëvenaarde koffiecultuur, Sachertorte, de Weense Wals en zijn vele pittoreske kerstmarkten.

Autohuurlocaties in Wenen

Een auto huren in Wenen kun je op verschillende locaties doen. Je hebt niet alleen keuze uit de buurten rond de verschillende treinstations (de Hauptbahnhof en de stations Wien Praterstern en Westbahnhof) en de luchthaven van Wenen, 18 km ten zuidoosten van de stad, maar ook als je vliegt naar de luchthaven van Bratislava, zijn er genoeg autoverhuurders om uit te kiezen. Vanaf Bratislava is het amper 60 km rijden naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Autorijden in Wenen

Wenen is een autovriendelijke stad, maar aan parkeren zijn verschillende restricties verbonden. Vaak is langer dan 2 uur parkeren niet mogelijk en heb je altijd een parkeerschijf nodig. Vraag bij de autoverhuurder of deze inbegrepen is of niet. Mogelijk dien je er een aan te schaffen. Vergeet ook niet een autovignet te kopen als je met je huurauto op de autosnelwegen wilt rijden. Een vignet voor 10 dagen kost ongeveer 10 euro. Mogelijk is dit al inbegrepen bij de huurprijs, maar aarzel niet om de autoverhuurder om informatie te vragen. De parkeerkosten liggen, net als in Amsterdam, redelijk hoog. Weense automobilisten staan bekend om hun redelijk agressieve rijstijl. Kijk dus goed uit voor automobilisten die je de pas afsnijden of iets te snel voorbijrazen. Reis je met kinderen tot 12 jaar oud, vergeet dan niet om gepaste kinderstoeltjes aan te vragen bij de autoverhuurder.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Wenen

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Wenen?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Wenen.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Wenen?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Wenen .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Wenen?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Wenen?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.