Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Minoritenkirche

Een mozaïeken replica van Da Vinci's Laatste Avondmaal en een stenen beeld van de Madonna behoren tot de vele schatten van deze 13e-eeuwse kerk.

Wandel door het koele stenen interieur van de Franse Minorietenkerk in gotische stijl en bewonder de standbeelden en schilderijen rond het altaar. Elders zie je een indrukwekkende mozaïeken replica van Da Vinci's Laatste Avondmaal, talrijke fresco's van Sint-Franciscus en de verschillende Oostenrijkse wapenschilden.

Bewonder bij aankomst de indrukwekkende kerk, zijn uitgesproken bogen en de achthoekige toren die kenmerkend zijn voor de Franse gotische stijl. Neem vervolgens de tijd om de talrijke uitgehouwen beelden in de buitenmuren te bestuderen. Betreed de kerk via de hoofdingang en ontdek het standbeeld van Jezus aan het kruis boven de hoofddeur, geflankeerd door verdere reliëfs van Maria en Johannes de Evangelist.

Laat je ogen binnen vallen op het altaar. Het wordt omringd door beelden van koningen en heiligen, terwijl een schilderij van Maria Della Neve (Mary van de Sneeuw) boven het tafereel hangt. Loop vervolgens naar de belangrijkste attractie van de kerk, Giacomo Raffaelli's mozaïeken reproductie van het Laatste Avondmaal. Bewonder hoe hij op kundige wijze de gloed van de zonsondergang in het raam en de details van het haar van de apostelen heeft gerecreëerd.

Loop verder en ontdek de Familienmadonna, een ander hoogtepunt. Het is een standbeeld van Maria, vervaardigd uit gekleurde stenen, en wordt door velen beschouwd als het waardevolste kunstwerk van de kerk. Verder zie je ook een fijn 15e-eeuws muurschilderij van Sint-Franciscus en een monument voor de beroemde preker Clemens Maria Hofbauer.

De Minorietenkerk werd tussen 1276 en 1350 voor Franciscaner monniken gebouwd. Het gebouw wordt soms ook wel Italienische Nationalkirche Maria Schnee genoemd, nadat Koning Jozef II in 1782 de kerk aan de Italiaanse gemeenschap had geschonken.

De Minoritenkirche bevindt zich in Wenen's Inner Stadt, net ten noordwesten van het Hofburg. De toegang is gratis.


Minorietenkerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Minorietenkerk

Alle 1.635 accommodaties in de buurt van Minorietenkerk bekijken
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 178
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

  Hilton Vienna Plaza € 139
  Hilton Vienna Plaza

  Hilton Vienna Plaza

  Schottenring 11, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

   Hotel Josefshof am Rathaus € 86
   Hotel Josefshof am Rathaus

   Hotel Josefshof am Rathaus

   Josefsgasse 4-8, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Museu de História Natural liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 7 minuten lopen.

    Park Hyatt Vienna € 426
    Park Hyatt Vienna

    Park Hyatt Vienna

    Am Hof 2, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 7 minuten lopen.

     Hotel de France € 105
     Hotel de France

     Hotel de France

     Schottenring 3, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook Universiteit van Wenen en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.

      Fleming's Selection Hotel Wien-City € 129
      Fleming's Selection Hotel Wien-City

      Fleming's Selection Hotel Wien-City

      Josefstaedter Str. 10-12, Wenen, Wenen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Theater in der Josefstadt en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Burgtheater liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 8 minuten lopen.

       25hours Hotel at MuseumsQuartier € 117
       25hours Hotel at MuseumsQuartier

       25hours Hotel at MuseumsQuartier

       Lerchenfelder Strasse 1-3, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Museu de História Natural en Oostenrijks parlementsgebouw liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Rathaus is het 6 minuten lopen.

        Boutique Hotel Am Stephansplatz € 209
        Boutique Hotel Am Stephansplatz

        Boutique Hotel Am Stephansplatz

        Stephansplatz 9, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Stephansdom en Wien Museum Virgilkapelle. Ook Ankeruhr en St. Ruprechtskerk liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.