Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Minoritenkirche

Een mozaïeken replica van Da Vinci's Laatste Avondmaal en een stenen beeld van de Madonna behoren tot de vele schatten van deze 13e-eeuwse kerk.

Wandel door het koele stenen interieur van de Franse Minorietenkerk in gotische stijl en bewonder de standbeelden en schilderijen rond het altaar. Elders zie je een indrukwekkende mozaïeken replica van Da Vinci's Laatste Avondmaal, talrijke fresco's van Sint-Franciscus en de verschillende Oostenrijkse wapenschilden.

Bewonder bij aankomst de indrukwekkende kerk, zijn uitgesproken bogen en de achthoekige toren die kenmerkend zijn voor de Franse gotische stijl. Neem vervolgens de tijd om de talrijke uitgehouwen beelden in de buitenmuren te bestuderen. Betreed de kerk via de hoofdingang en ontdek het standbeeld van Jezus aan het kruis boven de hoofddeur, geflankeerd door verdere reliëfs van Maria en Johannes de Evangelist.

Laat je ogen binnen vallen op het altaar. Het wordt omringd door beelden van koningen en heiligen, terwijl een schilderij van Maria Della Neve (Mary van de Sneeuw) boven het tafereel hangt. Loop vervolgens naar de belangrijkste attractie van de kerk, Giacomo Raffaelli's mozaïeken reproductie van het Laatste Avondmaal. Bewonder hoe hij op kundige wijze de gloed van de zonsondergang in het raam en de details van het haar van de apostelen heeft gerecreëerd.

Loop verder en ontdek de Familienmadonna, een ander hoogtepunt. Het is een standbeeld van Maria, vervaardigd uit gekleurde stenen, en wordt door velen beschouwd als het waardevolste kunstwerk van de kerk. Verder zie je ook een fijn 15e-eeuws muurschilderij van Sint-Franciscus en een monument voor de beroemde preker Clemens Maria Hofbauer.

De Minorietenkerk werd tussen 1276 en 1350 voor Franciscaner monniken gebouwd. Het gebouw wordt soms ook wel Italienische Nationalkirche Maria Schnee genoemd, nadat Koning Jozef II in 1782 de kerk aan de Italiaanse gemeenschap had geschonken.

De Minoritenkirche bevindt zich in Wenen's Inner Stadt, net ten noordwesten van het Hofburg. De toegang is gratis.


Minorietenkerk Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Minorietenkerk

Alle 1.234 accommodaties in de buurt van Minorietenkerk bekijken
Hilton Vienna Plaza € 147
Hilton Vienna Plaza

Hilton Vienna Plaza

Schottenring 11, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

  Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 151
  Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

  Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

  Herrengasse 10, Wenen, Wenen
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

   Hotel Imlauer Vienna € 65
   Hotel Imlauer Vienna

   Hotel Imlauer Vienna

   Rotensterngasse 10, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Leopoldstadt, Wenen.

    Urania (0,7 km) • Schwedenplatz (0,8 km) • Stephansplatz (1,3 km) • Wiener Prater • Keizerlijk paleis Hofburg (1,8 km) Metrostation Taborstraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Nestroyplatz is het 7 minuten lopen.

    Hotel de France € 125
    Hotel de France

    Hotel de France

    Schottenring 3, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook Universiteit van Wenen en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.

     Radisson Blu Style Hotel, Vienna € 170
     Radisson Blu Style Hotel, Vienna

     Radisson Blu Style Hotel, Vienna

     Herrengasse 12, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Minorietenkerk en Spaanse Rijschool. Ook Burgtheater en Keizerlijk paleis Hofburg liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

      The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 186
      The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

      The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

      Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten lopen.

       K+K Hotel Maria Theresia € 100
       K+K Hotel Maria Theresia

       K+K Hotel Maria Theresia

       Kirchberggasse 6, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Neubau, binnen 5 minuten lopen van Volkstheater, Leopoldmuseum en MuseumsQuartier. Ook Museu de História Natural en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 8 minuten lopen.

        Hotel Josefshof am Rathaus € 76
        Hotel Josefshof am Rathaus

        Hotel Josefshof am Rathaus

        Josefsgasse 4-8, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Museu de História Natural liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 7 minuten lopen.