Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Nationale Bibliotheek van Oostenrijk

De Nationale Bibliotheek, gehuisvest in een spectaculaire barokgebouw in Paleis Hofburg, bevat vier musea en de grootste collectie boeken in het land.

De Oostenrijkse Nationale Bibliotheek is de thuisbasis van vier opmerkelijke musea. Onderzoek oude rollen in het Papyrusmuseum, leer de universele taal in het Esperantomuseum of zie hoe vroege handelaren hun ontdekkingen uiteenzetten in het enige Globenmuseum ter wereld. Als je Duits kunt lezen, zul je in de uitgebreide collectie van de Pronkzaal met miljoenen items genoeg lectuur vinden. Muziekliefhebbers kunnen één van de grootste collecties bladmuziek ter wereld bekijken.

De Oostenrijkse Nationale Bibliotheek werd in 1722 in een vleugel van het paleis Hofburg gebouwd. Het grandioze barokke gebouw diende ook als winterverblijf voor de regerende Habsburgse familie. In de loop der jaren is de collectie uitgegroeid tot één van de grootste in Europa.

Wandel rond het Globenmuseum waar je honderden hemel-, aard-, maan- en planetenbollen vindt. Bekijk de instrumenten om kaarten te maken, de meeste van voor 1850, en zie hoe cartografie door de jaren heen is gevorderd. Mis de twee Venetiaanse bollen, elk met een diameter van meer dan een meter, niet.

Bekijk oude scripts in het Papyrusmuseum, dat de grootste verzameling van zijn soort ter wereld is. Boekrollen, die zo ver terug gaan als de 15e eeuw voor Christus, zijn hier tentoongesteld, evenals talrijke zilveren en gouden voorwerpen en stenen tabletten gegraveerd met inscripties.

Muziekliefhebbers kunnen de eerste drukken van partituren van klassieke muziek door enkele grootheden zien, terwijl literatuurliefhebbers zullen genieten van het deel van de bibliotheek dat gewijd is aan zeldzame boeken. Als je geïnteresseerd bent in talen, heeft het Esperantomuseum fascinerend materiaal met betrekking tot linguïstische experimenten.

De Nationale Bibliotheek van Oostenrijk, in het paleis Hofburg, is gelegen in het centrum van de stad en is dagelijks open tot vroeg in de avond. Volwassenen van 19 jaar en ouder betalen een toegangsprijs aan de Pronkzaal of de drie musea. Je kunt ook een combinatie-toegangskaart kopen voor de Pronkzaal, Globenmuseum, Esperantomuseum en Papyrusmuseum voor een gecombineerde prijs met korting. Rondleidingen door de verschillende collecties en het gebouw zelf zijn beschikbaar tegen een kleine vergoeding.


Österreichische Nationalbibliothek Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Österreichische Nationalbibliothek

Alle 1.351 accommodaties in de buurt van Österreichische Nationalbibliothek bekijken
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 178
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

  Hotel Josefshof am Rathaus € 86
  Hotel Josefshof am Rathaus

  Hotel Josefshof am Rathaus

  Josefsgasse 4-8, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Museu de História Natural liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rathaus ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volkstheater is het 7 minuten lopen.

   Hilton Vienna Plaza € 166
   Hilton Vienna Plaza

   Hilton Vienna Plaza

   Schottenring 11, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

    Le Méridien Wien € 178
    Le Méridien Wien

    Le Méridien Wien

    Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Secessiongebouw en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten lopen.

     The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 178
     The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

     The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

     Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.

      Park Hyatt Vienna € 435
      Park Hyatt Vienna

      Park Hyatt Vienna

      Am Hof 2, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 7 minuten lopen.

       Boutique Hotel Am Stephansplatz € 209
       Boutique Hotel Am Stephansplatz

       Boutique Hotel Am Stephansplatz

       Stephansplatz 9, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Stephansdom en Wien Museum Virgilkapelle. Ook Ankeruhr en St. Ruprechtskerk liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.

        Austria Trend Hotel Europa Wien € 110
        Austria Trend Hotel Europa Wien

        Austria Trend Hotel Europa Wien

        Kaerntner Strasse 18, Entrance in Neuer Markt 3, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Kärntner Strasse, Stephansdom en Stephansplatz. Ook Albertina en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.