Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Museum Albertina

Bekijk de originele werken van Rubens, Monet, Picasso, Rembrandt en vele andere in deze Habsburgse woning, de grootste in Wenen.

Bekijk meesterwerken van de gotiek tot heden in het museum Albertina, dat één van de grootste collecties grafische afdrukken van originele meesters ter wereld bezit. Een groot deel van de collectie verkent de stijlverschuiving gedurende een periode van 130 jaar, waarin Monet en Picasso zijn inbegrepen, terwijl ook de meer moderne werken van Warhol, Klimt en anderen er te zien zijn. De tijdelijke tentoonstellingen zijn van de hoogste kwaliteit. Je krijgt ook de kans om rond te kijken in de keizerlijke kamers van één van de dochters van Maria Theresia.

Hertog Albert van Saksen - Teschen begon de Albertina-collectie, gehuisvest in het zuidelijke puntje van het keizerlijk paleis, in 1776. De hertog was een schoonzoon van de 18e-eeuwse aartshertogin Maria Theresia. Tegenwoordig tonen de permanente tentoonstellingen, die onder andere de tijdlijn van Monet tot Picasso omvatten, slechts enkele van de één miljoen afdrukken en 60.000 tekeningen die deel uitmaken de collectie. De wisselende tentoonstellingen van het Albertina tonen de rest in fasen en staan als uitzonderlijk bekend.

Bekijk Rubens' studies van kinderen, Klimt's studies van vrouwen, Warhol's gedurfde pop art, Renoir's portret van een jong meisje en Monet's waterlelies - om maar een aantal meesterwerken van Europese grootheden te noemen. Andere grote namen wiens werken hier tentoongesteld worden variëren van Leonardo Da Vinci, Rafaël en Michelangelo tot Picasso, Cezanne, Schiele en Kokoschka. Bekijk hoe de stijlen verschuiven van de Franse impressionisten naar de modernisten via de Duitse expressionisten.

Neem ook een kijkje in de Habsburgse pronkzalen. In deze kleurrijke kamers met verguld houtsnijwerk en parketvloeren staan meubels uit de tijd dat Maria Theresia's dochter, Marie-Christine, hier woonde.

Mis de architectuur en fotocollecties niet. Zorg ervoor dat je de tijdelijke tentoonstellingsruimtes bekijkt. Ga daarna op de begane grond naar het café/restaurant van het museum voor een hapje en een drankje in de chique ambiance van de Albertinaplatz.

De Albertina is dagelijks open, behalve met Kerst en Nieuwjaar, en is ook open op woensdagavond. Het is gelegen in het centrum van Wenen en bereikbaar met het openbaar vervoer. Toegang is niet gratis. Je kunt tegen een kleine extra vergoeding audiotours in het Engels huren.


Albertina Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Albertina

Alle 1.449 accommodaties in de buurt van Albertina bekijken
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 169
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

  Vienna Marriott Hotel € 189
  Vienna Marriott Hotel

  Vienna Marriott Hotel

  Parkring 12 A, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Ronacher en Weens stadspark. Ook Stephansdom en Musikverein liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten lopen.

   The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 161
   The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

   The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

   Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.

    The Ritz-Carlton, Vienna € 275
    The Ritz-Carlton, Vienna

    The Ritz-Carlton, Vienna

    Schubertring 5-7, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Konzerthaus en Musikverein. Ook Weens stadspark en Staatsopera Wenen liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten lopen.

     Le Méridien Wien € 185
     Le Méridien Wien

     Le Méridien Wien

     Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Secessiongebouw en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten lopen.

      Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 152
      Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

      Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

      Schubertring 10-12, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten lopen.

       Hilton Vienna Plaza € 130
       Hilton Vienna Plaza

       Hilton Vienna Plaza

       Schottenring 11, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

        Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Vienna € 187
        Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Vienna

        Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Vienna

        Kaerntner Ring 1, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Ringstrassen-Galerien en Staatsopera Wenen. Ook Haus der Musik en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.