Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Museum Albertina

Bekijk de originele werken van Rubens, Monet, Picasso, Rembrandt en vele andere in deze Habsburgse woning, de grootste in Wenen.

Bekijk meesterwerken van de gotiek tot heden in het museum Albertina, dat één van de grootste collecties grafische afdrukken van originele meesters ter wereld bezit. Een groot deel van de collectie verkent de stijlverschuiving gedurende een periode van 130 jaar, waarin Monet en Picasso zijn inbegrepen, terwijl ook de meer moderne werken van Warhol, Klimt en anderen er te zien zijn. De tijdelijke tentoonstellingen zijn van de hoogste kwaliteit. Je krijgt ook de kans om rond te kijken in de keizerlijke kamers van één van de dochters van Maria Theresia.

Hertog Albert van Saksen - Teschen begon de Albertina-collectie, gehuisvest in het zuidelijke puntje van het keizerlijk paleis, in 1776. De hertog was een schoonzoon van de 18e-eeuwse aartshertogin Maria Theresia. Tegenwoordig tonen de permanente tentoonstellingen, die onder andere de tijdlijn van Monet tot Picasso omvatten, slechts enkele van de één miljoen afdrukken en 60.000 tekeningen die deel uitmaken de collectie. De wisselende tentoonstellingen van het Albertina tonen de rest in fasen en staan als uitzonderlijk bekend.

Bekijk Rubens' studies van kinderen, Klimt's studies van vrouwen, Warhol's gedurfde pop art, Renoir's portret van een jong meisje en Monet's waterlelies - om maar een aantal meesterwerken van Europese grootheden te noemen. Andere grote namen wiens werken hier tentoongesteld worden variëren van Leonardo Da Vinci, Rafaël en Michelangelo tot Picasso, Cezanne, Schiele en Kokoschka. Bekijk hoe de stijlen verschuiven van de Franse impressionisten naar de modernisten via de Duitse expressionisten.

Neem ook een kijkje in de Habsburgse pronkzalen. In deze kleurrijke kamers met verguld houtsnijwerk en parketvloeren staan meubels uit de tijd dat Maria Theresia's dochter, Marie-Christine, hier woonde.

Mis de architectuur en fotocollecties niet. Zorg ervoor dat je de tijdelijke tentoonstellingsruimtes bekijkt. Ga daarna op de begane grond naar het café/restaurant van het museum voor een hapje en een drankje in de chique ambiance van de Albertinaplatz.

De Albertina is dagelijks open, behalve met Kerst en Nieuwjaar, en is ook open op woensdagavond. Het is gelegen in het centrum van Wenen en bereikbaar met het openbaar vervoer. Toegang is niet gratis. Je kunt tegen een kleine extra vergoeding audiotours in het Engels huren.


Albertina Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Albertina

Beste hotelaanbiedingen in Albertina

Alle 1.725 accommodaties in de buurt van Albertina bekijken
25hours Hotel at MuseumsQuartier € 129
25hours Hotel at MuseumsQuartier

25hours Hotel at MuseumsQuartier

Lerchenfelder Strasse 1-3, Wenen, Wenen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Neubau, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Museu de História Natural en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook MuseumsQuartier en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Rathaus is het 6 minuten lopen.

  Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 127
  Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

  Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

  Schubertring 10-12, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten lopen.

   Motel One Wien-Staatsoper € 96
   Motel One Wien-Staatsoper

   Motel One Wien-Staatsoper

   Elisabethstrasse 5, Wenen, Wenen
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Staatsopera Wenen. Ook Albertina en Naschmarkt liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.

    Austria Trend Hotel Europa Wien € 106
    Austria Trend Hotel Europa Wien

    Austria Trend Hotel Europa Wien

    Kaerntner Strasse 18, Entrance in Neuer Markt 3, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Kärntner Strasse, Stephansplatz en Stephansdom. Ook Albertina en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.

     Hotel Sacher Wien € 408
     Hotel Sacher Wien

     Hotel Sacher Wien

     Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten lopen.

      MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi € 47
      MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi

      MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi

      Schiffamtsgasse 15, Wenen, Wenen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Leopoldstadt, binnen 2 km afstand van Schwedenplatz, Stephansdom en Stephansplatz. Ook Spaanse Rijschool en Keizerlijk paleis Hofburg liggen binnen 2 km afstand. U-Bahnstation Taborstraße ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 10 minuten lopen.

       Park Hyatt Vienna € 417
       Park Hyatt Vienna

       Park Hyatt Vienna

       Am Hof 2, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Stephansplatz en Keizerlijk paleis Hofburg liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 7 minuten lopen.

        Austria Trend Hotel Astoria € 106
        Austria Trend Hotel Astoria

        Austria Trend Hotel Astoria

        Kaerntner Strasse 32-34, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 6 minuten lopen.