Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Keizerlijk paleis Hofburg

Wandel door prachtige musea en weelderige kamers, of bezoek het theater of een ruitersportshow in dit historische landgoed van de machtige Habsburgse dynastie.

Van de indrukwekkende showroom in de nationale bibliotheek tot de glanzende voorwerpen in de schatkist, de Hofburg is vol met ornamenten, architectonische en artistieke meesterwerken en geschiedenis. Breng een bezoek om de luxe te zien waarin de Oostenrijkse Habsburgse familie 600 jaar lang leefde en leer meer over deze machtige heersers.

De bouw van de Hofburg begon in 1275, een jaar voor de Habsburgers koning Ottokar II van Bohemen verdreven en aan de macht kwamen. De resterende structuur is van 1533 of later, want talrijke generaties Habsburgers hebben hun eigen toevoegingen gemaakt. Het paleis bestaat nu uit 18 vleugels en meer dan 2000 kamers.

Ga naar binnen via de sierlijke barokke poort en de binnenplaats die bekend staat als de Michaelerplatz en sla rechtsaf als je bij de grote binnenplaats komt. Bezoek de nabijgelegen keizerlijke appartementen en zie hoe de Habsburgers dit prachtige paleis hun thuis maakte. Bewonder de originele meubels, weelderige decoraties en kunstvoorwerpen.

Duik in het leven van één van de beroemde keizerinnen van de dynastie in het Sissi Museum met zijn honderden objecten die gerelateerd zijn aan Elisabeth, de vermoorde jonge vrouw van Franz Josef I. Zoek de geheime gangen op naar de adembenemende Pronkzaal (Prunksaal) in de Nationale Bibliotheek (Österreichische Nationalbibliothek). Bekijk de meesterwerken uit de gotiek tot heden in het prachtige museum Albertina.

Luister naar een optreden van de Wiener Sängerknaben in de Keizerlijke Kapel of bewonder een selectie kronen, sieraden en andere curiosa, met inbegrip van de hoorn van een eenhoorn, in de schatkamer (Schatzkammer). De Zilver Collectie bevat nog steeds veel objecten die werden achtergelaten voor de Republiek Oostenrijk toen de Habsburgse monarchie eindigde in 1918. Bekijk een show in de sierlijke Winter rijschool om indrukwekkende paardrijd prestaties te zien.

Er is zoveel te zien in dit paleiscomplex dat je op een andere dag zal moeten terugkomen als je alles wilt zien.

Het keizerlijk paleis Hofburg ligt aan de Ringstrasse in het centrum van Wenen en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt parkeren op straat en in de commerciële parkeergarages in de buurt. Openingstijden en tarieven variëren voor alle attracties, dus kijk voor je bezoek op de website van de Hofburg.


Keizerlijk paleis Hofburg Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Keizerlijk paleis Hofburg

Alle 1.623 accommodaties in de buurt van Keizerlijk paleis Hofburg bekijken
Grand Hotel Wien € 289
Grand Hotel Wien

Grand Hotel Wien

Kaerntner Ring 9, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Musikverein. Ook Staatsopera Wenen en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 7 minuten lopen.

  Hilton Vienna Plaza € 153
  Hilton Vienna Plaza

  Hilton Vienna Plaza

  Schottenring 11, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District en Universiteit van Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansdom liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

   Austria Trend Hotel Astoria € 125
   Austria Trend Hotel Astoria

   Austria Trend Hotel Astoria

   Kaerntner Strasse 32-34, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Kärntner Strasse, Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Spaanse Rijschool en Stephansdom liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 6 minuten lopen.

    Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 209
    Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

    Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

    Herrengasse 10, Wenen, Wenen
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

     Park Hyatt Vienna
     Park Hyatt Vienna

     Park Hyatt Vienna

     Am Hof 2, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Stephansplatz liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 7 minuten lopen.

      The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 189
      The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

      The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

      Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten lopen.

       Hotel de France
       Hotel de France

       Hotel de France

       Schottenring 3, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Universiteit van Wenen en Rathaus. Ook Spaanse Rijschool en Keizerlijk paleis Hofburg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.

        K+K Hotel Maria Theresia € 90
        K+K Hotel Maria Theresia

        K+K Hotel Maria Theresia

        Kirchberggasse 6, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Neubau, binnen 5 minuten lopen van Volkstheater, MuseumsQuartier en Wiener Rathaus District. Ook Museu de História Natural en Kunsthistorisches Museum liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 8 minuten lopen.