Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Karlskirche

Dit architectonisch unieke gebouw heeft mooie fresco's en altaren onder een prachtige koepel. De kerk herbergt ook een klein museum. 

Als je naar de Karlskirche op het Karlsplatz loopt, zul je de opvallende combinatie van architectonische elementen meteen zien. De Weense barokke koepel en torens worden gecombineerd met een Griekse portiek en Romaanse zuilen, waardoor dit één van de meest visueel diverse kerken in Wenen is. Bekijk de spullen die tot de vroegere heiligen behoorden in het kleine museum van de kerk, of ga met de lift naar boven om in de koepel een aantal beroemde fresco's van dichtbij te zien.

In 1713 beloofde de Heilige Roomse keizer Karel VI om een kerk te bouwen voor zijn naamgenoot en patroonheilige Carolus Borromeus, als Wenen werd gered van de snel verspreidende plaag. De stad overleefde de plaag en een paar jaar later werd er met de bouw begonnen door Johann Bernhard Fischer von Erlach. Na de dood van de architect, voltooide zijn zoon het werk in 1739. De combinatie van stijlen is opvallend, zelfs vandaag de dag.

De 72 meter hoge koperen koepel is een indrukwekkend onderdeel van de Weense skyline, maar als je dicht bij de Karlskirche bent worden de verschillende exterieur elementen pas echt interessant. Kijk omhoog naar de hoge Romeinse zuilen met de kleine barokke koepels, en bekijk de reliëfs met scènes uit het leven van Carolus Borromeus. Mis het beeld voor de kerk, gemaakt door Henry Moore, niet.

Ga naar binnen om de grote marmeren muren en zuilen met talloze vergulde en geschilderde ornamenten te zien. Je kunt tegen een vergoeding de Panoramalift naar de koepel te nemen. Je kunt dan de trap beklimmen om de fresco's van dichtbij te bekijken. Deze zijn het werk van de beroemde kunstenaar Johannes Michael Rottmayr. Verken ook het Borromeo Museum, waar je artefacten zoals de reiskleren van deze voormalige bisschop van Milaan vindt.

Vraag na of de reguliere zaterdagavondvoorstelling van het requiem van Mozart op historische instrumenten tijdens je verblijf wordt gehouden. Als dat zo is, mis het dan niet.

De Karlskirche is centraal gelegen nabij het Karlsplatz op de zuidoostelijke hoek van Resselpark, en is te bereiken te voet of met de fiets, auto of het openbaar vervoer. De kerk is dagelijks open, en je kunt het ook op zondagmorgen bezichtigen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.234 accommodaties in de buurt van Karlskirche bekijken
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 186
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten lopen.

  Hotel Imlauer Vienna € 65
  Hotel Imlauer Vienna

  Hotel Imlauer Vienna

  Rotensterngasse 10, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Leopoldstadt, Wenen.

   Urania (0,7 km) • Schwedenplatz (0,8 km) • Stephansplatz (1,3 km) • Wiener Prater • Keizerlijk paleis Hofburg (1,8 km) Metrostation Taborstraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Nestroyplatz is het 7 minuten lopen.

   Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 160
   Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

   Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

   Schubertring 10-12, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten lopen.

    Grand Hotel Wien € 246
    Grand Hotel Wien

    Grand Hotel Wien

    Kaerntner Ring 9, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Musikverein. Ook Staatsopera Wenen en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 7 minuten lopen.

     HOTEL KAISERHOF WIEN € 148
     HOTEL KAISERHOF WIEN

     HOTEL KAISERHOF WIEN

     Frankenberggasse 10, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Wieden, binnen 5 minuten lopen van Karlskirche en Universiteit voor technologie Wenen. Ook Naschmarkt en Staatsopera Wenen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Resselgasse en Station Paulanergasse liggen op 5 minuten lopen.

      Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 151
      Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

      Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

      Herrengasse 10, Wenen, Wenen
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

       The Ritz-Carlton, Vienna € 275
       The Ritz-Carlton, Vienna

       The Ritz-Carlton, Vienna

       Schubertring 5-7, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Konzerthaus en Musikverein. Ook Weens stadspark en Staatsopera Wenen liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten lopen.

        Hilton Vienna Plaza € 128
        Hilton Vienna Plaza

        Hilton Vienna Plaza

        Schottenring 11, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.