Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Stephansdom

In dit opvallende gotische gebouw, dat de zetel van de aartsbisschop van Wenen is, vind je inspirerende ontwerpen, religieuze kunstwerken, intrigerende legendes en een geweldig uitzicht. 

De zuidelijke toren van de Stephansdom steekt als een naald in de lucht en is een opvallend kenmerk in de skyline van Wenen. Als je dichterbij komt, zie je de vele kleuren van de geglazuurde dakpannen op het dak van de kathedraal. Binnen vindt je fantastische religieuze kunstwerken.

Op deze plek is sinds 1147 een kerk toegewijd aan St. Stephan geweest. Talrijke renovaties, uitbreidingen en verbouwingen weerspiegelen de architecturale smaak in Wenen door de eeuwen heen. Het oudste deel van de kerk, de westelijke muur, dateert uit 1237. De overwegend gotische elementen van het gebouw, zoals de toren, werden gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw. Branden tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigde delen van de kathedraal, maar een snelle en succesvolle renovatie heeft ertoe geleid dat je het gebouw nog steeds in al zijn glorie kunt zien.

De kathedraal is de zetel van de aartsbisschop van Wenen en is het belangrijkste religieuze gebouw in Oostenrijk. Je kunt het gebouw binnengaan als er geen staatsgelegenheid of dienst gepland is.

Loop rond de vele indrukwekkende religieuze beelden, reliëfs en kunstwerken. Er wordt beweerd dat de icoon van de 17e-eeuwse Maria Pötsch echte tranen heeft vergoten. Zorg ervoor dat je de Wiener Neustadter bekijkt, een lang, verguld altaar versierd met religieuze figuren en één van de 18 altaren in de kathedraal. Mis ook de sierlijk gesneden gotische preekstoel niet.

Daal af in de catacomben en zie het spectaculaire graf van keizer Frederik III in het gangpad. Beklim de 343 treden van de zuidelijke toren om te worden beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt ook het dak van de kathedraal beter bekijken, dat bestaat uit meer dan 230.000 geglazuurde tegels en beschikt over een mozaïek van een tweekoppige adelaar. Neem in de noordelijke toren de lift naar de enorme bel van 20.130 kilogram, 'Pummerin' genaamd.

Stephansdom ligt in het midden van Stephansplatz en is bereikbaar met het openbaar vervoer. Toegang tot de kathedraal is gratis, maar er wordt om een kleine vergoeding gevraagd om de torens te bezoeken. De kathedraal is dagelijks open, met iets kortere openingstijden op zon- en feestdagen. Rondleidingen door de catacomben, evenals langs andere delen achter de schermen, zijn mogelijk tegen een kleine vergoeding.


Stephansdom Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Stephansdom

Alle 1.542 accommodaties in de buurt van Stephansdom bekijken
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 144
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

  Hotel de France € 145
  Hotel de France

  Hotel de France

  Schottenring 3, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Universiteit van Wenen en Rathaus. Ook Spaanse Rijschool en Keizerlijk paleis Hofburg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.

   Boutique Hotel Am Stephansplatz € 231
   Boutique Hotel Am Stephansplatz

   Boutique Hotel Am Stephansplatz

   Stephansplatz 9, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Stephansdom en Wien Museum Virgilkapelle. Ook Ankeruhr en St. Ruprechtskerk liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.

    Hotel Topazz & Lamée € 187
    Hotel Topazz & Lamée

    Hotel Topazz & Lamée

    Lichtensteg 3, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Albertina en Keizerlijk paleis Hofburg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Schwedenplatz is het 6 minuten lopen.

     Austria Trend Hotel Europa Wien € 85
     Austria Trend Hotel Europa Wien

     Austria Trend Hotel Europa Wien

     Kaerntner Strasse 18, Entrance in Neuer Markt 3, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Kärntner Strasse, Stephansdom en Stephansplatz. Ook Spaanse Rijschool en Staatsopera Wenen liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.

      Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 160
      Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

      Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

      Schubertring 10-12, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten lopen.

       Hilton Vienna Plaza € 136
       Hilton Vienna Plaza

       Hilton Vienna Plaza

       Schottenring 11, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District en Universiteit van Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansdom liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

        Hotel Kaiserin Elisabeth € 153
        Hotel Kaiserin Elisabeth

        Hotel Kaiserin Elisabeth

        Weihburggasse 3, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Stephansdom, Albertina en Staatsopera Wenen. Keizerlijk paleis Hofburg ligt op 0,8 km. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stubentor is het 8 minuten lopen.