Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Stephansdom

In dit opvallende gotische gebouw, dat de zetel van de aartsbisschop van Wenen is, vind je inspirerende ontwerpen, religieuze kunstwerken, intrigerende legendes en een geweldig uitzicht. 

De zuidelijke toren van de Stephansdom steekt als een naald in de lucht en is een opvallend kenmerk in de skyline van Wenen. Als je dichterbij komt, zie je de vele kleuren van de geglazuurde dakpannen op het dak van de kathedraal. Binnen vindt je fantastische religieuze kunstwerken.

Op deze plek is sinds 1147 een kerk toegewijd aan St. Stephan geweest. Talrijke renovaties, uitbreidingen en verbouwingen weerspiegelen de architecturale smaak in Wenen door de eeuwen heen. Het oudste deel van de kerk, de westelijke muur, dateert uit 1237. De overwegend gotische elementen van het gebouw, zoals de toren, werden gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw. Branden tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigde delen van de kathedraal, maar een snelle en succesvolle renovatie heeft ertoe geleid dat je het gebouw nog steeds in al zijn glorie kunt zien.

De kathedraal is de zetel van de aartsbisschop van Wenen en is het belangrijkste religieuze gebouw in Oostenrijk. Je kunt het gebouw binnengaan als er geen staatsgelegenheid of dienst gepland is.

Loop rond de vele indrukwekkende religieuze beelden, reliëfs en kunstwerken. Er wordt beweerd dat de icoon van de 17e-eeuwse Maria Pötsch echte tranen heeft vergoten. Zorg ervoor dat je de Wiener Neustadter bekijkt, een lang, verguld altaar versierd met religieuze figuren en één van de 18 altaren in de kathedraal. Mis ook de sierlijk gesneden gotische preekstoel niet.

Daal af in de catacomben en zie het spectaculaire graf van keizer Frederik III in het gangpad. Beklim de 343 treden van de zuidelijke toren om te worden beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt ook het dak van de kathedraal beter bekijken, dat bestaat uit meer dan 230.000 geglazuurde tegels en beschikt over een mozaïek van een tweekoppige adelaar. Neem in de noordelijke toren de lift naar de enorme bel van 20.130 kilogram, 'Pummerin' genaamd.

Stephansdom ligt in het midden van Stephansplatz en is bereikbaar met het openbaar vervoer. Toegang tot de kathedraal is gratis, maar er wordt om een kleine vergoeding gevraagd om de torens te bezoeken. De kathedraal is dagelijks open, met iets kortere openingstijden op zon- en feestdagen. Rondleidingen door de catacomben, evenals langs andere delen achter de schermen, zijn mogelijk tegen een kleine vergoeding.


Stephansdom Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Stephansdom

Alle 1.239 accommodaties in de buurt van Stephansdom bekijken
Hotel Imlauer Vienna € 65
Hotel Imlauer Vienna

Hotel Imlauer Vienna

Rotensterngasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Leopoldstadt, Wenen.

  Urania (0,7 km) • Schwedenplatz (0,8 km) • Stephansplatz (1,3 km) • Wiener Prater • Keizerlijk paleis Hofburg (1,8 km) U-Bahnstation Taborstraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Nestroyplatz is het 7 minuten lopen.

  Hilton Vienna Plaza € 128
  Hilton Vienna Plaza

  Hilton Vienna Plaza

  Schottenring 11, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

   Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 151
   Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

   Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

   Herrengasse 10, Wenen, Wenen
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

    The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 186
    The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

    The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

    Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten lopen.

     Hotel Kaiserin Elisabeth € 163
     Hotel Kaiserin Elisabeth

     Hotel Kaiserin Elisabeth

     Weihburggasse 3, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Stephansdom, Albertina en Staatsopera Wenen. Keizerlijk paleis Hofburg ligt op 0,8 km. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stubentor is het 8 minuten lopen.

      Hotel de France € 125
      Hotel de France

      Hotel de France

      Schottenring 3, Wenen, Wenen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook Universiteit van Wenen en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.

       Vienna Marriott Hotel € 165
       Vienna Marriott Hotel

       Vienna Marriott Hotel

       Parkring 12 A, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Ronacher en Weens stadspark. Ook Stephansdom en Musikverein liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten lopen.

        Ruby Lissi Hotel Vienna € 110
        Ruby Lissi Hotel Vienna

        Ruby Lissi Hotel Vienna

        Fleischmarkt 19, Wenen
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Schwedenplatz en Stephansplatz. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Hundertwasserhaus Wenen liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Schwedenplatz en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten lopen.