Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Stephansplatz

Het hart van Wenen bruist van leven met straatartiesten, koetsen, een optocht van winkelend publiek, toeristen en mensen die op zoek zijn naar de perfecte koffie.

Bezoek de Stephansplatz in het centrum van Wenen en geniet van het mooie plein dat overdag en 's avonds bruist van activiteit. Kies een leuk café uit en trek een paar uur uit om de wereld aan je voorbij te laten trekken of breng een bezoek aan de opvallendste gebouwen van de stad: de Stephansdom en het Haas-Haus.

Ga naar de zijkant van de Stephansplatz om de Stephansdom te bewonderen, het bouwwerk waaraan het plein zijn naam dankt. Dit is een van de grootste kathedralen ter wereld. Bekijk het dak eens, dat een patroon heeft met 230.000 geglazuurde dakpannen die een mozaïek vormen van een dubbelkoppige adelaar. Dit was het symbool van de voormalige heersers, de Habsburgers. Ga de kathedraal binnen om aan de drukte van het plein te ontsnappen en om de religieuze werken en kunstschatten te bewonderen.

Wandel, als je klaar bent met het bewonderen van de Stephansdom, naar de overkant van het plein om het postmoderne Haas-Haus te bekijken. Het gebouw, met het postmoderne ontwerp en voorkant van glimmend glas, vormt een totaal contrast met de Stephansdom .

Houd een moment pauze in een café en ga een poosje mensen kijken. In de zomermaanden vragen de beste straatartiesten van Wenen je aandacht. Ga naar de nabijgelegen Kärntner Straße en Graben en leef je uit met een paar uur winkelen.

Op de hoek van deze twee straten vind je een fascinerend overblijfsel uit de middeleeuwen. Beschermd in een glazen stolp bevindt zich de Stock-im-Eisen, een gedeelte van een boom met honderden spijkers die er sinds de 15e eeuw zijn ingeslagen door passerende (hoef)smeden.

Aangezien de Stephansplatz zich in het centrum van de stad bevindt, ligt het op kleine loopafstand van veel andere belangrijke bezienswaardigheden. Als je benen moe worden of je in een romantische bui bent, kun je een rijtuig nemen. Het metrostation op de Stephansplatz is een van de grootste in de stad.


Stephansplatz Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Stephansplatz

Alle 1.234 accommodaties in de buurt van Stephansplatz bekijken
Hotel Imlauer Vienna € 65
Hotel Imlauer Vienna

Hotel Imlauer Vienna

Rotensterngasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Leopoldstadt, Wenen.

  Urania (0,7 km) • Schwedenplatz (0,8 km) • Stephansplatz (1,3 km) • Wiener Prater • Keizerlijk paleis Hofburg (1,8 km) Metrostation Taborstraße ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Nestroyplatz is het 7 minuten lopen.

  Hilton Vienna Plaza € 147
  Hilton Vienna Plaza

  Hilton Vienna Plaza

  Schottenring 11, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten lopen.

   Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 151
   Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

   Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

   Herrengasse 10, Wenen, Wenen
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten lopen.

    The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 186
    The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

    The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

    Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten lopen.

     Hotel Kaiserin Elisabeth € 163
     Hotel Kaiserin Elisabeth

     Hotel Kaiserin Elisabeth

     Weihburggasse 3, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Stephansdom, Albertina en Staatsopera Wenen. Keizerlijk paleis Hofburg ligt op 0,8 km. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Stubentor is het 8 minuten lopen.

      Vienna Marriott Hotel € 173
      Vienna Marriott Hotel

      Vienna Marriott Hotel

      Parkring 12 A, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Ronacher en Weens stadspark. Ook Stephansdom en Musikverein liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stadtpark en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel de France € 125
       Hotel de France

       Hotel de France

       Schottenring 3, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, binnen 10 minuten lopen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Oostenrijks parlementsgebouw. Ook Universiteit van Wenen en Rathaus liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten lopen.

        Austria Trend Hotel Europa Wien € 110
        Austria Trend Hotel Europa Wien

        Austria Trend Hotel Europa Wien

        Kaerntner Strasse 18, Entrance in Neuer Markt 3, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, binnen 5 minuten lopen van Kärntner Strasse, Stephansdom en Stephansplatz. Ook Albertina en Spaanse Rijschool liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten lopen.