Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Avignon

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Avignon

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

De historische stad Avignon is een van de pareltjes van de toch al wonderschone Provence in Zuid-Frankrijk. Binnen de muren van het aan de Rhône gelegen oude centrum kun je eindeloos dwalen door de mooiste straatjes. De stad kwam in de middeleeuwen pas echt tot bloei met de komst van de Pausen uit Rome. Zij lieten in de stad het Pausenpaleis optrekken, een kolossaal gotisch pand dat zijn weerga niet kent in Europa. De nabijgelegen Pont d'Avignon herinnert op fraaie wijze aan vroeger tijden, maar binnen de paleismuren bloeit ook moderne cultuur in de vorm van een kunstwerk van Jeff Koons. Elk jaar in juli staat de stad volledig in het teken van kunst en theater tijdens het wereldberoemde Festival van Avignon.

Vliegen naar Avignon

Hoewel Avignon over een eigen luchthaven beschikt, Avignon – Provence Airport (AVN), is dit vliegveld uitsluitend te bereiken met een vlucht vanaf Engeland of het eiland Corsica. De meest praktische oplossing is daarom om een vlucht te boeken naar de Luchthaven Marseille Provence (MRS), die zo'n uurtje rijden ten zuiden van Avignon ligt. Vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) worden er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten van grote nationale luchtvaartmaatschappijen aangeboden richting Marseille. Deze vluchten doen er zo'n 2 uur over om in Marseille te komen. Ook vanaf Eindhoven Airport (EIN) vertrekken met grote regelmaat directe vluchten naar Marseille. Deze door prijsvechters aangeboden vluchten kunnen als voordelig alternatief dienen voor de vlucht vanaf Schiphol. Zit de vlucht van je keuze er niet tussen? Kijk dan naar de beschikbare rechtstreekse vluchten van Schiphol naar het ongeveer even ver in zuidwestelijke richting gelegen Aéroport Montpellier Méditerrané (MPL). Daarnaast vertrekken er directe vluchten naar Marseille vanaf Brussels Airport (BRU), Brussels South Charleroi Airport (CRL) en Düsseldorf Airport (DUS), wat mogelijk uitkomst biedt als je dicht bij de grens woont.

Voorzieningen op de luchthaven van Avignon

De luchthaven van Avignon is een klein vliegveld met enkele voorzieningen zoals eettentjes en een taxiservice. Het vliegveld van Marseille is beduidend groter en beschikt over diverse faciliteiten. Zo zijn er meerdere winkels met streekproducten waar je leuke souvenirs kunt aanschaffen. Daarnaast beschikt de luchthaven onder andere over een boekhandel, een parfumerie, een juwelier, een sportwinkel en een muziekwinkel. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de supermarkt van het vliegveld of een eettentje of koffiebar bezoeken. Je kunt op de luchthaven gebruikmaken van het wifinetwerk en voor zakenreizigers zijn er vergaderruimtes beschikbaar.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Avignon

Vanaf het vliegveld van Avignon vertrekken bussen naar de stad. Je kunt er ook terecht als je op zoek bent naar een huurauto in Avignon. Het is overigens ook zeer eenvoudig om vanaf Marseille naar Avignon te reizen. Zo vertrekken er treinen van het vliegveld naar het centrum van de stad. Deze treinen doen er gemiddeld zo'n 1 uur over om in Avignon te arriveren. Zo reis je na landing comfortabel van de luchthaven naar je hotel in Avignon. Uiteraard zijn ook op de luchthaven van Marseille diverse autoverhuurders gevestigd.

Informatie over vluchten naar