Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Palais des Papes

Ooit bedoeld als woning en ter bescherming van de 14e-eeuwse pausen van Frankrijk, domineert het tegenwoordig de skyline en het culturele leven van Avignon en is het een van de grootste Europese gotische paleizen.

Het monumentale Palais des Papes (paleis van de pausen) heeft gediend als fort, woning, administratief centrum en als gebedshuis. Zwaar uitgerust met verdedigingstorens, hoge spitsen en dikke muren werd het paleis in de 14e eeuw het hoofdkwartier van de Katholieke Kerk toen Rome werd verscheurd door een politieke machtsstrijd. Vandaag de dag is het paleis een de meest bezochte monumenten van Frankrijk, en het geliefde cultureel centrum van het moderne Avignon.

Het paleis is met haar grootte van ongeveer vier kathedralen een van de grootste constructies uit de gotische tijd. De kamers met hoge plafonds en de grootse schaal waarop het is gebouwd is bewijs van de rijkdom en macht van de Katholieke Kerk. Nadat de pausen Avignon verlieten, werd het paleis achtereenvolgens gebruikt als de locatie voor militaire barakken en gevangenis voordat het in 1906 een museum werd.

Je kunt er meer dan 25 kamers bezichtigen en hoewel veel hiervan geen meubilair meer hebben, is er nog steeds veel te zien. Om je te helpen in te denken hoe het er tijdens de 14e eeuw uitzag, kun je een multimedia audiotour nemen, die aansluiten op de films in de verschillende kamers waarbij 3D-technieken gebruikt worden.

Het paleis is vol prachtige muurschilderingen. Bekijk de muurschilderingen waarbij de natuur als inspiratiebron heeft gediend, te vinden in de pauselijke kamer. Afbeeldingen uit het leven van de heilige Martialis zijn te bewonderen in de St.-Martialiskapel. Bekijk afbeeldingen waarbij gevist en gejaagd wordt in de hertenkamer, die ooit diende als werkkamer van paus Clemens VI. Begeef je vervolgens richting het dakterras voor een goed uitzicht op het paleis, de Rhône en de stad Avignon.

Het Palais des Papes is op het Place du Palais des papes, naast de Notre dame des Doms d'Avignon. Voor een toeslag zijn er het hele jaar door rondleidingen onder leiding van gids beschikbaar. Een aantal hiervan hebben een thema, zoals "De pausen en hun huisdieren" of "Geheim paleis", die je meenemen naar kamers waar je zonder rondleiding niet kunt komen. Voor meer informatie en om te reserveren kun je de officiële website van het paleis bezoeken. Er worden ook het hele jaar door concerten en festivals op het terrein van het paleis gehouden.

Paleis des Papes is het hele jaar geopend.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Pausenpaleis

Alle 1.932 accommodaties in de buurt van Pausenpaleis bekijken
Hotel de I'Horloge
Hotel de I'Horloge

Hotel de I'Horloge

1 Rue Felicien David, Place De I Horloge, Avignon, Vaucluse
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, binnen 5 minuten lopen van Rue de la République en Pausenpaleis. Ook Place de l'Horloge en Hôtel de Ville d'Avignon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op 10 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 21 minuten lopen.

  Central Hotel € 69
  Central Hotel

  Central Hotel

  31 rue de la République, Avignon, Vaucluse
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, binnen 10 minuten lopen van Rue de la République en Pausenpaleis. Ook Lambert-verzameling en Musée Calvet liggen binnen 5 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 25 minuten lopen.

   Avignon Grand Hotel
   Avignon Grand Hotel

   Avignon Grand Hotel

   34 Boulevard Saint Roch, Avignon, Vaucluse
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, binnen 15 minuten lopen van Rue de la République en Pausenpaleis. Ook Lambert-verzameling en Musée Calvet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 28 minuten lopen.

    Hotel Le Cloitre St Louis
    Hotel Le Cloitre St Louis

    Hotel Le Cloitre St Louis

    20 Rue Du Portail Boquier, Avignon, Vaucluse
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, binnen 15 minuten lopen van Rue de la République en Pausenpaleis. Ook Lambert-verzameling en Musée Calvet liggen binnen 10 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 26 minuten lopen.

     La Mirande
     La Mirande

     La Mirande

     4 Place De L Amirande, Avignon, Vaucluse
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, vlak bij Kathedraal van Avignon, Place de l'Horloge en Pausenpaleis. Ook Rocher des Doms en Parc des Expositions liggen binnen 15 km afstand. Station Avignon-Centre ligt op 13 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 22 minuten lopen.

      Garlande Hotel Avignon Centre € 68
      Garlande Hotel Avignon Centre

      Garlande Hotel Avignon Centre

      20 Rue Galante, Avignon, Vaucluse
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, binnen 10 minuten lopen van Place de l'Horloge, Lambert-verzameling en Pausenpaleis. Ook Musée du Petit Palais en Pont Saint-Bénézet liggen binnen 15 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op 8 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 23 minuten lopen.

       Regina Hotel € 69
       Regina Hotel

       Regina Hotel

       6 Rue De La Republique, Avignon, Vaucluse
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum van Avignon, binnen 10 minuten lopen van Rue de la République en Pausenpaleis. Ook Place de l'Horloge en Hôtel de Ville d'Avignon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op 9 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 21 minuten lopen.

        Hotel d'Europe € 197
        Hotel d'Europe

        Hotel d'Europe

        12 Place Crillon, Avignon, Vaucluse
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Avignon ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Rue de la République en Pausenpaleis. Ook Musée Juif Comtadin en Musée Calvet liggen binnen 5 minuten lopen. Station Avignon-Centre ligt op 13 minuten lopen en naar Station Villeneuve-lès-Avignon is het 16 minuten lopen.