Goedkope vluchten naar Brussel

Voordeligste vluchten naar Brussel

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 70 voor enkele vluchten en € 70 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Brussels Airlines
Brussels Airlines
Pegasus Airlines
Lufthansa
KLM

Over Brussel

Een vlucht naar Brussel betekent een reis naar het hart van Europa. Door de aanwezigheid van het Europees Parlement is Brussel een stad met internationale flair. De stad van Manneken Pis en het Atomium heeft echter ook een groot cultureel erfgoed. De Belgische hoofdstad is een ware magneet voor nostalgici, trendy cityhoppers en cultuurliefhebbers.

Vluchten naar Brussel

Voor een rechtstreekse vlucht naar Brussel heeft de luchthaven Schiphol Amsterdam (AMS) het snelste aanbod. Vanaf Schiphol vertrekken dagelijks meerdere directe vluchten met een reguliere maatschappij in 45 minuten naar Brussels Airport (BRU). Met een of twee tussenstops vlieg je met reguliere maatschappijen vanaf Rotterdam Airport (RTM) met een minimale reistijd van 4 uur, of vanaf Düsseldorf International Airport (DUS) in 3 uur en 40 minuten.

Voorzieningen en accommodatie op de luchthaven van Brussel

Bij aankomst op Brussels Airport kun je terecht voor een hapje en een drankje in een van de vele restaurants en bars. Vergeet niet nog even wat Belgische bonbons, biertjes, sieraden of parfums te kopen in de duty free shops. In de aankomsthal zijn cafés, boetieks en een copyshop voor internet, fax en print. Vlakbij de luchthaven zijn er verschillende hotels, die gasten een gratis shuttledienst aanbieden.

Vervoer naar het stadscentrum

De luchthaven ligt op 15 kilometer afstand van Brussel centrum. Je kunt je verplaatsen per taxi, bus of trein. De taxistandplaats is voor de aankomsthal. De luchthaven heeft verschillende verdiepingen. Vanaf verdieping 0, onder de aankomsthal, vertrekt de bus. De trein vertrekt meerdere keren per uur naar Brussel Noord, Centraal en Zuid vanaf verdieping -1 onder de terminals. Alle etages zijn met de lift makkelijk te bereiken. In ruim een kwartier bereik je het centrum met een vooraf online gehuurde auto of een taxi.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt Brussel vliegveld genoemd?
Brussel (BRU-Brussel-Nationaal) is een van de grootste luchthavens in Brussel.
Hoe ver is BRU van het centrum van Brussel?
Brussel (BRU-Brussel-Nationaal) is 11 kilometer van het centrum van Brussel, dus wees voorbereid op een kort reisje voordat je het centrum bereikt.
Kan ik nu naar Brussel vliegen?
Maak je vliegreis naar Brussel zo simpel mogelijk door eerst een bezoek te brengen aan onze Covid-19 Travel Advisor. Dit is de snelste manier om up-to-date te blijven over de actuele reisbeperkingen, quarantainemaatregelen en de laatste informatie over COVID-19.
Waar kan ik meer informatie vinden over het wijzigen of annuleren van mijn vlucht naar Brussel?
Meer informatie over het wijzigen of annuleren van je vlucht naar Brussel vind je op onze klantenservicepagina.
Op welke manier vind ik voordelige vluchten naar Brussel met een flexibel wijzigingsbeleid?
Veel airlines bieden de optie om je vlucht zonder een wijzigingstoeslag om te boeken. Je betaalt enkel het verschil tussen de oorspronkelijke vlucht en de nieuwe geselecteerde vlucht. Wanneer je zoekt naar vluchten naar Brussel, kun je de filter ‘Geen wijzigingstoeslagen’ selecteren.
Wat is het ideale vliegveld om Brussel te bereiken?
Wie naar Brussel vliegt, kan kiezen voor een van de twee grote vliegvelden. Brussel (BRU-Brussel-Nationaal) vind je op 11 kilometer afstand van het stadscentrum. Charleroi (CRL-Brussel Zuid Charleroi) is hier 45 kilometer vandaan.
Hoeveel vliegtuigmaatschappijen vliegen op Brussel?
Er zijn in totaal 60 luchtvaartmaatschappijen die Brussel verbinden met 219 luchthavens over de hele wereld.
Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Brussel?
Doorgaans kiezen reizigers ervoor om met Iberia, Brussels Airlines of Air Europa naar Brussel te gaan. Iberia vliegt het meest naar deze stad en het merendeel van de passagiers komt binnen vanuit La Castellana.
Hoeveel directe vluchten gaan er naar Brussel?
Met ongeveer 2.151 non-stop vliegroutes per week, ben je voor je het weet geland in Brussel.
Van waaruit vertrekken de populairste vluchten naar Brussel?
Vliegtuigpassagiers komen vaker dan gemiddeld vanuit Stadscentrum, Meco of Latina als ze naar Brussel reizen.
Hoelang duurt de vlucht naar Brussel?
De luchthaven van vertrek bepaalt uiteraard de vluchtduur. Van Stadscentrum naar Brussel is het 1 uur en 54 minuten vliegen. Vanaf Meco is dit 2 uur en 32 minuten en vanaf Latina duurt deze vlucht gemiddeld 2 uur en 12 minuten.
Hoe vind je de voordeligste vliegtickets naar Brussel?
Wacht niet te lang met het reserveren van je vliegtickets naar Brussel. Dat is een van de tactieken die de fervente reiziger vaak toepast. Ruim op tijd je vliegtickets vastleggen, geeft je meestal meer opties en betere vliegdeals. Daarnaast is het ook een goed idee om wat online onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken. Als Brussel meerdere luchthavens heeft, kun je met een beetje mazzel een goedkoop vliegticket bemachtigen voor een wat verder gelegen vliegveld. Ten slotte, onthoud dat snel boeken voordeel oplevert. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de gemiddelde ticketprijzen en houd je creditcard in de aanslag om direct jouw ticket aan te schaffen. De beste deals zijn vaak snel weg.
Hoe overleef je je vlucht naar Brussel?
Als je niet goed voorbereid bent, kan vliegen een behoorlijke impact hebben op je gemoedstoestand. Maar geen paniek: met deze tips heb je een ontspannen start van je vakantie in Brussel.Wat je het beste mee kunt nemen in je handbagage:

  • Een vliegreis hoeft geen stress op te leveren als je de juiste spullen inpakt. Op de eerste plaats: toiletartikelen. Handig om bij je hebben, zijn een tandenborstel, tandpasta en een lippenbalsem, een paar extra sokken, maar ook wat fijne lectuur. Reserveer ook wat ruimte voor je laptop, mobiele telefoon en opladers, de nodige medicijnen en een comfortabel reiskussen. Wat ook niet mag ontbreken, zijn natuurlijk je paspoort of ID-kaart, overige reisdocumenten en wat geld voor onderweg.

Neem de volgende spullen niet mee in je handbagage:

  • Hoewel de lijst van beperkt toegestane items per vliegtuigmaatschappij verschilt, kun je ervan uitgaan dat er niks in je handbagage mee mag dat scherp, (licht) ontvlambaar of explosief is. Voorbeelden hiervan zijn scheermessen, scharen, vuurwerk en gasflessen. Ook sportuitrusting, zoals honkbalknuppels, en andere items die letsel kunnen toebrengen aan medepassagiers, zoals zwaarden en geweren, worden niet toegestaan.

Welke kleren aan te doen als je gaat vliegen:

  • De smalle gangpaden van je vliegtuig zijn niet bepaald geschikt voor een modeshow. Draag comfortabel zittende kleding en denk eraan om een vest of trui mee te nemen, aangezien het fris kan worden tijdens de vlucht. Dichte, platte schoenen zijn ook een goede keuze.
  • Een gevaarlijke conditie, bekend als diepe veneuze trombose, kan een risico vormen tijdens langeafstandsvluchten. Dit kan het resultaat zijn van een slechte doorbloeding en inactiviteit. Door regelmatig je voeten en benen te bewegen, kun je dit voorkomen. Het dragen van een goed paar steunkousen helpt ook.

Hoe kom je snel voorbij de luchthavenbeveiliging als je naar Brussel vliegt?
Je trip naar Brussel wordt een stuk makkelijker met de juiste voorbereiding. Ontdek hier onze handige tips om stressvrij door de beveiliging te komen:

  • De security wil eerst controleren of je een geldig paspoort hebt en de juiste reisdocumenten. Houd ze paraat voor controle.
  • Je jas, riem, sleutels en inhoud van je zakken, zoals earphones of earbuds, zullen in een bak door de securityscanner moeten. Het gaat sneller als je ze alvast verwijdert voordat je aan de beurt bent.
  • Je zult eventjes afstand van je digitale wereld moeten doen. Je telefoon, tablet en eventuele andere elektronische apparaten dienen ook apart door de scanner te gaan.
  • Gels of vloeistoffen, zoals shampoo of parfum, die je mee wilt nemen in je handbagage, mogen niet groter zijn dan 100 milliliter per item. Ook dienen al deze items in een doorzichtige, afgesloten zak van maximaal 1 liter gepresenteerd te worden bij de controle.
  • De juiste schoenenkeuze kan je een hoop tijd besparen. Hoge laarzen en andere stevige stappers dien je vaak uit te doen bij de controle. Lichte sneakers meestal niet.
  • Luchtvaartmaatschappijen staan doorgaans geen schaartjes of scherpe voorwerpen toe aan boord. Als je deze toch wilt meenemen, berg ze dan veilig op in je ruimbagage.

Informatie over vluchten naar Brussel
Luchthaven van aankomst
Brussel-Nationaal
IATA-code luchthaven van aankomst
BRU
Naam stad van aankomst
Brussel
Retourprijs
€ 614

Populaire vluchten naar Brussel

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 70 voor enkele vluchten en € 70 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Eurostar