Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie


Topactiviteiten in het bruisende Brussel

Brussel wordt ook wel de hoofdstad van Europa genoemd. In de stad vind je veel Europese instellingen. Ondanks deze grote naam is Brussel in vergelijking met andere Europese hoofdsteden een overzichtelijke stad. In de binnenstad is vrijwel alles te belopen en met het openbaar vervoer ben je binnen enkele minuten in de wijken buiten het centrum. Er zijn bovendien een hoop dingen om te doen in Brussel zoals een bezoek aan verscheidene musea en aan de gezellige Afrikaanse wijk.

Kunst en cultuur in Brussel

Wanneer je een vlucht naar Brussel hebt gevonden en een kamer in een van onze hotels in Brussel hebt geboekt

kun je de stad gaan ontdekken. Een van de bezienswaardigheden in Brussel is de Kunstberg. Naast een prachtig aangelegde tuin kun je hier verschillende kunstmusea boeken. Op deze berg die vlak bij het Station Brussel-Centraal ligt zijn maar liefst 12 musea gesitueerd. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België beschikt bijvoorbeeld over een gevarieerde collectie kunst vanaf de 15e eeuw tot nu. Deze collecties zijn verspreid over verschillende kleinere musea zodat je altijd een tentoonstelling vindt die bij je past. Een ander interessant museum op de Kunstberg is het Muziekinstrumentenmuseum. Dit museum vertoont verschillende klassieke moderne en exotische muziekinstrumenten. In het museum kom je meer te weten over de oorsprong gebruik en geluid van deze instrumenten.

Klein Afrika in Brussel

Als je naar Afrika gaat ben je natuurlijk erg lang onderweg. Maar wanneer je graag het gevoel van Afrika in Brussel wilt beleven is het zeker aan te raden om naar Matonge te gaan. De wijk ligt op een paar honderd meter afstand van het Europese kwartier het contrast lijkt haast niet groter te kunnen zijn. Tijdens de jaren 60 besloot een grote groep Congolezen in Brussel te gaan studeren en zich te vestigen in de wijk. Er zijn hier talloze winkeltjes waar je Afrikaanse souvenirs kunt kopen. Daarnaast vind je er veel restaurants waar je voor weinig geld lekkere Afrikaanse specialiteiten kunt uitproberen. 's Avonds verandert de wijk in een bruisend uitgaansgebied waar Afrikaanse beats gedraaid worden. Laat vooral je stijve heupen thuis want hier kan zeker gedanst worden.

Brussel als het paradijs voor chocoladeliefhebbers

Een activiteit in Brussel die je absoluut niet mag overslaan is het eten van heel veel chocolade. België staat bekend om zijn chocolateries en in Brussel zijn er heel wat te vinden. Van simpele pralines tot intrigerende smaken zoals lavendel en chili. Een chocoladewandeling en -workshop in Brussel biedt een leuke excursie aan. Naast een rondleiding door de stad krijg je te weten hoe een chocolatier te werk gaat. Je mag het bovendien zelf onder deskundige begeleiding proberen. Op elke hoek van de straat staat daarnaast een wafelkraam. Voor een paar euro koop je hier de lekkerste wafels. Je kunt kiezen voor een simpele wafel met suiker maar ook extravagante wafels met chocola aardbeien en slagroom nemen.

Kaart

Waar overnachten in Brussel

Benedenstad

Benedenstad staat bekend om zijn fascinerende musea en leuke brouwerijen en er valt heel wat te beleven. Bezoek topbezienswaardigheden, zoals La Grand Place en Manneken Pis, en neem de metro bij Station Bourse-Beurs of Station Anneessens om de stad verder te verkennen.

ToursTheatersLivemuziek

Europese Wijk

Reizigers trekken naar Europese Wijk voor zijn geweldige bars. Neem de metro bij Station Maalbeek-Maelbeek of Station Kunst-Wet en verken topbezienswaardigheden zoals Parlementsgebouw van de Europese Unie.

BusinessMuseumsRomantisch

Bovenstad

Geniet van het fantastische uitgaansleven in Bovenstad. Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België is zeker een bezoek waard en je kunt de metro nemen bij Station Maalbeek-Maelbeek of Station Kunst-Wet om meer van Brussel te zien.

MuseumsArchitectuurTheaters

Quartier du Centre - Centrumwijk

Maak wat tijd vrij in Quartier du Centre - Centrumwijk om bezienswaardigheden zoals La Grand Place en Manneken Pis te bezoeken. Apprecieer de interessante musea en neem de metro bij Station Bourse-Beurs om de stad verder te verkennen.

TheatersCultuurLivemuziek

Kastelijn

Reizigers trekken naar Kastelijn voor zijn keuze aan eetgelegenheden. Neem de metro bij Trinité Tram Stop of Bailli Tram Stop en verken topbezienswaardigheden zoals Louizalaan.

MonumentenLuxeVriendelijke mensen

Wijk Midi-Lemonnier - Zuid-Lemonnier

Reizigers trekken naar Wijk Midi-Lemonnier - Zuid-Lemonnier voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Neem de metro bij Station Anneessens als je de omgeving verder wilt verkennen.

Vriendelijke mensenWandelenDineren

Brussel - een verbinding tussen het heden en het verleden

Deze video is geproduceerd door FramfilmBrussel heeft heel veel te bieden. In deze video worden een aantal plekken uitgelicht die je kunt...

Het team van Expedia
Brussel - een verbinding tussen het heden en het verleden. Opent een nieuw venster.

Volg je striphelden in Brussel!

Een goed begin van jullie weekendje Brussel: de Grote Markt in het historische centrum van de stad. Je ziet meteen waarom dit plein op de...

Het team van Expedia
Volg je striphelden in Brussel!. Opent een nieuw venster.

Een weekend vol romantiek in Brussel

Geen betere plek om je romantische weekend Brussel te beginnen dan hier: op de Grote Markt. Overal om je heen zie je de romantische krullen...

Het team van Expedia
Een weekend vol romantiek in Brussel. Opent een nieuw venster.

5x kindvriendelijke musea in Brussel

De Europese instellingen, cultuur en lekker eten: Brussel staat bekend om een hoop dingen, maar kindvriendelijkheid is daar niet een van. Onterecht! Want ook...

Het team van Expedia
5x kindvriendelijke musea in Brussel. Opent een nieuw venster.