Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Brussel

Zie alle 12 activiteiten in Brussel

Topactiviteiten in het bruisende Brussel

Brussel wordt ook wel de hoofdstad van Europa genoemd. In de stad vind je veel Europese instellingen. Ondanks deze grote naam is Brussel in vergelijking met andere Europese hoofdsteden een overzichtelijke stad. In de binnenstad is vrijwel alles te belopen en met het openbaar vervoer ben je binnen enkele minuten in de wijken buiten het centrum. Er zijn bovendien een hoop dingen om te doen in Brussel zoals een bezoek aan verscheidene musea en aan de gezellige Afrikaanse wijk.

Kunst en cultuur in Brussel

Wanneer je een vlucht naar Brussel hebt gevonden en een kamer in een van onze hotels in Brussel hebt geboekt

kun je de stad gaan ontdekken. Een van de bezienswaardigheden in Brussel is de Kunstberg. Naast een prachtig aangelegde tuin kun je hier verschillende kunstmusea boeken. Op deze berg die vlak bij het Station Brussel-Centraal ligt zijn maar liefst 12 musea gesitueerd. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België beschikt bijvoorbeeld over een gevarieerde collectie kunst vanaf de 15e eeuw tot nu. Deze collecties zijn verspreid over verschillende kleinere musea zodat je altijd een tentoonstelling vindt die bij je past. Een ander interessant museum op de Kunstberg is het Muziekinstrumentenmuseum. Dit museum vertoont verschillende klassieke moderne en exotische muziekinstrumenten. In het museum kom je meer te weten over de oorsprong gebruik en geluid van deze instrumenten.

Klein Afrika in Brussel

Als je naar Afrika gaat ben je natuurlijk erg lang onderweg. Maar wanneer je graag het gevoel van Afrika in Brussel wilt beleven is het zeker aan te raden om naar Matonge te gaan. De wijk ligt op een paar honderd meter afstand van het Europese kwartier het contrast lijkt haast niet groter te kunnen zijn. Tijdens de jaren 60 besloot een grote groep Congolezen in Brussel te gaan studeren en zich te vestigen in de wijk. Er zijn hier talloze winkeltjes waar je Afrikaanse souvenirs kunt kopen. Daarnaast vind je er veel restaurants waar je voor weinig geld lekkere Afrikaanse specialiteiten kunt uitproberen. 's Avonds verandert de wijk in een bruisend uitgaansgebied waar Afrikaanse beats gedraaid worden. Laat vooral je stijve heupen thuis want hier kan zeker gedanst worden.

Brussel als het paradijs voor chocoladeliefhebbers

Een activiteit in Brussel die je absoluut niet mag overslaan is het eten van heel veel chocolade. België staat bekend om zijn chocolateries en in Brussel zijn er heel wat te vinden. Van simpele pralines tot intrigerende smaken zoals lavendel en chili. Een chocoladewandeling en -workshop in Brussel biedt een leuke excursie aan. Naast een rondleiding door de stad krijg je te weten hoe een chocolatier te werk gaat. Je mag het bovendien zelf onder deskundige begeleiding proberen. Op elke hoek van de straat staat daarnaast een wafelkraam. Voor een paar euro koop je hier de lekkerste wafels. Je kunt kiezen voor een simpele wafel met suiker maar ook extravagante wafels met chocola aardbeien en slagroom nemen.

Kaart

Discover neighborhoods in Brussel

Benedenstad

Benedenstad staat bekend om zijn fascinerende musea en leuke brouwerijen en er valt heel wat te beleven. Bezoek topbezienswaardigheden, zoals La Grand Place en Manneken Pis, en neem de metro bij Station Bourse-Beurs of Station Anneessens om de stad verder te verkennen.

ToursTheatersLivemuziek

Europese Wijk

Reizigers trekken naar Europese Wijk voor zijn geweldige bars. Neem de metro bij Station Maalbeek-Maelbeek of Station Kunst-Wet en verken topbezienswaardigheden zoals Parlementsgebouw van de Europese Unie.

WolkenkrabbersMuseumsRomantisch

Bovenstad

Geniet van het fantastische uitgaansleven in Bovenstad. Parlementsgebouw van de Europese Unie is zeker een bezoek waard en je kunt de metro nemen bij Station Maalbeek-Maelbeek of Station Kunst-Wet om meer van Brussel te zien.

MuseumsArchitectuurTheaters

Quartier du Centre - Centrumwijk

Maak wat tijd vrij in Quartier du Centre - Centrumwijk om bezienswaardigheden zoals La Grand Place en Manneken Pis te bezoeken. Apprecieer de interessante musea en neem de metro bij Station Bourse-Beurs om de stad verder te verkennen.

TheatersCultuurLivemuziek

Quartier du Sablon - Zavelwijk

Ontdek Quartier du Sablon - Zavelwijk dat bekendstaat om zijn bars. Trek naar de populaire attracties, zoals Louizalaan en Kleine Zavel. Je kunt de metro nemen bij Station Louise-Louiza om het gebied verder te verkennen.

Vriendelijke mensenFestivalsBars

Kastelijn

Kastelijn is een populaire bestemming voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Als je op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, kun je een uitje naar Louizalaan of Hortamuseum plannen.

MonumentenLuxeVriendelijke mensen