België

Reisgids
België inclusief een plein en nachtleven
Waar kun je nog beter genieten van gastronomie en kunst dan in middeleeuwse steden? Breng een bezoekje aan de abdijbrouwerijen en bewonder de koninklijke paleizen uit de voorbije eeuwen.

Overal in de drie regio's van België - Wallonië, Vlaanderen en Brussel - kun je leren over de Middeleeuwen en de vele oorlogen die hier gevoerd werden, de artistieke cultuur, oude kastelen en tuinen. Bezoek de abdijen waar oude bierrecepten nog steeds worden gevolgd om enkele van de beste bieren ter wereld te creëren!

Begin je Belgische avontuur in de hoofdstad, Brussel, waar het Franstalige Wallonië en Nederlandstalige Vlaanderen grenzen. Breng enkele zomerdagen door in Brussel en wandel door het Koninklijke Paleis van Brussel en tuinen of picknick in het reusachtige Jubelpark, dat in het hart van de museumbuurt ligt. Bezoek enkele van de meer dan 80 musea en kunstgaleries in de stad. Probeer een goedkoop stukje antiek te vinden op de markten van de Marollen of de Grote Zavel.

Antwerpen, in het noorden van Vlaanderen, beschikt over een uitmuntende verzameling van musea en grootse kerken. In en buiten het stadscentrum vind je zowel ongewone boetieken als kroegen, waar je de beste brouwsels van Vlaanderen kunt bestellen. Breng een bezoek aan de 16e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal om schilderijen van Rubens te zien of ga naar Het Steen, een oud kasteel dat nu het Stedelijk Museum voor Archeologie en Maritieme Geschiedenis huisvest.

Meer naar het westen toe vind je Brugge en Gent, die vooral bekend zijn voor hun ongelofelijk goed bewaarde middeleeuwse architectuur en geschiedenis. Brugge zelf is opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed en heeft meer dan 20 musea, waarvan vele werken van bekende Vlaamse artiesten tentoonstellen, waaronder Jan van Eyck. Verken het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde, een collectie van mooie witte gebouwen met een museum over de begijnen, een oude religieuze kloosterorde. Stap de bonbonwinkels of Belgische frituren binnen en proef twee van de bekendste lekkernijen uit België.

Het aantal kastelen in België kan overweldigend zijn, van de middeleeuwse burchten tot de aristocratische kastelen van de 15e tot de 19e eeuw. Verschillende kastelen bevinden zich in de binnenstad, zoals het Gravensteen in Gent, hoewel de sprookjesachtige kastelen van Namen en enkele van de abdijbrouwerijen een ritje met de auto waard zijn. Bezoek de Abdij van Maredsous, de Abdij van Westvleteren, Scourmont of Orval en denk terug aan je favoriete Belgische moment terwijl je geniet van een artisanaal biertje.

Populaire steden in België

La Grand Place toont een plein, kasteel of paleis en een stad
Brussel
Staat bekend om Business, Tours en Museums
Een kosmopolitische mengeling van culturen, architectuur en uitstekend eten komt hier samen in een koninklijke omgeving.

Redenen voor een bezoekje

 • La Grand Place
 • Manneken Pis
 • Parlementsgebouw van de Europese Unie
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal toont een kerk of kathedraal, een stad en straten
Antwerpen
Staat bekend om Winkelen, Historisch en Business
Bezoek deze Vlaamse stad vlak bij de Nederlandse grens voor een gezellig shopweekend, cultureel weekendje weg of actief verblijf met het hele gezin.

Redenen voor een bezoekje

 • Grote Markt
 • Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
 • Stadhuis van Antwerpen
Brugge toont een kerk of kathedraal, een rivier of beek en een huis
Brugge
Staat bekend om Historisch, Tours en Chocola
Middeleeuwse architectuur, meanderende kanalen en uitstekende chocolade en bier: geen wonder dat meer dan 2 miljoen toeristen elk jaar deze Belgische stad aandoen.

Redenen voor een bezoekje

 • Grote Markt
 • Minnewater
 • Belfort van Brugge
Gent toont varen en een stad
Gent
Staat bekend om Historisch, Tours en Kunst
Wandel door de charmante straten, parken en musea van deze Vlaamse stad, geroemd voor zijn goed bewaarde middeleeuwse stadscentrum.

Redenen voor een bezoekje

 • Gravensteen
 • Stadhuis van Gent
 • Sint-Baafskathedraal
Koninklijke Opera van Wallonië bevat interieur en theaters
Luik
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Operagebouwen
Breng een bezoek aan Luik! Geniet van het historische erfgoed, het aquarium en de opera.

Redenen voor een bezoekje

 • Koninklijke Opera van Wallonië
 • Sint-Lambertusplein
 • Montagne de Beuren
Oostende bevat historische architectuur en historisch erfgoed
Oostende
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Kunst
Deze populaire badplaats leent zich uitstekend voor dagjes aan het strand, cultuur snuiven en museumbezoekjes. Geniet van dit fantastische stukje Vlaanderen.

België

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: