Topactiviteiten in Antwerpen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Grote Markt in Antwerpen inclusief een stad, nachtleven en historische architectuur

Het rijke aanbod aan activiteiten in historisch Antwerpen

Voor een leuke stedentrip hoef je niet meteen het vliegtuig te pakken. Ook vlak over de grens liggen prachtige steden op je te wachten. Neem bijvoorbeeld het Belgische Antwerpen. Antwerpen is al eeuwenlang een belangrijke handels- en havenstad, en heeft dan ook een charmant oud centrum met imposante monumenten. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waarvan de torenhoge spits in de wijde omtrek te zien is. Er zijn echter ook tal van andere leuke bezienswaardigheden in Antwerpen. Zo is er de beroemde dierentuin ZOO Antwerpen, en kun je het geboortehuis van de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens bezichtigen.

Geniet van het uitzicht vanaf de toren van de Antwerpse Kathedraal

De indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is ongetwijfeld de grootste blikvanger van Antwerpen. Met zijn 123 meter hoogte is de torenspits van dit godshuis de hoogste kerk van de Benelux. Van binnen is de kathedraal minstens net zo mooi als van buiten. Zo kun je er optimaal genieten van de prachtige glas-in-loodramen, en er een blik werpen op eeuwenoude olieverfschilderijen en schitterend bewerkte houten koorbanken. Beklim naar afloop ook zeker de toren van de kathedraal. Vanaf 90 meter hoogte van het weidse uitzicht genieten is een van de leukste dingen om te doen in Antwerpen. Wie liever een georganiseerde excursie in Antwerpen boekt, kan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en een aantal andere monumenten ook bezoeken tijdens een middagtour door Antwerpen.

Kom dieren kijken in ZOO Antwerpen

Ook een dagje naar ZOO Antwerpen behoort tot de meest geliefde activiteiten in Antwerpen. Deze dierentuin biedt een thuis aan bijna 1000 diersoorten van over de hele wereld. Je ziet er natuurlijk bekende beesten als tijgers en giraffes, maar ZOO Antwerpen heeft ook bijzondere diersoorten als dwergpanda's en steppeslurfhonden. Wanneer je toch in de buurt bent, mag je een bezoek aan het naastgelegen Centraal Station van Antwerpen zeker niet missen. Met zijn grote raampartijen en marmeren zuilen is dit station ook een bezoekje waard voor wie niet van plan is om met de trein te reizen. Overigens is het goed te doen om vanuit Antwerpen de trein te pakken voor een dagtripje naar Brussel. Tijdens een hop-on, hop-off tour door Brussel kun je binnen een dag de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zien.

Een greep uit de beste musea van de stad

Antwerpen heeft ook een rijk aanbod aan goede musea. Voor liefhebbers van kunst en geschiedenis is het Rubenshuis een echte aanrader. Dit museum is gevestigd in het pand waar de Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens heeft gewoond en gewerkt. Het museum bezit een grote collectie aan schilderijen, beeldhouwwerken en wandtapijten van Rubens. Een tweede bijzonder museum is Museum Plantin-Moretus, dat gewijd is aan de geschiedenis van de boekdrukkunst. Onze website helpt je bij het plannen van je ideale tripje naar Antwerpen. Zo kun je er kiezen uit tientallen fijne hotels in Antwerpen, van budgethotels tot vijfsterrenpaleisjes. Natuurlijk kun je ook een vlucht naar Antwerpen bij ons boeken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.



Populaire plekken om te bezoeken