Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Een auto huren in Antwerpen

Met de auto in Antwerpen

Antwerpen is grootste stad van België, gelegen aan de Schelde in het noorden van het land. Boek via Expedia een huurauto en grijp de kans om de ‘Sinjorenstad’ beter te verkennen, van de Kaaien in trendy Het Zuid tot de heroplevende buurten rond Het Eilandje en Den Dam.

Een auto huren in Antwerpen

Huurauto’s kunnen via Expedia op diverse locaties geboekt worden. Probeer de verhuurders aan de rand van het stadscentrum, bij de luchthaven ten oosten van Antwerpen of bij het Centraal Station voor je ideale voertuig. Omdat afstanden niet groot zijn, kun je even goed buiten de stad een auto huren als je bijvoorbeeld meer van België wilt zien. Brussels Airport biedt waarschijnlijk de meeste keuze. Je vindt er zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven. Kies een Mini of Compact auto voor het centrum, zodat je door de kleine straatjes kunt navigeren. Reserveer een Standaard of zelfs Premium auto met airco als je meer dan alleen de stad wilt bezoeken. Let bij het huren wel op dat je een creditcard nodig hebt en er doorgaans een minimumleeftijd van 21 jaar in België geldt bij autoverhuur.

Autorijden in Antwerpen

Antwerpen is een drukke stad in een land met een van de drukste wegennetwerken ter wereld, dus wees voorbereid op files als je rond 8 uur ‘s morgens of 5 uur ’s avonds door de stad wilt rijden. De stad wordt goed bediend door de autosnelwegen uit Nederland (A4, A16 en A67) en de andere grote Belgische steden. Let op de ringweg rond Antwerpen goed op, want afritten volgen elkaar snel op. Ook in het centrum is het goed uitkijken; bussen, trams, voetgangers en fietsers genieten altijd van voorrang als je de weg met hen deelt. Als je in het centrum wilt parkeren, dan raden we aan een parkeergarage of –plaats te vinden buiten de Leien, de binnenste ringweg van de stad. Van hieruit is het max. 5 minuten lopen naar de oude binnenstad.

Wil je ook graag in Antwerpen verblijven? Bekijk dan hier ons aanbod hotels in Antwerpen.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Antwerpen

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Antwerpen?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Antwerpen.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Antwerpen?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Antwerpen .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Antwerpen?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Antwerpen?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.