Voordeligste vluchten naar Genova

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 78 voor enkele vluchten en € 128 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Genua is een prachtige historische stad met een fraaie ligging aan de Ligurische Zee. In de grote haven meren talloze cruiseschepen aan. Genua weet bezoekers te trekken met haar overduidelijk rijke historie. Neem een kijkje bij 42 bouwwerken van de weelderige Palazzi dei Rolli en proef de gezellige sfeer bij de Mercato Orientale. Voor nog meer indrukwekkende architectuur ga je naar de Cattedrale di San Lorenzo uit de twaalfde eeuw en de barokke Basilica della Santissima Annunziata del Vastato uit de zestiende eeuw. De wijk Boccadasse mag je ook niet overslaan. Deze historische plek grenst direct aan het water en ademt een knusse en authentieke sfeer met haar pastelkleurige huizen.

Vliegen naar Genua

Aeroporto di Genova Cristoforo Colombo (GOA), vernoemd naar Christoffel Columbus die in Genua werd geboren, ligt op een kunstmatig eiland op 7,5 kilometer van het centrum van Genua. Vanuit Nederland vertrekken alleen rechtstreekse vluchten naar deze bestemming vanaf Amsterdam. In België gaan er rechtstreekse vluchten vanuit Brussel. De vlucht duurt een kleine 2 uur. Je kunt ook kiezen voor een vlucht naar een nabijgelegen stad. In Italië liggen de luchthavens van Turijn en Milaan beide op ongeveer 2 uur rijden van Genua. Je kunt vanaf Amsterdam en Brussel rechtstreeks naar Turijn vliegen en naar Milaan vertrekken rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en Keulen/Bonn. Nice in Frankrijk ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Genua. Deze luchthaven heeft, net als Milaan, rechtstreekse verbindingen met Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en Keulen/Bonn.

Voorzieningen op de luchthaven van Genua

De luchthaven van Genua is vrij compact met één terminal. Je kunt hier gemakkelijk wat te eten of te drinken verkrijgen bij een koffiebar, kiosk of ijssalon. Daarnaast is er ook een restaurant waar je van een complete maaltijd kunt genieten. De luchthaven herbergt ook een handjevol winkels. Houd er rekening mee dat je binnen de EU niet belastingvrij kunt winkelen bij de dutyfreeshop. Je hebt tot maximaal 3 uur gratis wifitoegang in de terminal. In de lounge is gebruik van wifi onbeperkt en gratis. Je kunt een op de begane grond een toegangspas voor de lounge kopen. Op de begane grond zijn ook de geldautomaten te vinden. Vertrekt je vlucht heel vroeg? Dan kan het handig zijn om via Expedia een hotel in de buurt van de luchthaven van Genua te boeken.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Genua

Je kunt vanaf de luchthaven van Genua op verschillende manieren verder reizen. Er rijdt een bus tegen voordelig tarief in een half uur naar de treinstations Brignole en Piazza Principe. Hier kun je eventueel overstappen op de trein naar een andere bestemming. Je kunt de bustickets online vooraf tegen korting reserveren. De bus rijdt 7 dagen per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Er rijden ook bussen naar andere bestemmingen buiten het centrum, zoals Tigullio. Daarnaast rijden er natuurlijk taxi's vanaf de luchthaven en is het mogelijk om zelf een auto te huren. Als je alles vooraf geregeld wilt hebben, boek je via Expedia heel gemakkelijk een huurauto in Genua. Houd rekening met tolwegen onderweg.

Populaire vluchten naar Genova

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 78 voor enkele vluchten en € 128 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.