Begin van hoofdinhoud
Icoon voor retourreis
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Limoges

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Limoges

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Al in de tijd van de Romeinen was Limoges een belangrijk knooppunt in het midden van Frankrijk. Vandaag de dag is de stad nog altijd een prima uitvalsbasis, fraai gelegen tussen de spectaculaire natuurgebieden en historische stadjes van de vroegere regio Limousin. Maar waarom helemaal uitwijken als Limoges zelf al zoveel te bieden heeft? In de knusse straatjes van het oude centrum vind je, naast leuke winkeltjes en eettentjes, onder meer een imposante gotische kathedraal, diverse musea, historische binnenplaatsen als het Cour du Temple en de gezellige oude wijk Quartier de la Boucherie. Ook natuurliefhebbers komen niets tekort met het Aquarium du Limousin en het nabijgelegen Parc Zoo du Reynou; perfecte bestemmingen voor een dagje uit met het hele gezin.

Vliegen naar Limoges

Limoges beschikt over een eigen luchthaven, het Aéroport International de Limoges (LIG) dat op zo'n 10 kilometer van het centrum van de stad ligt. De vluchten naar dit vliegveld vertrekken voornamelijk naar bestemmingen in het binnenland en een aantal Engelse steden. De beste manier om naar Limoges te vliegen is dan ook vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) met een overstap op Southampton Airport (SOU). In het gunstigste geval neemt je overstap in Southampton slechts 45 minuten in beslag en doe je er in totaal 3,5 uur over om in Limoges aan te komen. De vluchten naar Southampton vertrekken echter alleen in het hoogseizoen, waardoor het vaak meer voor de hand ligt om een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar de nabijgelegen Luchthaven Bordeaux-Mérignac (BOD) te boeken. De vluchten naar Bordeaux vertrekken dagelijks en worden door zowel prijsvechters als nationale maatschappijen aangeboden. De reistijd bedraagt in dit geval zo'n 1 uur en 45 minuten. Vanaf Bordeaux is het nog ongeveer 2,5 à 3 uur rijden naar Limoges.

Voorzieningen op de luchthaven van Limoges

Het vliegveld van Limoges is weliswaar vrij klein, maar beschikt toch over een aantal prettige en onmisbare voorzieningen. Zo is er een wifinetwerk waar je gebruik van kunt maken, een pinautomaat, een informatiebalie en een vergaderruimte. Op de luchthaven is bovendien een restaurant gevestigd waar je een driegangendiner kunt krijgen. Ook is er een snackbar op het vliegveld aanwezig waar je een tussendoortje of een kopje koffie kunt halen om met een tijdschrift of krant ontspannen op je vlucht te wachten.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Limoges

Aan de rand van het centrum ligt het Gare de Limoges-Bénédictins, wat zonder meer tot de mooiste treinstations van Frankrijk mag worden gerekend. Vanaf de luchthaven vertrekken taxi's naar het treinstation van Limoges. Voor de rit van het vliegveld naar het station, die zo'n 20 minuten in beslag neemt, wordt een vast tarief gerekend, ongeacht het aantal passagiers. De taxi's vertrekken alle dagen van de week en zijn een betrouwbare en comfortabele manier om bij je hotel in Limoges te komen. Op de luchthaven zijn tevens meerdere maatschappijen gevestigd waar je terecht kunt voor een huurauto in Limoges, ideaal als je op eigen houtje de stad en de omgeving wilt verkennen.

Informatie over vluchten naar Limoges

Luchthaven van aankomst Internationale luchthaven Limoges
IATA-code aankomstluchthaven LIG
Naam aankomststad Limoges