Voordeligste vluchten naar Pamplona

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 154 voor enkele vluchten en € 244 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Pamplona ligt in het noordwesten van Spanje, niet ver van de grens met Frankrijk, en staat natuurlijk vooral bekend om de stierenrennen die jaarlijks in juli plaatsvinden. Met een rijke geschiedenis, die al begon in de Romeinse tijd, vind je hier volop boeiende culturele en historische bezienswaardigheden. Neem een kijkje bij de verdedigingsmuren en vestingwerken, trek wat tijd uit voor een bezoek aan schitterende kathedralen en kerken en rust even uit van alle inspanning in een van de heerlijke parken en tuinen die de stad rijk is.

Vliegen naar Pamplona

De Luchthaven Pamplona (PNA) ligt op slechts elf kilometer van het centrum van de stad. Vanuit Amsterdam of andere luchthavens die vanuit Nederland goed bereikbaar zijn, zoals Brussel of Düsseldorf, gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Pamplona. Als je bereid bent om slechts één tussenstop te maken, vaak in Madrid of Bilbao, kun je wel een vlucht boeken naar deze gunstig gelegen luchthaven. Afhankelijk van je vluchttijden zul je inclusief transfer zo'n zes uur onderweg zijn en dat is nog altijd een stuk minder dan wanneer je de afstand van ruim 1300 kilometer met de auto zou overbruggen. De vluchten naar Pamplona vanuit andere Spaanse steden worden uitgevoerd door zowel grote, bekende airlines als prijsvechters. Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Spanje dus om een jetlag hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken.

Voorzieningen op de luchthaven van Pamplona

De luchthaven van Pamplona beschikt over alle voorzieningen die je van een regionaal vliegveld mag verwachten. Zo is er een ruime hal waar je op je vlucht kunt wachten, een gezellige eetgelegenheid waar je allerlei maaltijden, snack en drankjes kunt krijgen en natuurlijk zijn er ook toiletten. In de nabije omgeving van de luchthaven vind je talloze hotels met uiteenlopende sterrenclassificaties. Als je graag heel dicht bij de luchthaven wilt verblijven, kan dit op minder dan één kilometer afstand, maar gezien de toch al geringe afstand tot de binnenstad (circa tien kilometer) kan het aantrekkelijk zijn hier een hotel te boeken en volop te genieten van de prachtige omgeving en gezellige sfeer.

Vervoer van de luchthaven naar je accommodatie

Als je na aankomst op de luchthaven van Pamplona niet kunt wachten om aan je verkenningstocht door deze historische stad te beginnen, kun je je vooraf geboekte huurauto tegenover de terminal afhalen. Ben jij iemand die zich liever laat rijden? Bij de luchthaven is een taxistandplaats en de rit naar het centrum van Pamplona kost slechts tien minuten. Er wordt een minimumtarief van EUR 2 gehanteerd. Er rijden ook bussen tussen de luchthaven en het stadscentrum. Overdag vertrekt er ieder half uur een bus richting het centrum en voor een kaartje betaal je slechts EUR 1.