In Spanje zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht als gevolg van Covid-19.

NavarreSpanje

In deze Baskische regio in het noorden van Spanje vind je middeleeuwse dorpen, kosmopolitische steden en diverse natuurparken.

Door de kloosters, kastelen, paleizen, steenwoestijnen, bossen, rivieren en valleien is Navarra een plaats met een grote en veelzijdige charme. Wanneer je op vakantie gaat in deze betoverende regio, kun je in de voetsporen van pelgrims treden, door een woestijn wandelen, middeleeuwse steden bezoeken en tombes van vorsten bewonderen. Het ecologisch rijke landschap beslaat ook de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën.

Je kunt de diverse natuur goed zien in de natuurparken van Navarra. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bossen van het Parque Natural del Señorío de Bertiz, in het westelijke gedeelte van de Pyreneeën. Verken de halfwoestijn en maanachtige landschappen van het Parque Natural Bardenas Reales. Bekijk hunebedden en andere megalithische monumenten terwijl je door de wildernis dwaalt in het Parque Natural de Urbasa y Andía. Andere natuurlijke hoogtepunten zijn de grotten van Ikaburu, waar prehistorische mensen duizenden jaren geleden onderdak zochten.

Ervaar het natuurschoon van Navarra op de Camino de Santiago, oftewel de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tijdens deze route loop je door bossen, bergen, steden en dorpen terwijl je op weg bent naar het graf van Sint-Jakobus in de Catedral de Santiago de Compostela, Galicië. In Navarra loopt de route onder andere door de middeleeuwse steden Puente la Reina en Estella, een plaats uit de late 11e eeuw.

De Camino de Santiago gaat ook naar Pamplona, de hoofdstad van Navarra. De stad staat bekend om de jaarlijkse stierenrennen die in juli tijdens de Fiesta de San Fermin gehouden worden. Breng een aantal dagen in de stad door en verken de vele culturele bezienswaardigheden, zoals het oude centrum, de arena, het Museo de Navarra en het Teatro Gayarre. Mis ook de Catedral de Santa María niet. Deze kathedraal is in de 14e en 15e eeuw gebouwd en herbergt religieuze en historische schatten, waaronder het graf van Karel III van Navarra.

De gemakkelijkste manier om van buiten Spanje naar Navarra te reizen, is om via Madrid of Barcelona naar het vliegveld in Pamplona te vliegen. Als je geen auto huurt, kun je de culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden van de regio per bus en trein bezoeken.

Populaire steden in Navarre

Pamplona inclusief gevaarlijke dieren en ook een grote groep mensen
Pamplona
Staat bekend om Historisch, Sport en Festival

…"

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza del Castillo
  • Kathedraal van Pamplona
  • Stadhuis van Pamplona
Olite
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Kleine stad

…"

Tudela
Tudela
Staat bekend om Veerboot, Woestijn en Kleine stad

…"

Estella
Staat bekend om River View, Dineren en Tuin

…"

Roncesvalles
Staat bekend om Monument

…"

Baztan
Baztan
Staat bekend om Rustgevend, Dineren en Museum

…"